31.12.2012.

Enter Shikari - A Flash Flood Of Colour


I najbolji album ove godine je ENTER SHIKARI - A FLASH FLOOD OF COLOUR.


Remek delo četvorke iz St Albans, Hertfordshire, Engleska, treći album za momke koji ne znaju za predah. Ako ne snimaju muziku, onda su na turneji, verni svojim fanovima često postavljaju besplatne snimke sa koncerata za preuzimanja preko njihove izdavačke kuće Ambush Reality.


Mi smo Enter Shikari i zloupotrebljavamo muzičke žanrove već godinama, tim rečima pevač Rou Reynolds otvara koncerte, i to je jedino objašnjenje muzike koju sviraju. Mešavina dubstep, techno, hard core, punk, pop, rock, hip hop sve to možete čuti u samo jednoj pesmi ovog benda.


Tekstualno Rou Reynolds ide glavom gde drugi ne smeju nogom. Politički i socijalno aktivan opisuje trenutno jadno stanje planete na kojoj živimo, potrošačko društvo koje bezumno puni džepove pohlepnih bankara, medicinska mafija koja za velike pare laže u korist korporacija koje svojim proizvodima truju ljude i zagađuju okolinu. Ljubavnih pesama ovde nema!


Pesma “System“ otvara ovaj album i nadovezuje se na sledeću „Meltdown“ sa ritmom koji vas pokreće. Teško da možete mirno da sedite dok je slušate: uz dubstep „solažu“ i refren alternativnog rock benda...
Sssnakepit“ je prvi singl, hard core gitare vas odvlače u elektro refren koji vas baca na pod svojom jednostavnošću, jedinstveni u svemu - Enter Shikari.
Search Party“ jednostavnija od ostalih pesama, sa vokalom u prvom planu i gitarom Liam "Rory" Clewlow, kreće se kroz pop refrena u heavy metal rifove.
Po nekim listama pesma godine, drugi singl „Arguing with Thermometers“ svojom kompleksnošću baca u razmišljanje kako su uspeli da toliko različitih muzičkih pravaca strpaju u jednu pesmu i da to tako dobro zvuči.
Stalemate“ akustična, mirnija strana Enter Shikari-a.
Ako neka od pesama može da se izdvoji kao najbolja, po meni je „Ghandi, Mate Ghandi“ hip hip, dubstep u koliziji sa žestokim rifovima, objavljena kao singl, među fanovima poznata po stihu „Yaba, daba do one son“ koji kao mantru izgovaraju na koncertima. Rob Rolfe bubnjar benda pored odličnih ritmova u ovoj pesmi izgovara u naslov iste.
Warm Smiles Do Not Make You Welcome Here“ četvrti singl ubrzo uvrštena i u koncertni repertoar benda. Ne toliko žestoka kao prethodne pesme sa odličnim refrenom koji je sada već omiljeni deo publike na nastupima jer mogu da ga pevaju zajedno sa bendom. Ime albuma ’A Flash Flood Of Colour’ potiče iz stiha ove pesme.



Pack of Thieves“ peti singl sa ovog albuma nosi poruku koja se odnosi na ovaj bend ali može da se upotrebi za sve mlade ljude koji imaju slična verovanja u novi svetski poredak kao i Enter Shikari: „Nemoj da te zavara pomisao da mala grupa prijatelja ne može da promeni svet“.
Mračna i teška „Hello Tyrannosaurus, Meet Tyrannicide“ odvodi Enter Shikari u dark metal vode. Kreativna raznovrsnost ovog benda ne poznaje granice. Pesmom dominira bas gitara Chris Batten-a.
Constellations“ rap – balada, podseća na hip hop pravac karakterističan za bele izvođače iz Engleske. Uz gudačke instrumente zatvara ovo remek delo moderne alternativne muzike.



David Coverdale u slavu Jon Lord-a VIDEO

Dosta talentovanih muzičara nas je napustilo u 2012. Od RNB legende Johnny Otis-a, Etta James blues pevačice, Davy Jones iz The Monkees-a, legendarni bubnjar Levon Helm, Adam Yauch iz Beastie Boys-a, disco kraljica Donna Summer, Bee Gees Robin Gib, Ravi Shankar, Mitch Lucker pevač Suicide Silence, i drugi...

16. jula 2012 u popodnevnim satima je preminuo Jon Lord, osnivač Deep Purple i čovek koji je promenio rock muziku svojim Hammond orguljama.
Vrstan muzičar i izuzetan gospodin kako ga opisuju ljudi koji su ga poznavali.

Pomogao je i u stvaranju Whitesnake sa pevačem David Coverdale-om, članom treće postave Deep Purple.

U kratkom video zapisu David Coverdale odaje poštu čoveku koji ga je i doveo u legendarni bend.

David Coverdale: "Podeliću sa vama kao što bih podelio i sa mojom najbližom porodicom, lična sećanja na moj prvi susret sa Jon Lord-om i njegovo strpljenje i izuzetnu toplinu njegove duše. Ova sećanja su mi prva došla kada sam čuo vest o njegovom odlasku.
Moj prvi susret sa Jon-om je kada sam bio predgrupa ranom MK2 Deep Purple(Gillan/Glover period) na Sheffield University. Jon mi je prišao posle nastupa mog benda i pohvalio moje pevanje i diskretno me upitao za broj telefona, u koliko ne uspe sa novim pevačem(Ian Gillan-om). U to vreme sam živeo sa roditeljima i nismo imali telefon, pa sam mu dao moju adresu. Naravno sa novim pevačem su bili više nego uspešni ali to me nije sprečilo da svakom dana proveravam u sandučetu za pismo od Jon-a.
Njegov kompliment je bio veliki podstrek mom samopouzdanju u to vreme, od tog izuzetno dragog čoveka. On je znao kako da vam podigne raspoloženje i često smo imali duge i skupe večere. čak i kada nismo previše jeli, ako znate na šta mislim.
Drugi put smo se sreli u Londonu 1973. na mojoj audiciji za Deep Purple. Bio sam veoma nervozan ali odlučan, poneo sam i flašu viskija sa sobom. Niko od prisutnih nije bio prijatniji od Jon Lorda, znao je kako da izvuče najbolje iz mene. Bez njegovih prijatnih reči i saveta sigurno ne bih bio toliko opušten, hvala mu na tome.
Zadnji primer Lord-ove tople ličnosti je na probi sa Deep Purple za snimanje Burn albuma. Jon je kasnio jer je imao posla u Londonu, tako da Ritchie, Glenn, Paice i ja smo otišli u zamak gde se održavala sesija i počeli sa sviranjem, neverovatna muzika neverovatnih muzičara. Ja sam se šetao i pomalo pio, konjak ili viski jer nisam imao pojma šta treba da radim, to je sve bilo novo za mene. Kasnije sam saznao da je Lord zvao Ritchie-a da sazna kako teče proba, Blackmore mu je odgovorio sve je u redu ali pevača još nismo čuli kako peva. Kada je Jon stigao, on i ja posle nekoliko čaša nekog kvalitetnog alkohola smo ušli u prostor za vežbanje. On iza svog Hammond-a i ja za mikrofonom satima smo svirali bez prestanka, Beatles pesme, jazz, blues i ostali su se pridružili i postao sam član najboljeg benda na svetu Deep Purple.
Sa Jon-om sam bio u dva benda Purple i Whitesnake i velika mi je čast zbog toga.

