31.12.2016.

Austin Carlile napustio Of Mice & Men #vesti

Kao da nije bilo dovoljno loših vesti u 2016! Of Mice & Men pevač Austin Carlile je napustio bend iz zdravstvenih razloga. On boluje od Marfanovog sindroma i život rock pevača mu u oporavku nikako ne pomaže. Protekla godina je bila teška za njega, otkazane turneje, koncerti na kojima je nastupao u bolovima... On nastavlja da se bavi muzikom ali i Of Mice & Men će nastupati u izmenjenom sastavu. Pročitaj zvanične izjave u linkovima ispod.


30.12.2016.

Ghost Town nova pesma "Find Myself" #video #premijera

Ghost Town su objavili (I) još jednu neobjavljenu (II) pesmu. "Find Myself" je još jedan u nizu singlova koje smo dobili tokom ove godine, sve do sada objavljene (III) pronađi na mikerecenzije.


Inklings "Let It Out" nova verzija #video

Još uvek čekamo na drugi singl projekta Inklings (Kier Kemp, bivši Fearless Vampire Killers pevač). Kier i Michael su u svom studiju snimili nešto drugačiju verziju pesme "Let It Out". Više u linku ispod.


29.12.2016.

AFI - AFI (The Blood Album) #recenzija

Novi AFI album je definitivno rađen sa muzikom osamdesetih u mislima. To bi moglo da se nadoveža na njihov Blaq Audio dance projekat sa kojim su takođe posetili ovu dekadu. Dosta se primećuje goth uticaj bendova kao Sisters Of Mercy ali i new wave talasa (New Order) sa mešavinom 'Sing the Sorrow' zvuka. Mračan na svoj način, novi album je ipak neočekivano drugačiji od prethodnog 'Burials' (pročitaj recenziju) koji je sada zvuči veoma moderno u odnosu na novi.

25.12.2016.

10 Alternativnih Božićnih Pesama!!

Tokom decembra teško da možemo da izbegnemo božićne pesme, čak i ako živite u zemlji koja ne slavi taj božić. Od gomile ljigavih nije lako izdvojiti nekoliko koje su zapravo dobre, ali i njih čujete milion puta i prosto vam se smuče (The Pogues and Kirsty MacColl - Fairytale of New York).
U listi ispod odabrao sam deset koje bi mogle da prijaju ako sebe smatrate više alternativnim a manje mainstream. Na žalost KoRn "Jingle Balls" nije među njima...


23.12.2016.

Rob Lynch "Tectonic Plates" uživo #video

Sa nastupa u Nemačkoj, Rob Lynch je objavio snimak pesme "Tectonic Plates" snimljene uživo u Frankfurtu. Koncert na kome je snimljena numera održan je 8. decembra.


Papa Roach uživo u Kolumbiji #video

Papa Roach su početkom decembra održali koncert u Bogoti, Kolumbija. Bend je na nastup stigao pre pevača, Jacoby Shaddix-a koji je izgubio pasoš. Na sreću fanova, sa malim zakašnjenjem koncert je održan i pogledaj ga u celini u linku ispod.


Issues i Jacky Vincent tema za Pokemon #video #premijera

Issues pevač Tyler Carter i bubnjar Josh Manuel sa bivšim Falling In Reverse gitaristom Jacky Vincent-om (sada u Cry Venom) snimili su Pokemon temu "Gotta Catch 'Em All". Pogledaj spot u linku ispod.

Devil Sold His Soul dobrotvorni singl "The Reckoning" #video #premijera

Kompletna zarada od prodaje singl "The Reckoning" biće preusmerena na račun udruženja Martlets HospiceDevil Sold His Soul na ovaj način odaju poštu prijatelju Tom Searle-u, preminulom Architects gitaristi. Više u linku ispod.


22.12.2016.

A Loss For Words "Lucida" #video #premijera

Još jedna od pesama koje će se naći na novom A Loss For Words albumu 'Crises' koji će ujedno biti i njihov poslednji. U "Lucida" gostuje Jason Vena, pevač benda Acceptance.


