19. 2. 2014.

Caliban - Ghost Empire #recenzija

Century Media Records
2014


I posle devet albuma, više od 15 godina karijere, nemci Caliban su i dalje čvrsti i brutalni kao da su tek počeli. Jedan od bendova koji su nezasluženo u senci nekih mnogo popularnijih. ’Ghost Empire’ je stara škola metalcore-a, žestok i oštar sa malo čistih deonica.

Od uvodne „King“ kreću eksplozivno, sledeća „Chaos – Creation“ je još teža, „Wolves And Rats“ ima izuzetno dobar refren koji možda deluje kao da je preuzet od Bring Me The Horizon. Caliban su bend kome je uvek malo falilo da postanu svetski poznati bend. Oni imaju veliku bazu fanova i na turnejama su obišli čitav svet ali ćete retko kada čuti njihove pesme na rock radio stanicama ili čitati o njima u časopisima kao što su Kerrang! Ili Metal Hammer.
nebeL“ je izuzetno laganija od prethodnih, moglo bi da se kaže i komercijalnija. Prethodni singl „Devil’s Night“ je još jedna u kojoj kombinuju čiste vokale u refrenu sa metalcore vokalima u strofama, aktuelni singl „Your Song“ ima malo Slayer uticaja.
Šteta što Caliban ne prave čist metal jer imaju izuzetno dobre refrene (npr. „Cries And Whispers“) koji ukomponovani sa vrištećim vokalima u ostatku pesme ne daju uvek najpozitivnije rezultate. Dosta mirnija od ostalih „I Am Rebellion“ je jedna od zanimljivijih na ’Ghost Empire’. Pred kraj brza „Who We Are“ vraća energiju ovom albumu.

Generalno dobar album za Caliban, u nekim pesmama core deo nadjača melodični i obratno što može da zasmeta prilikom slušanja (greška koju Killswitch Engage nikada nisu napravili). ’Ghost Empire’ je dosta žestok na momente čak i previše ali ipak nudi dosta dobrih rifova za sve poklonike ovog zvuka.

What Difference Does It Make: A Film About Making Music #video #premijera

Brian Eno, Philip Glass, Giorgio Moroder, Erykah Badu i preko 70 drugih muzičara pojavljuju se u filmu koji slavi 15 godina postojanja Red Bull Music Academy. 'What Difference Does It Make?' je film o stvaranju muzike, prikazuje kreativnu energiju i nadahnjujuću atmosferu Akademijinog izdanja u New Yorku 2013. godine, ulazeći u srž toga što znači biti muzičar, a uz to se baveći i nekim osnovnim životnim pitanjima.


Animals As Leaders - Tooth and Claw #audio #premijera

Instrumental progresive metal projekat Animal As Leaders uskoro objavljuju svoj treći album 'The Joy of Motion'. Osnovu benda čine dvojica gitarista Tosin AbasiJavier Reyes (sviraju gitare sa 7 ili 8 žica), treći član je bubnjar Matt Garstka.
Novi album objavljuje Sumerian Records 25.marta.


Kako su We Are The In Crowd snimali album 'Weird Kids' #video #stream

Specijalno za britanski Team Rock američka pop punk "senzacija" We Are The In Crowd predstavila je prvi deo video klipa sa snimcima iz studija tokom snimnja 'Weird Kids' albuma. Novo izdanje je u prodaji širom sveta a možete ga preslušati i putem youtube kanala izdavača Hopeless Records.





povezane vesti:
We Are The In Crowd - Weird Kids #recenzija
We Are The In Crowd - The Best Thing (That Never Happened) #video #premijera
We Are The In Crowd "Attention" lyric #video

Breathe Carolina - "Sellouts" (Feat. Danny Worsnop) #video #premijera

Electro rock Breathe Carolina su snimili pesmu sa Danny Worsnop-om pevačem Asking Alexandria. Singl "Sellouts" će se naći na njihovom novom albumu 'Savages' koji je u prodaji od 15. aprila. Izdavač je Fearless Records.




povezane vesti:
Detalji novog 'Punk Goes 90s Vol.2' albuma #vesti
Asking Alexandria novi necenzurisani spot #video #premijera
Fearless Records predstavljaju 2014. #vesti #video

Kako će zvučati novi The Kindred album #video

Video klip od 6 minuta je kratak pregled svih pesama koje će se naći na novom The Kindred albumu 'Life in Lucidity'. Za sve zaljubljenike u progresivni metal ovo je izdanje koji morate preslušati. Kanađani svoj drugi album objavljuju 24. februara za Sumerian Records.




povezane vesti:
Probajte nešto novo - The Kindred #video #premijera

Mindless Self Indulgence "Fuck Machine" (AMV Cartoon) #video #premijera

Novi singl za Mindless Self Indulgence je za "Fuck Machine" koja se originalno nalazi na 'How I Learned to Stop Giving a Shit and Love Mindless Self Indulgence' albumu. Ovog puta singl predstavlja novi istoimeni EP koji sadrži čak 11 (!!) verzija pesme "Fuck Machine".




povezane vesti:
Mindless Self Indulgence - How I Learned to Stop Giving a Shit and Love Mindless Self Indulgence #recenzija

Chiodos - Why The Munsters Matter #video #premijera

Nova pesma "Why The Munsters Matter" i video napravljen od isečaka iz starih horor filmova je još jedna najava novog albuma 'Devil' koji će se pojaviti 1. aprila. Ovo je drugi singl, prvi "Ole Fishlips Is Dead Now" je objavljen tokom januara. Tokom narednih nedelja do samog pojavljivanja novog albuma bend će objaviti spot za svaku od pesama, spisak pesama i datume premijera spotova pogledajte dole:

Devil:
1. U.G. Introduction
2. We're Talking About Practice (3/20 video premijera)
3. Ole Fishlips Is Dead Now (2/18 Instant Gratification*)
4. Why The Munsters Matter (2/18 Instant Gratification)
5. 3 AM (2/25 Instant Gratification)
6. Sunny Days & Hand Grenades (3/24 video premijera)
7. Duct Tape (3/04 Instant Gratification)
8. Behvis Bullock (3/11 Instant Gratification)
9. Looking For A Tornado (3/26 video premijera)
10. Expensive Conversations In Cheap Motels (3/21 video premijera)
11. I'm Awkward & Unusual (3/25 video premijera)
12. Under Your Halo (3/18 Instant Gratification)
13. I Am Everything That's Normal (3/27 video premijera)

*Instant Gratification - svi koji poruče album preko itunes-a dobijaju pesmu




povezane vesti:
Chiodos: Povratak #video #premijera

Povratak The Afghan Whigs #video #premijera

The Afghan Whigs su jedan od retkih bendova koji nije profitirao od grunge ekspanzije devedesetih. Osnovani još 1986. tokom devedesetih su bili na svom tzv. vrhuncu ali hitova pogodnih za MTV nije bilo. Bend je svirao odličan alternativni rock, kao i većina u to vreme, njihov zvuk je podsećao na Mudhoney, Soundgarden i Alice In Chains. 2001. su prestali sa radom posle šest studijskih albuma.
Tokom 2012. The Afghan Whigs su se ponovo okupili da odsviraju nekoliko koncerata koji su prerasli u svetsku turneju, usledilo je snimanje albuma. U sadašnjoj postavi nema originalnog gitariste Rick McCollum-a, Greg Dulli (pevač, gitarista) i John Curley (basista) su jedini od stare postave.
Novi album 'Do To The Beast' pojaviće se 15. aprila, prvi singl je "Algiers".
Izdavač je Sub Pop Records.