Ne sumnjam da sa protokom vremena ja i moje kolege ćemo staviti naše razlike po strani i zasvirati zajedno u čast Jon Lord-u.

Za kraj zahvaljujem ti se od sveg srca, nikada te neću zaboraviti i šta si učinio za mene, u mnogim lepim sećanjima ostaćeš zauvek. Jon Douglas Lord salutiram ti."



Ian Gillan za radio Planet Rock:


Ritchie Blackmore i Rick Wakeman za BBC Radio 4:



Poslednji intervju Jon Lord-a, o izdanju Concerto For Group and Orchestra za BBC Radio 4:



Na pitanje koja pesma najbolje opisuje Jon Lord-a, Ritchie Blackmore je rekao "Hush"



Jon Lord, David Coverdale i Deep Purple na čuvenom California Jam 1974

30.12.2012.

Mumford & Sons - Babel

Island, Glassnote (US)

2012

Ima nečeg jedinstvenog u pesmama Mumford & Sons: to nije kombinacija bendžo, violina i akustičnih gitara, osnovnih instrumenata ovog benda; nije ni glas Marcus Mumford-a, frontmena benda, čiji raspon emocija koje emituje je neverovatan; pesme od kojih svaka sledeća postavlja granicu vašeg očekivanja sve više i više - jedinstveni su zato jer su oni Mumford & Sons, najemotivniji punk bend koji je ikada postojao.


Ovaj album, od naslovne “Babel” kao tobogan vas uvodi kroz patnju i bes do tihog jecanja u glasu Marcusa Mumforda. Bendžo Country Winston Marshall-a na ovom albumu vam kao u snu prikazuje krajolike iz filmova o američkom zapadu, poprilično neverovatno za bend koji dolazi iz Londona i nikada nije živeo van rodne Engleske. Mumford & Sons vam ne daju predaha jer svih dvanaest pesama imaju svoju mračnu stranu i niste sigurni kako će se završiti. Dva singla sa ‘Babel’ su i odvela ovaj bend do čuvenog Hollywood Bowl-a i koncerta pred prepunim auditorijumom.
I Will Wait” prvi singl objavljen avgusta kao najava za ovaj album je pesma koja vas ne može ostaviti ravnodušnim. Emotivna priča o uzaludnom čekanju prave ljubavi koja kulminira u beskrajnom ponavljanu naslova pesme (“čekaću te”) kroz plačni glas Marcusa Mumforda.
Sporija “Holland Road” bi mogla da bude predivna balada da je bes pevača nije odveo u očajanje. Čini se kao da mu duh Kurt Cobaina sa Nirvaninog Unplugged albuma ne dopušta da se prepusti pop vodama kojima je ovaj bend pripao bez ikakvih aspiracija.
Ghosts That We Knew” i “Lovers’ Eyes” crpu inspiraciju iz irske folk muzike.
Početkom novembra drugi singl "Lover of the Light" se pojavio i potvrdio da su Mumford & Sons trenutno najpopularniji bend na svetu. Nastupali su na najvećim festivalima po Americi i Evropi, čak su i nominovani za album godine za predstojeće Grammy nagrade. "Lover of the Light" je vrhunac ovog albuma kao nedostižna tačka za ostale pesme.

















Muzički skeptici možda će reći da su sve pesme na albumu istog senzibiliteta, ali ono što ovaj album nudi je vrhunska pop muzika sa primesama američkog i irskog folka uz punk-rock energiju. Ukratko, izuzetno originalno komponovana muzika za bend koji muzičkom virtuoznošću prevazilaze dozvoljene granice popularnih hitova.

Blink 182 - Dogs Eating Dogs EP

2012



Novo izdanje pop-punk velikana Blink 182, maksi singl Dogs Eating Dogs baca novo svetlo na karijeru benda čija su izdanja uvek bila sastavni deo MTV ponude spotova i komercijalnih radio stanica. Trenutno Blink 182 su najveći nezavisni bend na svetu, prekinuvši saradnju sa DGC/Interscope, kalifornijski punkeri  će ovaj i buduće albume objavljivati u sopstvenoj produkciji. Na neki način ovo je novi početak benda koji je bio vezan za velike izdavače koji su imali preveliki uticaj na njihovo stvaralaštvo.

Povratnički album Neighborhoods iz 2011., prvi posle istoimenog Blink 182 iz 2003. doneo je mračnije tekstove i zvuk. Dogs Eating Dogs sa ovih pet pesama nastavlja u istom maniru.
Prvi singl „Boxing Day“ možda je najslabija pesma na albumu, kao jedina balada odlična je protivteža ostalim numerama. Momci iz benda sada već četrdesetogodišnjaci shvatili su da pesme o masturbaciji i bežanju iz škole su ipak njihova prošlost tako da se u tekstovima bave ozbiljnijim temama.
When I Was Young“ sa introm kao iz neke pop pesme otvara ovaj album energično kako i očekujete od punk benda. Mark Hoppus i Tom DeLonge fantastično uklapaju glasove a Travis Barker dominira nad ostalim instrumentima svojim bubnjevima. „Dogs Eating Dogs“ pesma po kojoj EP nosi naziv vraća ovaj bend na početak devedesetih i njihove muzičke korene. „Disaster“ podseća na period albuma ’Blink 182’ iz 2003. Album zatvara „Pretty Little Girl“ na kojoj gostuje američki reper Yelawolf, mračna rock balada za finale ovog izdanja.

Iz nekog razloga veliki izdavači su uvek bili zainteresovani da od punk bendova prave komercijalne zvezde, Sex Pistols su bili prvi projekat, preko Ramonesa pa danas do Offspring i Green Day. Blink 182 su bili deo tog korporativnog punk pokreta, godinama su pokušavali da pobegnu od njega, sada su u tome konačno i uspeli.




povezane vesti:
Sve pesme sa novog Blink 182 AUDIO
Nova Blink 182 pesma: Boxing Day AUDIO
Blink 182 najavljuju novi maxi singl (EP)

Beck izdaje dva albuma u 2013.

Američki alternativni muzičar Beck najavio je dva albuma za predstojeću 2013. Početkom ove godine objavio je notnu knjigu 'Song Reader' za McSweeney's izdavačku kuću. Note pesama možete da odsvirate i priložite na sajt songreader.net. Na ideju za ovakav album Beck je došao još 2004. godine.

