30. 11. 2012.

Metallica osnovala Blackened Recordings


Metallica je osnovala izdavačku kuću Blackened Recordings, putem koje će izdati svoj sledeći album.

Na svom web sajtu su objavili: "Samo da vam kažemo bez smaranja sa dosadnim biznis vestima o izdavanju muzike, ali veoma smo uzbuđeni da smo se upustili u novi poduhvat sa osnivanjem sopstvene izdavačke kuće Blackened Recordings".

"Vi koji nas pratite godinama sećate se 1994. kada smo morali da izdejstvujemo novi ugovor sa Warner Music Group, jer je izdavač reizdao sve naše albume sa dodatkom video materijala. Od tada do danas, preuzeli smo vlasništvo nad celokupnim našim materijalom do sada i svako naše buduće izdanje imaće etiketu Blackened Recordings, a počinjemo 10. decembra i koncertom Quebec Magnetic u DVD/Blu-Ray formatu."

"Možda smo ponovili i hiljadu puta ali nama je važno da za vas, naše fanove Metallica bude 110% uz vas na svakom nivou. Oformljavanjem Blackened Recordings imamo potpunu nezavisnost, i sada smo mi zaduženi i odgovorni nad našom kreativnošću. Jedva čekamo da snimimo novu muziku i da vam je distribuiramo na naš jedinstven način".

Prvo izadanje za Blakened Recordings je DVD/Blu Ray koncert benda Metallic-a Quebec Magnetic, najavljen za 10. decembar. Film je snimljen na dva koncerta u Quebec City, Kanada,  tokom World Magnetic turneje 2009.
Režiser je bio Wayne Isham, poznati režiser video spotova poznat po radu sa mnogima od imena kao, Bon Jovi, Ozzy Osbourne, Whitesnake, ali i Backstreet Boys, Ricky Martin, Enrique Iglesias. Sa Metallicom je prvi put radio na spotu za pesmu 'Enter Sendman'.



Muse otkazuju koncerte

Izuzetno popularni Muse, su primorani da otkažu deo koncerta na turneji koja promoviše aktuelni 'The 2nd Law' album. Pevač benda Matt Bellamy je polomio stopalo i moraće da koristi štake izvesno vreme.


Za sada su otkazani koncerti u gradovima Stokholm, Malmo(Švedska) i Oslo(Norveška). Dok koncerti posle 10. decembra su i dalje najavljeni na sajtu benda.

Novac za kupljene ulaznice za tri koncerta će biti refundiran, uz izvinjenje benda zbog novonastale situacije. Naknadni datumi za ova tri nastupa još uvek nisu najavljeni.

Bend je čak priložio i rendgenski snimak stopala pevača, uz poruku da će obožavatelje obaveštavati o trenutnom stanju pevača putem twitter, facebook i sajta benda.


Lower Than Atlantis vam žele Srećan božić(gde god da ste)

Kako se bliže novogodišnji i božićni praznici vreme je za izdavanje singlova koji promovišu praznike koji slede. Za sada, prvi koji nam žele srećan božić su britanski Lower Than Atlantis.



Mladi bend čije vreme tek dolazi, osnovani pre skoro 5 godina, skrenuli su pažnju javnosti na sebe svojim trećem izdanjem 'Changing Tune' i odličnim hit singlom "Love Someone Else". Uspeh prva dva izdanja benda je doprineo da se velika izdavačka kuća Island Records zainteresuje za Lower Than Atlantis. Sa trećim albumu i velikim izdavačem iza sebe, ovaj bend je spreman da osvoji svet, i napravi uspeh kakav imaju iza sebe Foo Fighters, Blink 182,  Jimmy Eat World.

Muzički stil Lower Than Atlantis varira između punk rock-a i alternative.

Božićni singl Lower Than Atlantis:


Coldplay rade na novom albumu

Chris Martin frontman benda Coldplay je otkrio u skorašnjem intervjuu da je počeo da piše pesme za novi album. Poslednji album 'Mylo Xyloto' je izašao 2011. godine i proveo je dosta vremena na vrhu liste najprodavanijih albuma.



Najavom novog albuma Coldplay negiraju glasine o trogodišnjoj pauzi benda pre izdavanja sledećeg albuma.  Iako su glasine krenule od samog Chris Martin-a, on je na poslednjem nastupu na Mylo Xyloto turneji najavio višegodišnju pauzu. Opravdao se da je mislio na odmor od turneje ne na snimanje novog materijala u jednom od intervjua.

