27. 3. 2014.

Tonight Alive predstavili novu pesmu #audio

Na BBC Radio 1 u emisiji Zane Lowe-a, večeras je bila radijska premijera nove pesme Tonight Alive. "The Edge" će se naći na soundtrack-u za novi film o Spiderman-u. Zvanični datum objavljivanja je 1. april.




povezane vesti:
Tonight Alive & Spiderman #video
Tonight Alive nova pesma #video
All Time Low i Tonight Alive zajedno uživo #video

You Me At Six novi EP #vesti

"Cold Night" treći singl za You Me At Six sa 'Cavalier Youth' albuma će biti objavljen kao EP sa četiri pesama. Uz naslovnu numeru naći će se do sada neobjavljene verzije prethodna dva singla sa novog izdanja. Četvrta pesma je obrada The Beatles hita "Come Together".
EP će biti u prodaji od 27. aprila.

1. Cold Night
2. Lived A Lie (snimljeno uživo za BBC Radio 1)
3. Fresh Start Fever (snimljeno uživo za BBC Radio 1)
4. Come Together (The Beatles obrada/snimljeno uživo za BBC Radio 1)
povezane vesti:
You Me At Six uživo u Banquet Records #video
You Me At Six - Cavalier Youth #recenzija
Kako su You Me At Six snimali spot "Fresh Start Fever" #video

Preslušajte novi Sonata Arctica album #stream

Volite power metal onda volite i Sonata Arctica. Novi album 'Pariah’s Child' je od danas u prodaji preko Nuclear Blast-a i možete ga preslušati na mikerecenzije.




povezane vesti:
Sonata Arctica - Cloud Factory #video #premijera
Sonata Arctica - The Wolves Die Young #video #premijera

Brother And Bones "If I Belong" (uživo) #video #download

Zašto Brother & Bones nisu veliki kao Kings Of Leon, The Killers ili Mumford & Sons, za mene je misterija.
Ovo je bend koji pravi muziku uz koju možete samo da uživate, tako mirna ali i energična u isto vreme. Rich Thomas ima fantastičan glas i predivan stil pevanja. Ostatak benda je toliko kompaktan da sviraju kao jedan. Brother & Bones su bend na koji svakako treba obratiti pažnju!
Uživo snimak pesme "If I Belong" nalazi se na 'Live At The Princess Pavilion' EP-u snimljenom 1. marta ove godine. Novi EP benda možete besplatno preslušati ili kupiti po ceni koju vi odredite na njihovom sajtu.
Na istoj stranici možete besplatno preuzeti snimak pesme 'Back To Shore', koja se nalazi na ovom EP-u, u zamenu za svoju email adresu.

Live at Princess Pavilion EP:
01 Long Way To Go
02 To Be Alive
03 For All We Know
04 Back To Shore
05 I See Red
06 If I Belong




povezane vesti:
Brother And Bones uživo #video
Probajte nešto novo - Brother And Bones #video

Itch - The Deep End #recenzija

Red Bull Records
2014

Jonny Fox aka Itch nije izdao svoje punk korene čak šta više postavio je nove standarde u muzičkom svetu. Na njegovom prvencu ’The Deep End’ prepliću se hip hop, rock, punk, pop, reggae... Možda je ovo njegov prvi album ali on je već velika zvezda u muzičkim underground krugovima.
Obratiti pažnju na fantastične tekstove u kojima Itch obrađuje mnoge teme i probleme našeg doba.

’The Deep End’ otvara duet sa John Feldmann-om čuvenim američkim producentom, „Life Is Poetry“ je moćna numera, puna besa sa izuzetno mirnim refrenom koji je sušta suprotnost ostatku pesme. „Sun Goes Down“ je prepuna elektronskih ritmova i koketira sa klubskim hitovima.
Jedna od najboljih pesama 2013. je svakako „Homeless Romantic“ snimljena sa Adam Lazzara-om (Taking Back Sunday). Izuzetno tužna i ozbiljna tekstualno a muzički je kombinacija alt-rock refrena (Lazzara) sa najenergičnijim rap-ovanjem koji ćete igde čuti.
Moderni reggae/rapLaugh“ snimljen sa Matisyahu-om je osveženje nakon nekoliko ozbiljnih numera. Sledeća „Like I’m Drugs“ ima dosta dubstep elemenata.
Dosta retro „Another Man“ kombinuje pop jazz iz pedesetih godina prošlog veka sa Itch-ovim standardnim „pevanjem“ koje podseća na The King Blues period. Mlada pevačica Megan Joy je snimila vokale za ovu pesmu koju nećete moći da izbacite iz glave ako se pojavi kao singl ovo će biti najveći hit ovog diska.
Pretendent za sledeći singl, emotivna „The Bottom Of A Glass“ u kojoj je vokale i bas gitaru snimio Roger Manganelli (Less Than Jake). U baladi „Not My RevolutionItch je sarađivao sa BC Jean mladom pevačicom i autorkom iz Amerike. Naslovna „The Deep End“ kombinuje više pravaca hip hop, punk, dancehall...
Children Of Revolution“ je posvećena svim herojim modernog doba koji su pokušali da promene ovaj svet. „Best Shot“ je jedna od prvih koje je Itch objavio, pre skoro dve godine, klasična hip hop sa dosta elektronskih instrumenata. „Ricochet“ zatvara album u dancehall/techno kombinaciji.


Na žalost, rap izvođači se dele na one koji imaju previše para i malo ili nimalo talenta i na one koji su zaista umetnici ovog pravca ali ne žele da se predaju komercijalnim trendovima i zato ostaju poznati dosta manjem auditorijumu. Itch je alternativa svim tim rap-erima jer ovo što on radi bi teško moglo da se nazove hip hop ovo je muzika a muzika nema granice, ma kako to patetično zvučalo.