Portland Cello Project je između ostalih, uradio svoju verziju ovog albuma:


Za NME Beck o planovima za nova izdanja je rekao: "Postoji muzika i biće snimljena. Imam jedan album iz 2008. Dugo je stajao po strani ali skoro sam miksovao neke pesme sa tog albuma. Ne znam, možda budu singlovi, EP, ili album već u nekom izdanju će se pojaviti. Imam i ploču koju sam snimio prošle godine u Nashville-u, možda ću je završiti, možda ne".

Beck-ov poslednji album 'Modern Guilt' objavljen je 2008.

Tri nove pesme pojavile su se ranije ove godine: "Cities", "Touch The People" i "Spiral Staircase". Pisane su za potrebe Playstation 3 igre Sound Shapes.

U maju Beck je objavio "I Just Started Hating Some People Today" pesmu, u saradnji sa Jack White-om(White Stripes, The Raconteurs) kao producentom. Izdavač je Third Man Records u vlasništvu Jack White-a.

29.12.2012.

Papa Roach uživo "Leader Of The Broken Hearts" VIDEO

Za američki Guitar Center Sessions Papa Roach su odsvirali set svojih pesama, koncert je emitovan 28. decembra na DirectTV-u. Uživo verzija pesme "Leader Of The Broken Hearts" sa novog 'The Connection' albuma postavljena je na youtube.


Delove koncerata izvođača koji nastupaju u Guitar Center Session možete pogledati na njihovom sajtu. Posle Papa Roach najavljeni izvođači su: Jan 11 Hoobastank, Jan 25 Jimmy Cliff, Feb 8 Kinky, Feb 22 Andy Allo, March 8 Skylar Grey.





povezane vesti:
Još jedan spot za Papa Roach VIDEO
Papa Roach spot za "Where Did The Angels Go?" VIDEO
recenzija: Papa Roach - The Connection

Povratak Runaways zavisi od Joan Jett

Lita Ford je izjavila da je uradila sve što je u njenoj moći da ujedini ostale članice Runaways. Legendarni rock bend iz sedamdesetih posle kratke karijere nikada nije doživeo ujedinjenje i turneju koju su obožavaoci godinama tražili.


Sada ili nikad je moto kojim se rukovodi Lita Ford, tokom leta ona je sama organizovala večere sa bivšim članicama i sa svakom od njih izgladila odnose. Za Joan Jett kaže: "Prvi put smo progovorile od 1980. Imale smo finu večeru, bilo je baš prijateljski, sestrinski. Nisam dobila ni da ni ne od Joan".
Ford dodaje: "Dosta je vremena prošlo, volela bih da sviramo zajedno, ali iz nekog razloga sve je na Joan Jett, ipak je to njena odluka".


Runaways su petočlani ženski rock bend iz Los Angelesa. Bend su oformile Sandy West na bubnjevima i Joan Jett na ritam gitari. Imale su veliku podršku od producenta Kim Fowley koji je bio i njihov menadžer. Micki Steele je pevala i svirala bas, Lita Ford je bila zadužena za solo gitaru. A sa Cherie Currie na mesto pevačice bend je dobio svoj konačni oblik. Iako nisu doživele veliki uspeh u Americi, bile su izuzetno popularne u Japanu sa pesmo"Cherry Bomb".


Sandy West je preminula 2006, Joan Jett se i dalje bavi muzikom i ima iza sebe uspešnu karijeru, Lita Ford je i danas muzički aktivna, njen novi solo album 'Living Like a Runaway' je izašao 2012.
Cherie Currie je prva napustila bend zbog problema sa narkoticima i posle kratke karijere nije se bavila muzikom, priprema solo album sa Matt Sorum-om (Guns N' Roses, The Cult, Velvet Revolver). Za pet godina postojanja Runaways su promenili pet basistkinja.

Po biografiji Cherie Currie režiserka Floria Sigismondi snimila film The Runaways sa Kristen Stewart u ulozi Joan Jett, Dakota Fanning u ulozi Cherie Currie. Priča je i bazirana na njihovom odnosu, ostale članice benda su manje zastupljene u radnji filma. 


28.12.2012.

We Are The Ocean spot za "Young Heart" VIDEO

Treći singl sa albuma 'Maybe Today, Maybe Tomorrow' za pesmu "Young Heart" alternativnih rockera We Are The Ocean.
Četvorka iz Essex-a je početkom septembra izdala svoj treći album sa kog su do sada objavljeni "Bleed" i "The Road" singlovi.
"Young Heart" je drugi snimljeni promo video.
'Maybe Today, Maybe Tomorrow' je prvi albuma bez originalnog pevača Dan Brown-a, iako je i dalje uz bend ali iza scene u administrativnim poslovima, bend nije tražio zamenu nego su nastavili bez jednog člana.
Album je izdat za Hassle Records, producent je Pete Miles.


Zappa-in saradnik Ray Collins preminuo u 76. godini

Muzičar Ray Collins, jedan od osnivača Mothers Of Invention, preminuo je u Claremont, California, u ponedeljak 24. decembra 2012.

Collins je karijeru počeo svirajući R&B obrade u bendu Soul Giants. Sa Frank Zappa-om se upoznao 1961. godine posle koncerta u svom rodnom gradu Pomona. Zappa se 1964. priključio Soul Giants kada je Collins otpustio tadašnjeg gitaristu Ray Hunt-a. Postoje dve priče kako se to desilo: po Zappa-i, Collins je pesnicom onesvestio Hunt-a; po Collinsu: nije bilo pesničenja.

Frank Zappa & Ray Collins 1967 / Getty Images
Sa Zappa-om grupa je krenula drugim pravcem, počeli su sa sviranjem sopstvenog materijala, uglavnom je Zappa bio autor. Od Soul Giants imena benda, preko Mothers, do konačnog Mothers Of Invention.
Ray Collins je bio glavni vokal na prva dva albuma: 'Freak Out!' (1966) i 'Absolutely Free' (1967), posle kog je napustio bend.

2009. u intevjuu za The Inland Valley Daily Bulletin Ray Collins je rekao da razlog njegovog napuštanja Mothers-a je umor od Zappa-inog isticanja satire: "Ja sam samo hteo da pravim lepu muziku. Odrastao sam na Johnny Mathis-u i Nat King Cole-u". Collins se još nekoliko puta udružio sa članovima Mothers-a, kao na doo-wop albumu 'Cruising with Ruben & the Jets' iz 1968.

Zadnjih godina svog života Ray Collins je živeo u kombiju u Claremont, California. Radio je kao taksista u Los Angelesu, prao sudove na Hawaii-u, primao je socijalnu pomoć i tantjeme za baladu "Memories of El Monte" koju su on i Zappa napisali za bend Penguins inspirisani njihovom pesmom "Earth Angel".


izvor: RollingStone.com / BBC

Kako izgleda snimanje Queens Of The Stone Age albuma VIDEO

Kalifornijski rockeri Queens Of The Stone Age napravili su kratki dokumentarac sa snimanja novog albuma. Nazvan 'Secrets Of The Sound' video je parodija po ugledu na filmove kao Spinal Tap.
U 9 minuta voditelji "programa" Matt Berry i Steve Agee pokušavaju od članova benda da saznaju kako protiče snimanje novog materijala. Uz Josh Homme-a, i ostali članovi benda Troy Van LeeuwenDean FertitaMichael Shuman glume u ovom mockumentary-u. Dave Grohl se ne pojavljuje.