O mogućem nazivu albuma Martin je rekao da će biti lakše za izgovor od prethodnog 'Mylo Xyloto'.



U međuvremenu bend je izdao koncertno izdanje jednostavno nazvano 'Live 2012'. Može se nabaviti u DVD/Blu-Ray ili CD varijanti. Uz svako od izdanja dobijate dosta bonus materijala.


NME izabrao 50 najboljih albuma 2012

Eminentni britanski magazin NME je izabrao 50 najbojih albuma 2012. godine. Izbor su napravili urednici magazina. Na listi se nalaze: Lana Del Ray, Bobby Womack, Paul Weller, Enter Shikari, Cat Power, Jack White, Django Django, The Cribs i mnogi drugi.



Na NME.com možete da  pogledate listu, pročitate recenzije albuma i da poslušate odabrane albume.




The Rolling Stones drugi nastup u O2 Areni

Kako sam ranije najavio gosti na drugom konceratu The Rolling Stones u londonskoj O2 Areni bili su Florence Welch i Eric Clapton.

U sklopu svoje turneje kojom obeležavaju 50 godina rada svirali su pred prepunom arenom svoj drugi i za sada poslednji koncert u Velikoj Britaniji.

Kao i na prvom koncertu gosti su bili nekadašnji članovi benda Bill Wyman i Mick Tylor, i najavljeni Florence Welch pevačica benda Florence and the Machine i legendarni gitarista Eric Clapton.

Na prvom koncertu Mary J Blidge je gostovala  u pesmi "Gimme Shelter" ovog puta Mick Jagger je podelio vokale sa Florence Welch, dok je Clapton svirao u pesmi "Champagne And Reefer".
Prisustvo Claptona kao da je inspirisalo Keith Richards-a da odsvira prvu solažu te večeri.

Koncert je ovog puta počeo malo pre 8:30PM sa video zapisom prijatelja benda i njihovim objašnjenjem zašto velo Stones-e. O bendu su govorili: Johnny Depp, Pete Townshend, Iggy Pop i dugi.

Set lista pesama je bila nešto drugačija od prvog koncerta, ovog puta su set otvorili pesmom "Get Off My Cloud" a sledila je obrada The Beatles "I Wanna Be Your Man" za koju je Mick Jagger prokomentarisao da je to baš stara pesma.

Keith Richards i Ronnie Wood su električne gitare zamenili akustičnim za pesmu "Lady Jane". Mick Jagger je svirao gitaru na "Miss You" disko hitu benda. Dve nove pesme "One More Shot" i "Doom And Gloom" su takođe bile deo repertoara. Prilikom predstavljanja benda Keith Richards je dobio najviše aplauza od publike, on je preuzeo vokale na "Before They Make You Run".

Mick Tylor nekadašnji član legendarnih Stones-a pridružio se u pesmi "Midnight Rambler". Na bis bend je odsvirao "You Can't Always Get What You Want", zatim "Jumping Jack Flash" i "Satisfaction" koja je izostala sa prvog koncerta zbog prekoračenja dozvoljenog vremena predviđenog za koncerte u Londonu. Organizatori su novčano kažnjeni zbog nepoštovanja satnice.

set lista pesama na drugom koncertu:
'Get Off My Cloud'
'I Wanna Be Your Man'
'This Could Be The Last Time'
'Paint It Black'
'Gimme Shelter'
'Lady Jane'
'Champagne And Reefer'
'Live With Me'
'Miss You'
'One More Shot'
'Doom And Gloom'
'Honky Tonk Woman'
'Before They Make Me Run'
'Happy'
'Midnight Rambler'
'Start Me Up'
'Tumbling Dice'
'Brown Sugar'
'Sympathy For The Devil
'You Can't Always Get What You Want'
'Satisfaction'



Amaterski snimak pesme Gimme Shelter sa drugog koncerta u Londonu:




Slede još tri koncerta u Americi tokom decembra, u New York-u, New Jersey i Newark.
Povodom 50 godina rada The Rolling Stones su objavili kompilaciju na 3CD-a sa dve bonus pesme. 'Grrr' je naziv albuma a pojavio se u prodaji početkom novebra.


...

otvori oči - urađeno
ustani iz kreveta - urađeno
proveri ima li sunca