23. 4. 2013.

The Winery Dogs - "Elevate" VIDEO

"Elevate" je prva objavljena pesma novog projekta Mike Portnoy-a, Billy Sheehan-a i Richie Kotzen-a. The Winery Dogs je ime benda a album će nositi isti naziv. Izdanje će biti objavljeno 15. maja.

Nazivi pesama:
01. Elevate
02. Desire
03. We Are One
04. I’m No Angel
05. The Other Side
06. You Saved Me
07. Not Hopeless
08. One More Time
09. Damaged
10. Six Feet Deeper
11. Criminal
12. The Dying
13. Regret

 

povezane vesti:
Novi projekat - Portnoy, Sheehan, Kotzen

Joe Satriani "A Door Into Summer" VIDEO

Prvi spot sa novog albuma 'Unstoppable Momentum' za Joe Satriania. Disk će se naći u prodaji od 7. maja.



povezane vesti:
Joe Satriani novi album AUDIO

Iron Maiden novi album 2014?

U intervjuu za švedski Talarforum.se. Iron Maiden pevač Bruce Dickinson je najavio da će novi album benda biti objavljen 2014. Uskoro kreću na evropsku turneju na kojoj promoviše izdanje Maiden England iz 1988, to je treća turneja posvećena jednom delu istorije benda. Maiden England je video izdanje iz 1989 snimljeno na turneji povodom albuma 'Seventh Son Of A Seventh Son'.

Glasine koje su kružile da je 'The Final Frontier' poslednji album za heavy metal legende sada su negirane najavom novog materijala. U jednom od intervjua Steve Harris basista i vođa benda rekao je da će pesme na novom albumu sigurno biti dosta kraće nego na TFF. Ostaje da sačekamo i čujemo kako će zvučati Iron Maiden u 2014, hoće li nastaviti sa prog/metal konceptom i pesmama od deset minuta ili će pokušati da se vrate u osamdesete kada su svirali brze i kratke pesme.

Novi album biće šesnaesto izdanje benda.

povezane vesti:
Maiden England ponovo u Americi
Novi solo album Bruce Dickinson-a VIDEO
Blaze Bayley Best Of album VIDEO
Steve Harris & British Lion na turneji VIDEO

Muse "Panic Station" VIDEO

Novi Muse singl je za pesmu "Panic Station".



povezane vesti:
Muse "Supremacy" VIDEO
Muse "Follow Me" VIDEO
recenzija: Muse - The 2nd Law

Preslušajte novi Iggy & The Stooges STREAM

Meat Puppets - Rat Farm

Megaforce Records
2013


Meat Puppets su bend koji možda najpoznatiji po tome što su braća Kirkwood bili gosti Nirvani na čuvenom Unplugged albumu. Bend koji je osnovan još 1980. i sigurno može da se navede kao jedan od pionira alternativnog rock-a.

Četrnaesto izdanje ’Rat Farm’ je jedan izuzetno prijatan album, uz manjak alternativnog a više country rock-a. U 45 minuta i dvanaest pesama najbolje je da se prepustite uživanju...
Naslovna „Rat Farm“ otvara disk u kombinaciji alternative sa rege atmosferom, „One More Drop“ nastavlja u rock-u. „Leave Your Head Alone“ definitivno najbolja na albumu jer spaja mirniju stranu benda sa zanimljivim ritmom u refrenu, kao rollercoster ide malo na gore pa vas spusti dole...
Country uticaji se najjasnije čuju na „Again“, „You Don’t Know“, „Waiting“, „Sometimes Blue“.
Pevač i gitarista Curt Kirkwood za album kaže da je „procvat američkog folka“.


Izuzetno pozitivan album, kao da je pravljen za često preslušavanje. Možda neočekivano izdanje od benda koji je nekada mešao i psihodeliju u svoje pesme. Šteta što će ovo izdanje ostati u senci nekih novih ili aktuelnih izdanja. Veličanje nekih amerikana izvođača dođe besmisleno ako ih uporedite sa Meat Puppets i ’Rat Farm’.