27.12.2012.

"After You" nova pesma Pulp-a VIDEO

U produkciji James Murphy-a pesma "After You" britanskih pop legendi Pulp je objavljena na sajtu benda. Na koncertu u rodnom Manchester-u posetioci su dobili kartu na kojoj je bio kod za aktivaciju download linka za novu pesmu. Na božić je postavljena "After You" i vlasnici linka su imali prilike da preuzmu i uživaju u poklonu od benda Pulp.

Za produkciju je bio zadužen LCD Soundsystem vođa James Murphy. Pesma "After You" potiče iz 2001. godine sa snimanka 'We Love Life' albuma, ali do sada nije objavljena. Nova i prerađena verzija je prvo izdanje Pulp-a posle više od 10 godina.

Bend još uvek ne otkriva planove za 2013. godinu. Novo izdanje ili novi nastupi, a možda ništa od toga...

poslušajte novu pesmu:

26.12.2012.

Elektronika na sledećem albumu Mumford & Sons

Pevač Marcus Mumford kaže da će treći album benda doneti promenu u prepoznatljivom zvuku Mumford & Sons. Englezi su posle samo dva albuma uspeli da osvoje svet jedinstvenim spojem folk instrumenata i rock energije u svojim pesmama. Treći album je u pripremi i po rečima frontmena sintizajzeri su dodati uz bendžo i akustične gitare na spisku instrumenata za snimanje novog izdanja.


Folk-Rock kombinacija muzičkih pravaca je Mumford & Sons u 2012. dovela na prvo mesto najprodavanijih albuma svojim drugim izdanjem 'Babel'. Uspeh postignut ovim izdanjem krunisan je koncertom u čuvenom Hollywood Bowl-u u Los Angeles-u.

Za Style magazin Marcus Mumford je rekao da planiraju promenu u zvuku na novom albumu, i da će bend da se oproba u električnom izvođenju pesama. On je dodao: "Uvek smo radili ono što se činilo dobro, nego da razbijamo glavu dali vredi ili ne, možda sada pokušamo sa električnim gitarama ili sintisajzerima".



povezane vesti: Mumford & Sons: Radimo na novim pesmama

2013. za Black Sabbath

Tony Iommi gitarista benda Black Sabbath je na svom sajtu postavio poruku o planovima za sledeću i dešavanjima koja su obeležila ovu godinu u životu muzičara poznatog kao tvorca Heavy Metal-a.

U poruci Iommi kaže:
"Kakva godina, sigurno ne onakva kakvu sam očekivao!

Hvala vam svima na porukama i podršci, bile su veoma ohrabrujuće. Još uvek radim na albumu i uspeo sam da odsviram tri koncerta, što i nije loše s obzirom na vesti sa početka godine. Radujem se novoj godini i novom albumu. Jedva čekam da čujem vaše mišljenje o novom materijalu. Sviraćemo koliko budemo mogli. 

Moje najbolje želje svima vama, sretan božić i nova godina, najvažnije budite pozitivni. 
Tony Iommi"

Januara 2012. gitaristi je otkriven kancer limfnih čvorova. Zbog bolesti je otkazana povratnička turneja Black Sabbath. Bend je ipak nastavio sa pisanjem i snimanjem materijala za novi album, prvi sa Ozzy Osbourne-om posle 34. godine.
Tri koncerta koje je Iommi odražao sa Sabbath su bili na Download Festivalu u Britaniji, Lollapalooza Festival u Americi i koncert u njihovom rodnom gradu Birmingham-u.

Za novi album Black Sabbath šest pesama je već završeno, jedna od njih nosi naziv "God Is Dead". Oko 15 pesama su napisane za potrebe snimanja. Rick Rubin je producent albuma.
Originalni bubnjar Bill Ward je odustao od projekta.

Poklon od Frank Turner-a VIDEO

Frank Turner i Xtra Mile Recording postavili su dve nove pesme koje možete besplatno preuzeti sa sajta izdavača.
Sa novog albuma folk-punk pevača premijerno je objavljen prvi singl "Four Simple Words", druga pesma je b-strana ovog singla, numera "Cowboy Chords".
Novo izdanje Frank Turner-a pojaviće se u prodaji na proleće 2013.



Takođe je postavljena i video poruka Frank Turner-a u kojoj čestita božićne i novogodišjnje praznike svojim fanovima. Ova godina je bila više nego uspešna za pevača, 'England Keep My Bones' album iz 2011. sa kog su skinuta četiri singla omogućila su Turneru da pored intenzivne turneje po celom svetu bude i jedan od izvođača na otvaranju olimpijskih igara u Londonu.

25.12.2012.

Nova pesma The Gaslight Anthem VIDEO

Na početku južno-američke turneje momci iz New Jerseya su uvrstili novu pesmu "Halloween" u svoj repertoar. Frontman The Gaslight Anthem Brian Fallon je nedavno tvrdio da su Pearl Jam i njihov album No Code inspiracija za sledeći album benda.

Ove godine su izdali svoj četvrti album 'Handwritten', a pisanje muzike za sledeće ostvarenje je već počelo, kaže pevač The Gaslight Anthem.


povezane vesti: The Gaslight Anthem inspiracija nam je Pearl Jam

24.12.2012.

Enter Shikari 'Phenakistoscope' dokumentarac VIDEO

Dokumentarni film 'Phenakistoscope' snimljen tokom produckcije 'A Flash Flood Of Colour' albuma za Enter Shikari postavljen je na youtube stranici benda.
Album godine po Kerrang! magazinu u Britaniji, dobio je svoje dopunjeno izdanje. Uz standardni album kao bonus su pesme snimljene uživo sa koncerata u Engleskoj, remix-i i DVD snimak sa dva koncerta iz februara i marta 2012.
itunes



'Phenakistoscope' DVD je objavljen kao bonus na originalnom izdanju albuma 'A Flash Flood Of Colour'.



povezane vesti:
Enter Shikari turneja, album, turneja
Kako Rou Reynolds iz Enter Shikari vidi 2012.
Enter Shikari 'Pack Of Thieves' VIDEO

Deep Purple koncertno re-izdanje / Jon Lord neobjavljene pesme

U 2013. pored novog albuma Deep Purple, hard-rock pioniri objavljuju i deset re-izdanja. Prvi je 'Paris 1975', poslednji koncert MKIII perioda Deep Purple. Uz Ian Paice, Jon Lord i Ritchie Blackmore osnivače benda, bili su i David Coverdale i Glenn Hughes.
29. januar je datum objavljivanja koncertnog izdanja kao dupli CD, digitalno remasterizovan sa originalnih audio snimaka. 

