30. 8. 2013.

Tonight Alive - The Other Side #recenzija

Fearless Records
2013


Živimo u svetu gde se ne ceni originalnost, gde se kopije - kopija prodaju u tiražima koji deluju nerealno. Takođe važnije je prodavati jeftini seksipil nego poruku koja će pojedincu više da znači nego masi aktuelni trend. Tonight Alive iz Australije su bend koji ima šta da kaže i polako ali sigurno postaju poznato ime popularne rock muzike.

Predivna Jenna McDougall, devojka fantastičnih vokalnih sposobnosti ni jednog trenutka u pesmama koje piše ne pokušava da svoj talenat ospori svojim dobrim izgledom.
Dva singla „The Ocean“ i „Lonely Girl“ su najavili ovaj album: prva emotivna ali žestoka gitarska pesma i druga koja pruža pravi energični pop punk. Nekako se čini da je pop ovog puta gurnut u stranu i da je punk preovladao. Dosta mračnih nota se provlači kroz ’The Other Side’ album, a tekstovi pesama nemaju ni jednu veselu temu i baziraju se na probleme tinejdžera danas.
Izdvaja se „Don’t Wish“ kao još jedna od bržih, „The Fire“ koja ima dobar ritam, „Bathwater“ u kojoj je glas Jenna-e baš došao do izražaja...
Ako volite balade tu su: naslovna „The Other Side“ – snažna, gitarska balada; „You Don't Owe Me Anything“ – pesma o prošloj ljubavi...

Ciljna grupa Tonight Alive su svakako tinejdžeri ali ako volite muziku bendova Yellowcard, New Found Glory, Fall Out Boy... Onda svakako pružite šansu ovom mladom bendu, ako ništa drugo oduševiće vas predivni ženski vokal Jenna-e McDougall. Njihov jedini problem je što su se žanrovski ograničili u formi koja ne nudi previše opcija.

The Devil Wears Prada - First Sight #audio

Američki metalcore The Devil Wears Prada sredinom septembra objavljuju svoj peti album nazvan '8:18'. Novi singl je "First Sight". Album se već može naručiti preko sajta benda a dve već objavljene numere "Home For Grave" i "Martyrs" se dobijaju besplatno.




povezane vesti:
The Devil Wears Prada novi singl / album #video

Canterbury novi singl #audio

Mladi engleski bend Canterbury uskoro objavljuje novi EP a u takođe su i u procesu snimanja svog trećeg albuma preko PledgeMusic platforme. Naslovna numera "Satellite" je prvi singl sa novog EP-a će se naći u prodaji 23. septembra preko Hassle Records-a.



povezane vesti:
Učestvujte na novom Canterbury albumu VIDEO

Fall Out Boy nastavak hronike #video

Peti spot sa novog albuma 'Save Rock And Roll' je za pesmu "The Mighty Fall". Očekuju nas još šest klipova za preostale pesme jer su Fall Out Boy rešili da svaka dobije svoju video prezentaciju. Svi spotovi se vode pod imenom The Young Blood Chronicles i u većini neko pokušava da ubije članove benda...



povezane vesti:
Fall Out Boy uživo CD/DVD #vesti
Fall Out Boy - Alone Together (Part 4 of 11) #video
Fall Out Boy - Young Volcanoes VIDEO

A Pale Horse Named Death: projekat Type O Negative & Life of Agony članova #vesti #video

Američki gothic bend A Pale Horse Named Death oformili su Sal Abruscato, nekada bubnjar Type O Negative i Life Of Agony i Matt Brown producent i gitarista.. Pored njih u bendu su: Johnny Kelly - bubnjevi(Type O Negative), Dave Bizzigotti - bas (Speed Kill Hate), Eddie Heedles - gitara. Sal Abruscato je pevač i gitarista u bendu.

A Pale Horse Named Death su do sada objavili dva albuma: "And Hell Will Follow Me" (2011) i "Lay My Soul to Waste" (2013). Izdavač je Steamhammer/SPV.

Prvi spot koji je bend snimio je za pesmu "DMSLT".



povezane vesti:
Dokumentarac o Peter Steel-u VIDEO