17. 12. 2012.

Nirvana/McCartney turneja?

Članovi Nirvane i Paul McCartney na mesto Kurt Cobain-a na turneji, od toga nema ništa, kaže Dave Grohl. Mediji koji vole da izmišljaju tekstove u cilju većih tiraža ovog puta su iskoristili par promotivnih nastupa muzičara za predstojeći dokumentarni film Sound City. Nije prvi put da takvi mediji koriste ime Dave Grohl-a u projektima koji se nikada neće ostvariti.

Smear, Grohl, Novoselic
Osim pesme 'Cut Me Some Slack' koju su članovi Nirvane uradili sa Paul McCartney-em za soundtrack film-a Sound City, drugi planovi za saradnju četiri muzičara ne postoje, kažu njihovi predstavnici.
Dave Grohl i Pat Smear pored svojih projekata sviraju u Foo Fighters i imaju više nego uspešnu karijeru, Krist Novoselic nije više aktivno u muzici ali neki novi projekat ne bi bio iznenađenje.

Kada bolje razmislite, koliko je zapravo smešna ideja o reunion turneji Nirvane sa Paul McCartney!? Šta bi svirali?
Kurt Cobain je obožavao The Beatles, ovo bi sigurno bila čast za njega što je frontmen Beatles-a svirao sa njegovim bendom.

"Izvori bliski Grohl-u su rekli da bubnjar priprema Nirvana turneju sa novim pevačem, ali ne McCartney..."
nekako se čini da previše vesti počinje tim rečima.

povezane vesti:
Ko se pojavljuje u Sound City filmu
McCartney/Nirvana u Saturday Night Live VIDEO
Paul McCartney i Nirvana, kako je došlo do saradnje?
Paul McCartney/Nirvana "Cut Me Some Slack" VIDEO
Dave Grohl kao režiser na Sundace Festivalu

Groezrock Festival 2013: Killswitch Engage, Bad Religion, Pennywise...

Belgijski Groezrock Festival za 2013. godinu je potvrdio oko polovine izvođača. Punk Rock i Metal festival je smešten u gradiću Gestel, opština Meerhout u Belgiji. Iako Groezrock postoji od 1992. tada je bio samo mali rock i pop festival za nekoliko stotina prisutnih. Od tada do danas mnogo toga se promenilo. Sa preko 30,000 posetilaca Groezrock je jedan od najvećih Punk Rock festivala u Evropi. Od 2003 pored glavne bine tu je i 'Back To Basic' bina sa hard core izvođačima. Od 2007. glavna bina nosi naziv "We Rock Stage" a sporedna "Eastpak Core Stage". Obe bine su pokriven šatorima za publiku(Marquees and larger tents). Od 2009. festival se održava u dva dana, do tada je bio samo jedan. Za sledeću godinu datumi održavanja su 28. i 29. april.


Do sada su nastupali  Millencolin, Sick Of It All, Dropkick Murphys, Biohazard, Flogging Molly, Beatsteaks, Coheed and Cambria,  Me First & The Gimme Gimmes, Less Than Jake, No Use for a Name, New Found Glory,  Caliban, Enter Shikari, Gallows, Lostprophets, Billy Talent, The Blackout, Bullet For My Valentine, You Me At Six, Bring Me The Horizon, NOFX, Funeral For A Friend, Rancid...


Za 2013 Groezrock je već najavio izuzetna imena punk, hc i metal scene. U narednim nedeljama organizatori će objaviti još iznenađenja.


Rise Against, Bad Religion, Pennywise, Bring Me The Horizon, Hatebreed, Killswitch Engage, Kid Dynamite, The Starting Line, The Aquabats, Less Than Jake, The Riverboat Gamblers, Emmure, Attila, Comeback Kid (originalna postava izvodi album'Turn It Around'), Texas Is The Reason, Chelsea Grin, Buried In Verona, AC4, Grade, The Story So Far, Polar Bear Club, Into Another, August Burns Red, Title Fight, Nothington, The Rocket, Stick To Your Guns, Obey The Brave, Far From Finished, Russ Rankin, Tim Vantol, Vinnie Caruana, Rocky Votolato, A Wilhelm Scream, Strife, Trapped Under Ice, Streetlight Manifesto, The Dopamines, The Flatliners, The Ataris, Attack Attack!, ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead, The Kids, Joey Cape's Bad Loud, Iron Chic, Old Man Markley, Minx, Rob Lynch, Miracles, Scorpios...


Novi album InMe AUDIO

Britanski alternativni rockeri InMe izdali su nov album 'Medusa', u sopstvenoj produkciji izdanje možete preslušati ili pazariti na njihovoj bandcamp stranici.


Ove godine, februara britanci su objavili svoj peti album 'The Pride' za Graphite Records / Northern Music. Sa albuma je skinut singl 'Pantheon'.
Braća McPherson lideri ovog benda su pre par meseci pristupili Pledgemusic platformi, sistem preko kog fanovi mogu direktno da preuzimaju muziku InMe bez posrednika.


Novi album 'Medusa' InMe su samostalno snimili i producirali. Preuzimanje albuma je ₤5. Pesme su u prepoznatljivom InMe stilu, kombinacija melodičnih vokala sa bržim gitarskim rifovima, izdvaja se pesma 'Amendments made with my past' kao potencijalni hit.


Nove pesme Nine Inch Nails AUDIO

Trent Reznor je muzičar koji je industrial metal stavio na top liste. Pored svog benda Nine Inch Nails najzaslužniji je za uspeh Marilyn Manson-a. Od početaka sa Nine Inch Nails do danas Reznor je radio sa mnogima, ovih dana radi na novom albumu Queens Of The Stone Age i videćemo ga u filmu Dave Grohl-a iz Foo Fighters, o Sound City Studios.


Zadnjih godina Trent Reznor ide od jednog projekta na sledeći, sudbina Nine Inch Nails je bila upitna još pre par godina kada je Reznor rasprodao kompletnu opremu koju je koristio sa bendom. Ovih dana najaktivniji je projekat How To Destroy Angels, na kom Reznor sarađuje sa suprugom Mariqueen Maandig. Sa njima je i Atticus Ross sa kojim je Trent Reznor dobio oskara za muziku za film 'The Social Network', i Reznorov saradnik na albumima Nine Inch Nails Rob Sheridan.

Za New Yorker magazin Reznor je rekao: "2014. Interscope Records izdaje Greatest Hits album Nine Inch Nails. Napisao sam dve nove pesme za to izdanje. Kada se to pojavi u prodaji počinjem rad na novom albumu za Nine Inch Nail."

Maxi singl 'An Omen' benda How To Destory Angles možete preslušati u celini. To je drugo izdanje za bend, prvo nosi ime benda i sadrži šest pesama. 'An Omen EP' je u prodaji od sredine novembra.


povezane vesti:
Trent Reznor na novom Queens Of The Stone Age
Ko se pojavljuje u Sound City filmu