Koncert je snimljen 17. aprila 1975. u pariskom Palais des Sports. Poslednji nastup gitariste Ritchie Blackomore-a koji je napustio Deep Purple da bi oformio Rainbow.
Album je originalno izdat pod okriljem Purple Records, novi izdavač benda earMusic pored novog albuma najavljenog za 30. april objaviće i ostale remasterizovane albume. U americi izdavač je Eagle Rock Entertainment.



Jon Lord: Dve pesme sa albuma 'Pictured Within' u novom izdanju

Solo album Jon Lord-a 'Pictured Within' izdat 1998. godine je prvo izdanje u 16. godina za legendarnog klavijaturistu. Sa albuma je 1999. izdat singl "Wait A While" na kome je vokale snimila Sam Brown.

Dugogodišnji prijatelj i saradnik Jon Lord-a dirigent Paul Mann je uradio nove verzije pesama sa ovog ostvarenja. 

"Kada smo pripremali "Wait A While" za koncert u Royal Albert Hall-u 1999. imali smo raspravu o instrumentaciji." objašnjava Paul Mann. "Jon-ova prerađena verzija raspoređuje potpunu snagu pesme u jednom trenutku, a ta suzdržanost čini pesmu više osećajnijom".

Na sajtu Jon Lord-a možete pročitati više o ovom izdanju, u objašnjenjima Lord-a i Mann-a.

Prošireno izdanje 'Concerto For Group And Orchestra' albuma Jon Lord-a objavljeno je 7. decembra, pored CD-a dobijate DVD dokumentarac i brošuru na 80 strana.

Jon Lord je 16. jula preminuo u Londonu u 71. godini života. Ovo izdanje predstavlja svojevrstan testament njegovog muzičkog talenta.



povezane vesti:
Blackmore's Night 'The Beginning' DVD promo VIDEO
Deep Purple 26. april 2013
Nove pesme Deep Purple
Ian Gillan intervju / Deep Purple glavne zvezde na Emirates Airline Dubai Jazz Festival

Paul McCartney, The Clash i Robbie Williams božićni broj 1 VIDEO

The Hillsborough Tribute singl "He Ain't Heavy He's My Brother" sa muzičarima okupljenim pod imenom The Justice Collective najprodavanija je božićna pesma u Britaniji. Singl je izdat kao podrška porodicama 96 poginulih navijača FC Liverpool, u nesreći kod Hillsborough stadiona 1989. godine. Pesma "He Ain't Heavy He's My Brother", originalno izdanje benda The Hollies iz 1969, omiljena je među navijačima Liverpool-a.
Obrada pesme je prodata u 269,000 kopija, 45,000 više od drugoplasiranog singla ovog božića.

Učesnici su:
Pevači:
Paul McCartney, Robbie Williams, Rebecca Ferguson, Paloma Faith, Melanie Chisolm, Gerry Marsden, Peter Hooton, John Power, Beverly Knight, Hollie Cook, Ren Harvieu, Eliza Doolittle, John Bishop, Peter Reid, Kenny Dalglish, Alan Hansen, Steve Rotheram MP, Neil Fitzmaurice, LIPA Gosepl Choir, Andy Brown (Lawson), Holly Johnson (Frankie Goes To Hollywood), Glen Tilbrook (Squeeze), Dave McCabe (The Zutons), Paul Heaton (Beautiful South), John McClure (Reverend & The Makers), Shane MacGowan (The Pogues), Bobby Elliot (The Hollies), Tony Hicks (The Hollies), Ian Prowse (Amsterdam)
Muzičari:
Guy Chambers - klavir, David Catlin-Birch (World Party) - bas, Chris Sharrock (Oasis, Beady Eye) - bubnjevi, Mick Jones (The Clash) - gitara, Paul McCartney - gitara, Will Pound - usna harmonika, Liverpool Philharmonic Orchestra - gudački instrumenti.



https://itunes.apple.com/gb/album/he-aint-heavy-hes-my-brother/id581613125

23.12.2012.

Premijera filma Black Veil Brides VIDEO


U petak 21. decembra u Los Angeles-u održana je premijera filma 'Legion Of The Black' benda Black Veil Brides. U režiji Patrick Fogarty-ja, po scenariju Andy Biersack, Patrick Fogarty i Richard Villa III,
'Legion Of The Black' predstavlja vizuelno priču konceptualnog albuma 'Wretched And Divine: The Story Of The Wild Ones'. Novo izdanje, treće za Black Veil Brides, pojaviće se u prodaji 8. januara. Priča filma predstavlja bandu The Wild Ones i njihovu borbu protiv F.E.A.R.
Prvi singl sa novog albuma je za pesmu "InThe End".


povezane vesti: Black Veil Brides "In The End" VIDEO

The Beatles, Mick Jagger ili Robbie Williams na novčanici od £10

The Beatles, Mick Jagger, Robbie Williams, David Beckham, Princess Diana među nominiranima za naličje nove novčanice od £10. Britanski The Mirror je objavio po navodima Englske Banke da je javnost predložila 150 imena poznatih Britanaca za lik na novoj novčanici.

Pored navedenih imena javnog života, među predlozima su i istorijske ličnosti: William Shakespeare, George Orwell, Sir Winston Churchill. Od ostalih predloga izdvajaju se John Cleese, Michael Parkinson, Terry Wogan, Stephen Hawking.

Zvaničnici banke su izjavili: "Svakako je interesantna lista predloga. Pokazuje raznovrsnost talenata i znamenitih ljudi koji su dostojni ovakvog priznanja".

Ovu peticiju je popisalo preko 25,000 britanaca.



Još jedan spot za Papa Roach VIDEO

Završetak ove godine Papa Roach obeležavaju novim spotovima sa aktuelnog 'The Connection' albuma. Početkom meseca objavili su spot za pesmu "Where Did the Angels Go" a sada i nov video za "Before I Die".


U spotu Jacoby Shaddix je u ulozi čoveka kog proganjaju iluzije izgubljene ljubavi. "Befor I Die" je power rock balada sa elektro elementima.

'The Connection' je sedmi album za kalifornijske NU-Metal velikane, izdat za Eleven Seven Music. To je prvi album izdat za novu kuću posle raskida sa DGC/Interscope. Album je naišao na podeljene ocene od strane kritičara.


povezane vesti:
Papa Roach spot za "Where Did The Angels Go?" VIDEO
recenzija: Papa Roach - The Connection

22.12.2012.

