24. 5. 2013.

Me (the band) imaju novi spot VIDEO

Zanimljiv australijski rock bend Me (najlakše ih je naći kao Me The Band) objavili su novi spot sa aktuelnog debi albuma 'Even The Odd Ones Out'. Pažnju na sebe su skrenuli singlom 'Vampire, Vampire' takođe sa njihovog prvog albuma. Četvorka Me svira mešavinu modernog rocka, kao npr. Muse i retro zvuka, kao npr. Beach Boys. Izuzetno visog glas pevača Luke Ferris je prvo što ćete primetiti u njihovoj muzici.



Prvi promo "Vampire, Vampire":

Deep Purple uživo na Nemačkoj televiziji VIDEO

Pesmu "All The Time In The World" hard rock legende Deep Purple su odsvirali u jutarnjem programu na nacionalnoj televiziji ARD. Nov album 'Now What?!' je u Nemačkoj uspeo da se domogne prvog mesta na top listi novih izdanja, u većini zemalja Evrope disk je uglavnom odlično primljen. Bend je trenutno na turneji, treći objavljeni singl i prvi spot posle više od 20 godina je za pesmu "Vincent Price"



povezane vesti:
Deep Purple - Vincent Price VIDEO
Blackmore's Night prvi promo singl AUDIO
Whitesnake - Made In Britain/The World Record VIDEO
recenzija: Deep Purlpe - Now What?!

Black Star Riders - All Hell Broke Loose

Nuclear Blast
2013

Prvi album benda koji do skora nosio naziv Thin Lizzy. Novo ime Black Star Riders potiče iz vestern filma Tombstone a razlog promene imena benda je jednostavan, Thin Lizzy je legendarni bend koji je predvodio Phil Lynott. Black Star Riders su nov bend koji izdaje svoj autorski materijal, izdavanje novih pesama pod imenom Thin Lizzy nebi bilo korektno ni prema fanovima ni prema porodici preminulog pevača.

'All Hell Broke Loose' je album za ljude koji vole Thin Lizzy i klasični rock zvuk. Godinama su živeli od starih hitova iz TL perioda zašto bi sada nov materijal zvučao drugačije. Malo blues-a malo rock-a, twin gitare zaštitni znak njihove muzike, sve je tu!
Naslovna 'All Hell Broke Loose' otvara disk, mračna hard rock/blues numera posle koje kreće prvi singl "Bound For Glory' klasična Lizzy pesma. "Kingdom Of The Lost" drugi singl, inspirisana irskim motivima, čisto da se zna odakle su! Uglavnom su sve pesme u rock maniru, srednjeg tempa. "Hey Judas" sa čuvenom twin gitar solažom, ali sa ne baš mnogo zanimljivim tekstom. "Valley Of The Stones" deluje kao potencijalni singl, brži ritam, dobar refren, odlična solaža. "Someday Salvation" laganija, više deluje kao je pisana za Bon Jovi-a, ali...
Ozbiljan "Before The War" sa marš ritmom i žestokim rifom za pred kraj albuma. Jedina prava blues numera zatvara album.


Novi pevač BSR Ricky Warwick je odradio odličan posao, nije pokušavao da zvuči kao Lynott a ipak je uspeo da dočara taj prepoznatljivi zvuk.
Produkciju je radio Kevin Shirley, čovek koga zovete ako želite da zvučite retro.


Bullet For My Valentine - P.O.W VIDEO

Treći singl sa 'Temper, Temper' albuma, datum objavljivanja istog je 17. jun.



povezane vesti:
Bullet For My Valentine uživo VIDEO
Bullet For My Valentine snimci iz studija VIDEO
recenzija: Bullet For My Valentine - Temper Temper

Black Star Riders - All Hell Breaks Loose STREAM


Black Star Riders su naslednici imena ali i zvuka Thin Lizzy. Bend je sačinjen od bivših članova legendarnog irskog rock sastava nekada predvođenog jedinstvenim Phil Lynottom.
Scott Gorham gitarista, jedan od osnivača i ostali članovi Lizzy-ja su se ponovo oformili 1996. deset godina posle smrti Phil Lynotta. Posle više turneja i promena sastava odlučili su se za snimanje novvog materijala.

Odluka da se nov album snima pod novim imenom naišla je na odobravanje i od strane publike i rođaka preminulog Lynotta. Iz poštovanja prema imenu Thin Lizzy smo se odlučili da bend nosi novo ime objasnili su članovi BSR. Novi pevač je nekadašnji frontmen The Almighty. Produkciju 'All Hell Broke Loose' albuma je radio Kevin Shirley.

Nova postava, nov bend, nove pesme a isti prepoznatljivi zvuk.

Black Star Riders:
Ricky Warwick – vokali, gitara
Scott Gorham – gitara
Damon Johnson – gitara
Marco Mendoza – bas
Jimmy DeGrasso – bubnjevi