Sonic Boom Six - Sonic Boom Six


Xtra Mile Recordings

2012

Četvrti album za Sonic Boom Six britansku ska-punk petorku predvođenu Paul Barnes (aka Barney Boom) pevačem i basistom i Laila Khan (aka Laila K) pevačicom. Uz njih dvoje u bendu su i Nick Horne (aka The Blade) gitara, trombon, melodika, bas i Neil McMinn (aka Madfish) bubnjevi, semplovi i James Routh (aka Jimmy T Boom) gitara, sintisajzer, trombon, bas. Album je objavila nezavisna Xtra Mile Recordings kuća čiji su članovi Against Me, Frank Turner, Future Of The Left.
Producent je Peter Miles (The King Blues, We Are The Ocean, Futures, Dry The River, Canterbury).


Ovaj izvanredni album otvara “For The Kids Of The Multiculture” izdata kao nezavisni singl još krajem 2011. godine. Od starta se susrećete sa zvukom SB6, mešavinom punk-a, ska, regge-a i metal-a. Čini se da je “For The Kids Of The Multiculture” samo most između klasičnog zvuka koji je bend imao do ovog albuma i zvuka koji preovladava ovim albumom. Uticaj dubstep-a je uvek bio prisutan ali već na prvom zvaničnom singlu „Virus“ elektro uticaji dominiraju. Kao što kažu u tekstu pesme „kao virus dolazi da vas ščepa“, i to SB6 uspevaju posle samo dve pesme ovog albuma i sigurni ste da slušate remek delo alternativne muzike.
Karma is A Bitch“ treća na albumu, svojom energijom samo nastavlja žestoko kako to ovaj bend ume. Laila K vas uvodi u ovaj splet ska rock-a, hard core-a i hip hop-a od strane Barney Boom-a. Sa svakom novom pesmom ovaj album vam nedopušta predah, uz SB6 možete da plešete, skačete ali ne možete da sedite i mirno slušate. Pogotovu uz „Karma is A Bitch“.
Uvek socijalno i politički aktivni u svojim textovima baš kao i u pesmi „S.O.S. (State Of Shock)“. Reggae sa mešavinom ska i elektro ritmova malo umiruje ovaj album. Gost u pesmi S.O.S. je DJ Kerrang! Radio Matt Stocks u ulozi radio voditelja post apokalipse.
Gary Got A Gun“ je klasična SB6 pesma kakve bend pravi od 2002. Oni jednostavno iznova zadrže pažnju slušaoca i ostanu dosledni sebi. U pesmi „The High Cost Of Living“, dub step sa metal-om, uticaj Enter Shikari-ja je nepobitan, delom balada, delom post hardcore. Jedinstvena kombinacija koja vas tera na razmišljanje zašto ovaj bend ne može da doživi svetsku slavu kao No Doubt koji su na početku karijere imali sličnu muzičku koncepciju ali su je izdali u zamenu za pop pesme i spotove na MTV.
Who Will Survive (And What Will Be Left Of Them)“ hardcore kakvog se ne bi postideli ni Clawfinger, Killing Joke i Bad Brains. Drugi zvanični singl sa albuma „Keep On Believing“ je posvećena počecima ovog benda i prijateljima koji su uz njih svih ovih godina. Pesma koja vas obavija toplinom i vraća osmeh na lice uz tekst koji slavi mladost koja je svima nama koji imamo iste ideale bila slična.
Flatline“ predposlednja na ovom albumu nastavlja žestoko i prepušta mirnijoj „Karma Is A Lady“ da zatvori ovo fenomenalno ostvarenje, definitivno najbolje u karijeri benda koji je uvek izdavao samo dobre albume. Poslednja „Karma Is A Lady“ je svojevrsni odgovor na treću pesmu gde su karmu nazvali kučkom sada uz izvinjenje je oslovljavaju sa dama. Kako reagge zvuči u 21. veku možete čuti baš u ovoj pesmi.

Odličan završetak za album koji nudi dosta toga, jedinstvenu mešavinu muzičkih žanrova i ženskog i muškog vokala, elektronskih i žičanih instrumenata. Dosta pozitivne energije uz vesele ritmove Sonic Boom Six-a i četrdeset minuta uživanja za poklonike drugačijeg muzičkog stvaralaštva.


Queens Of The Stone Age i Scissor Sisters

Jake Shears frontmen benda Scissor Sisters-a gostuje na jednoj od pesama na novom albumu Queens Of The Stone Age. Kao dokaz Shears je na svom twitter nalogu postavio sliku sa snimanja. Ispod slike Jake je napisao "Jake Shears + Queens of the Stone Age = satanic cabaret". Još uvek nije potvrđeno dali Shears gostuje na novom albumu benda, čije je snimanje u toku, ili je u pitanju nov projekat.


U intervjuima Shears je često napominjao o mogućoj saradnji njega i Josh Homme-a: "Kolaboracija snova, veliki sam fan benda. Baš bih voleo da pevam na novom QOTSA albumu. Očajno to želim. On je fan mog benda, ma koliko to neverovatno zvučalo. Mislim da je genije, najveći rock heroj među nama".

Do sada potvrđeni gosti na novom albumu Queens Of The Stone Age su: Trent Reznor(Nine Inch Nails), Dave Grohl(Foo Fighters) i Nick Oliveri bivši član benda.

Menadžment benda je negirao tvrdnje da novi album izlazi u prodaji početkom marta 2013. 

Hvala na svemu Joe Strummer


Na današnji dan pre deset godina preminuo je Joe Strummer.
Lider bendova The Clash, Joe Strummer & The Mescaleros, The 101'ers, glumac, muzičar, čovek koji je mnogima promenio život.

Muzika koju je stvarao nije uvek bila Punk, žanr kome je pripadao, od rockabilly do world music-a, dosta toga je snimio i objavio Strummer. Ali na svaku notu i tekst pesmama stavljen je Punk pečat, bunt protiv svega što nije dobro u društvu, podrška svakom ko je treba u borbi za bolji svet u kom živimo.

Malo znana činjenica da preko Future Forests projekta Joe Strummer je pomogao da se zasade na hiljade novih stabala na više lokacija u svetu u cilju očuvanja životne sredine i borbe protiv globalnog otopljavanja. Danas se ta organizacija zove The Carbon Neutral Company.


Iako su dobijali velike novčane ponude da naprave povratničku turneju The Clash to, naravno nikad nisu uradili. Ali Mick Jones i Joe Strummer taj neverovatni duo iz The Clash, dve gitare koje zvuče kao jedna, su ponovo zasvirali zajedno, sasvim slučajno i neplanirano.
Joe Strummer & The Mescaleros su održali koncert podrške vatrogascima Londona koji su štrajkovali novembra 2002. godine. Mick Jones je bio u publici da podrži taj događaj. Totalno neplanirano je izašao na binu iznenadivši sve prisutne i odsvirao tri The Clash pesme sa svojim starim prijateljem. Ni jedan ni drugi nisu bili plaćeni za taj nastup.

John Graham Mellor poznatiji kao Joe Strummer rođen je 21. avgusta 1952 u Ankari, Turska. Preminuo je u svom domu u Broomfield, Somerset, 22. decembra 2002 od nedijagnostikovane aritmije srca. Iza sebe je ostavio suprugu Lucindu, dve ćerke Jazz i Lola i milione muzičkih potomaka.

Sa koncerta iz 2002. Joe Strummer i Mick Jones

21.12.2012.

Enter Shikari turneja, album, turneja

Enter Shikari post-hardcore-electro metal bend iz Engleske najavili su snimanje novog albuma u drugoj polovini 2013. Prvi deo sledeće godine su još uvek na turneji, posle toga ulaze u studio, ali novo izdanje tek 2014. Bend je ovih dana završio mini turneju po Britaniji sa po dva koncerta u svakom gradu gde su nastupali.

Početkom ove godine izdali su 'A Flash Flood Of Colour', album godine po čitaocima Kerrang! magazina. U izjavi za Gigwise basista Chris Batten je rekao: "U prvoj polovini godine završavamo turneju. Dosta koncerata treba da odsviramo za tih šest meseci. Nama treba oko 18 meseci da snimimo album, jer smo srećni da možemo da putujemo na sva ta neverovatna mesta. Ali druga polovina godine je rezervisana za nov materijal. Ništa nećemo izdavati sledeće godine, ali sigurno ulazimo u studio".

Rory Clewlow, Rou Reynolds, Chris Batten, Rob Rolfe
Enter Shikari su izdali novi koncertni album 'Live in London. W6. March 2012 - Bootleg Series Vol. 4'. Četvrti u serijalu Bootleg Series, prvi je izdat 2009. Album možete kupiti u vinil ili DVD varijanti, kao i digitalni download preko izdavačke kuće Ambush Reality u vlasništvu benda.
entershikari.com

Uvek politički osvešćen pevač benda Rou Reynolds je u toku ove godine opisao američkog predsedničkog kandidata Mitt Romneya kao najopasnijeg čoveka na planeti. Rou je izjavio: "Ne mogu da verujem da takav čovek može da se kandiduje u bilo kojoj zemlji, kamoli u tako velikoj zemlji".


povezane vesti:
Kako Rou Reynolds iz Enter Shikari vidi 2012.
Enter Shikari 'Pack Of Thieves' VIDEO

Avenged Sevenfold ulaze u studio

Metalci iz Kalifornije objavili su da sledećeg meseca ulaze u studio. Poslednje album 'Nightmare' izdali su 2010. Ovo će biti prvi album Avenged Sevenfold kompletno snimljen bez preminulog bubnjara Rev-a.


Pevač M Shadows za NME je rekao: "Fokusirali smo se na jake rifove, biće više žestine na novom albumu. U tom pravcu idemo - svaka pesma mora da ima jak rif i da bude žestoka".

Jedina nova pesma objavljena je "Carry On" za igricu Call Of Duty Black Ops II i bend se pojavljuje na odjavnoj špici igre kao digitalna verzija sebe i izvode pesmu.

Na ponovnoj saradnji sa Call Of Duty franšizom igara M Shadows kaže: "Bila nam je čast da postanemo besmrtni na taj način, kao deo igre. I sami volimo da igramo Call Of Duty". Za prvi deo igre bend je snimio pesmu "Not Ready to Die".

 povezane vesti: Avenged Sevenfold: "Sledeći album je najteži do sada"

NOFX - božićna PUNK pesma!!




Los Angeles punk bend NOFX je objavio božićni singl, pesma "Xmas Has Been X'ed"

Thin Lizzy postali BLACK STAR RIDERS

Kako su i najavili irski rockeri Thin Lizzy su promenili ime, sada se zovu Black Star Riders. Iz poštovanja prema preminulom pevaču Phil Lynottu i muzici koju je stvarao bend nije hteo da izda nov materijal pod originalnim imenom. Nisu hteli da imaju pritisak novog Thin Lizzy albuma i mogućeg razočaranja vernih faova benda.

Pored novog imena promena je i u članovima benda, originalni bubnjar i osnivač Thin Lizzy Brian Downey je odustao od novog projekta jer želi da više vremena provodi sa porodicom, dok klavijaturista Darren Wharton želi da se posveti svom projektu DARE. Nov član benda je  Jimmy DeGrasso ranije je radio sa Megadeth, Suicidal Tendencies i. Alice Cooper. Ostali članovi su: Ricky Warwick (vokal), Scott Gorham (gitara), Damon Johnson (gitara), Marco Mendoza (bas).


Thin Lizzy će i dalje nastupati ali ređe nego do sada. Tokom februara i marta imaju zakazane koncerte po Evropi.

Debi album benda produciraće Kevin Shirley(Iron Maiden, Joe Bonammasa, Journey). Snimanje počinje u januaru, datum objavljivanja je u maju mesecu. Izdavač je Nuclear Blast Records.

Više o bendu na facebook.com/BlackStarRidersOfficial
sajt benda počinje sa radom 24. decembra Blackstarriders.com

povezane vesti: Thin Lizzy novi album, novo ime benda

20.12.2012.

Green Day - ¡Uno! / ¡Dos! / ¡Tré!

Reprise Records

2012


Iskreno, i jedan album Green Day je previše, kamoli tri.
Punk Rockeri iz East Bay, Califonia, osnovani su još 1987. Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt, Tré Cool su i danas članovi benda.
Bend je u početku bio deo 924 Gilman Street scene, ali su kasnije proterani sa iste uz Offspring i AFI. Razlog je potpisivanje sa velikim izdavačima.
Od starta su Green Day svoj zvuk zasnivali na uzoru bendova The Clash i Stiff Little Fingers. Poznavaocima punk muzike je poznato da su The Clash izdali trostruki album ‘Sandinista’, te su tako i Green Day došli na ideju za svoj trostruki poduhvat. The Clash je svoja tri albuma prodavao po ceni jednog što kod Green Day nije slučaj.
Ovo što Billy Joe i ekipa sviraju na ¡Uno!, ¡Dos! i ¡Tré! teško može da se nazove punk, jednostavne pesme na dva akorda uz isti ritam sa patetičnim tekstovima čija inspiracija je uglavnom ljubav.
Za razliku od American Idiot albuma gde je bend ponudio raznovrsnost u pesmama ili 21st Century Breakdown koji je više rock album, ova tri albuma su jednostavno ponavljanja istih rifova iz pesme u pesmu i tako tri puta po 40 minuta. Muzički, bend je ponovio repertoar koji je ponudio na projektu Foxboro Hot Tubs, drugi bend članova Green Day gde su se bavili garažnim i rockabilly zvukom sa početka sedamdesetih.
Izdavanje albuma je obeležio incident na festivalu u Americi kada su organizatori skratili set Green Day-a zbog r’n’b zvezde Usher, pa je Billy Joel Armstrong izvređao sve prisutne i Justin Bieber-a i polomio gitaru. Po rečima Matt Soruma nekadašnjeg bubnjara The Cult i Guns N’Roses: “Billy je po prvi put u životu uradio nešto kao pravi panker, šteta što se izvinjavao nakon toga.” Posle incidenta pevač se prijavio na kliniku za odvikavanje zavisnosti od narkotika.


¡Uno!
Prvi od tri albuma otvara "Nuclear Family” i čini vam se da ste pustili remaster nekog albuma Sham 69. Green Day su uvek voleli da preuzimaju ideje od svojih uzora, ponajviše od Stiff Little Fingers, dosta od The Clash. Za pesmu koja otvara album, da zapravo i nije loša. "Stay the Night" nastavlja u sličnom maniru kao i prva pesma. Pesma broj 3 “Carpe Diem” pop punk se probija u prvi plan. Retro pesma, retro solaža, brejk pred kraj, pevljivi refren, sve je tu. Treći singl sa albuma ¡Uno! “Let Yourself Go” i dalje je na isti fazon: gitara u prvom planu, glasni bubanj, malo dranja u refrenu, pokušaj solaže, nije lako biti muzičar sigurno misli Billy Joe Armstrong.
Kill The DJ”, drugi je objavljeni singl sa albuma koji je debitovao na drugo mesto Billboardove liste albuma u Americi. Da su Green Day su karijeru izgradili na prva dva albuma The Clash, jesu, ali da odu toliko daleko da ukradu “Guns Of Brixton” sa čuvenog ‘London Calling’ albuma, to je previše nisko čak i za korporativni punk bend kakav su oni. Ako vam smetaju psovke u ovoj pesmi, bend je uredno snimio i čistu verziju bez istih, za potrebe MTV-a i radio stanica u Americi. “Fell For You” nastavlja dalje ovaj retro album po istom šablonu kao i ostatak pesama za popunjavanje minutaže između dva singla. Ljutita “Loss of Control” - pa valjda smo punk bend; u sporijem ritmu “Troublemaker”, "Angel Blue” - ovaj album je kao film Groundhogs Day, sa svakom pesmom počinjemo iznova.
Sweet 16” - jer punk i služi da četrdesetogodišnjaci pevaju o svojim ljubavima kada su imali 16 godina. “Rusty James” predposlednja na albumu, dokaz da ipak 90 posto albuma možete da napravitena isti kalup i da vas Rolling Stone proglasi za najbolji rock album godine. Prvi singl sa albuma, “Oh Love” rock baladica podseća na pesme sa prethodna dva albuma benda. Generalno ¡Uno! Je za 40 minuta muzike kompilacija pesama koje je bend slušao kada su bili mladi punkeri i nosili razbarušene kose, crvene kravate na crne košulje i pravili face dok sviraju, što ne rade i dvadeset i nešto godina kasnije, zapravo...


¡Dos!
"See You Tonight" kratki akustični intro ispred “Fuck Time” rokabili uticaji sa ¡Uno! i ovde dominiraju. "Stop When the Red Lights Flash" energičnija rock pesma. "Lazy Bones" uz mirniji uvod nastavlja u rock zvuk započet prethodnom pesmom. Kao i ¡Uno! kontinuitet pesama je jednoličan. "Wild One" ljubavna, sporiji ritam...
Makeout Party" podseća na “American Idiot”. Prvi i jedini singl sa najslabijeg od tri albuma je “Stray Heart”. Ako ste čuli “Stray Heart” čuli ste čitav ¡Dos!. Sve pesme su na isti način smišljene, odsvirane, producirane. “Ashley” ljutita punk stvar, "Baby Eyes", "Lady Cobra", na izvestan način pesme sa ¡Dos! podsećaju na razblaženu verziju Exploited hitova od pre dvadeset i više godina.
Rege punk u kombinaciji sa rap-om i elektro zvukovima na "Nightlife" - ipak The Clash su to radili mnogo bolje. "Wow! That's Loud" rock punk ili punk rock, izaberite sami. Poslednja od trinaest pesama je posvećena Amy Winehouse i zove se naravno “Amy”.
¡Dos! je energičniji od ¡Uno! sa više pesama za popunavanje praznine i opravdavanje trostrukog izdanja. Skoro svi kritičari su ga ocenili kao najlošiji.


¡Tré!
Balada "Brutal Love" uz duvačku sekciju zvuči kao pop hit sa početka šezdesetih godina prošlog veka. Druga "Missing You" u šablonu koji je i osnova sva tri albuma Green Day - retro stil sa početka sedamdesetih u ranim danima punka.
"8th Avenue Serenade" je: nastavljamo dalje ne menjamo ništa. Akustična gitara, ljubavna "Drama Queen". Drugi singl sa albuma pesma "X-Kid" ima originalan video spot... ali nema iznenađenja na ovom albumu. "Sex, Drugs & Violence" je otpevao Mike Dirnt basista. "A Little Boy Named Train", “Amanda” - trominutne pesme, kako više opisati kreativnu jednoličnost ovog benda?
"Walk Away" podseća na “21st Century Breakdown”. Najduža pesma na sva tri albuma "Dirty Rotten Bastards" u preko 6 minuta ne uspeva da podigne izuzetno niske standarde ovog albuma. Deluje kao da je pesma spojena iz više kraćih. "99 Revolutions" pred sam kraj albuma i prvi singl "The Forgotten" za koju je kreativno upotrebljen čak i klavir i balada koja zatvara ¡Tré! posle nešto više od 45 minuta muzike ostavlja “gorki ukus u ušima”.


Zvanična izjava članova Lostprophets

Na današnje optužbe prema Ian Watkinsu, ostali smo u šoku. Zajedno sa vama saznajemo nove detalje istrage. Ovo je teško vreme za nas i naše porodice, i želimo da zahvalimo našim fanovima na podršci dok čekamo odgovore o slučaju.

Jamie, Lee, Luke, Mike i Stu











Ian Watkins je juče zadržan u pritvoru sa još dve ženske osobe obuhvaćene istragom. Svo troje će se naći pred sudom u Cardiff-u 31. decembra. Optuženi su za pravljenje i distribuciju pedofilskih fotografija. Sam Watkins je optužen po šest stavki, neke od njih su i seksualni odnos sa maloletnim licem, detetom starim samo jednu godinu, seksualnim odnosima sa životinjama. Dokazi za ove optužbe su na fotografijama pronađenim u toku istrage koja traje više od šest meseci.

izvor informacija: BBC, Guardinan, Daily Mail

povezane vesti:
Uhapšen Ian Watkins pevač Lostprophets
Lostprophets pevač optužen za pedofiliju

19.12.2012.

Skinite novu Rancid pesmu!

Punk legende Rancid su pustile novu pesmu "Fuck You" za besplatno preuzimanje. Dovoljno je da unesete svoju email adresu i dobićete link za pesmu.

Slučajnost ili ne nova pesma Bad Religion se takođe zove "Fuck You"!



U delu gde piše Get it now unesite svoj email.