Nine Inch Nails povratak "Burning Bright" #video #premijera

Nine Inch Nails su posle duge pauze objavili singl "Burning Bright". Novi EP 'Not The Actual Events' već danas može da se kupi preko sajta benda.


Moby & The Void Pacific Choir "Break. Doubt" #video #premijera

Sa albuma projekta Moby & The Void Pacific Choir još jedan spot "Break. Doubt". Materijal je moguće preslušati na mikerecenzije.


21.12.2016.

13.12.2016.

Sub Focus spot za "Love Divine" #video #premijera

Sub Focus je izbacio spot za "Love Divine" i najavio novi album za sledeću godinu. U narednom periodu nas očekuje još singlova pre kompletnog izdanja.


Fall Out Boy, Every Time I Die, Anthrax, Volbeat zajednički projekat! #vesti

Bend se zove The Damned Things, a članovi su:
- Every Time I Die pevač Keith Buckley
- Anthrax gitarista Scott Ian
- Fall Out Boy duo Andy Hurley (bubnjar) i Joe Trohman (gitara)
- Volbeat gitarista Rob Caggiano
- Josh Newton na bas gitari (Shiner, ex-Every Time I Die)

Ovo je projekat koji je već nekoliko godina u pripremi ali zbog obaveza članova još uvek nije realizovan. Hurley je bio gost 100wordspodcast-a, gde je izjavio da su snimili EP od pet pesama. Više u linku ispod.


The Menzingers snimili "Lookers" spot #video #premijera

Kako je biti na The Menzingers koncertu, saznajte u novom spotu za pesmu "Lookers". Peti studijski album 'After The Party' u prodaji je od 3. februara.


At The Drive In su se vratili sa "Governed by Contagions" #video #premijera

Posle šesnaest godina At The Drive se vraćaju na muzičku scenu sa singlom "Governed by Contagions". Tokom sledeće godine pojaviće se i novi album, njihov četvrti, naziv još uvek nije poznat. "Governed by Contagions" može besplatno da se preuzme sa njihovog sajta, više u linku ispod.


12.12.2016.

Creeper su odlični sa "Hiding With Boys" #video #premijera

Creeper nastavljaju sa odličnim materijalom za svoj debi album 'Eternity, In Your Arms'. Posle fantastične "Suzanne" pojavljuje se i drugi singl "Hiding With Boys", spot pogledaj u linku ispod.
Disk je u prodaji od 24. marta.


AFI "White Offerings" oficijelni spot #video #premijera

AFI su konačno objavili zvanični spot za "White Offerings" na svojoj youtube stranici. Spot je pre nekoliko dana premijerno prikazan na Rolling Stone portalu. Pored ovog, sa novog albuma 'AFI (The Blood Album)', pojavili su se i singlovi za "Snow Cats" i "Aurelia".
Disk je u prodaji od 20. januara.


06.12.2016.

Issues spot za "Slow Me Down" #video #premijera

Issues se bave ozbiljnim temama u spotu za "Slow Me Down". Album 'Headspace' (pročitaj recenziju) preslušaj na mikerecenzije.


A Loss For Words ft. Andrew Neufeld "I Feel An Army In My Fist" #video #premijera

Drugi singl sa poslednjeg A Loss For Words albuma 'Crises'. "I Feel An Army In My Fist" je snimljena sa Andrew Neufeld-om iz Comeback Kid. Disk je u prodaji od 27. decembra.


Descendents "Full Circle" #video #premijera

Descendents novi spot za "Full Circle", u linku ispod.


You Me At Six nova pesma "Swear" uživo #video

Uživo izvođenje novog You Me At Six singla "Swear" snimljenog nedavno u Londonu na Stand for Something turneji. Novi album 'Night People'pojaviće se početkom sledeće godine.


05.12.2016.

Deep Purple najavljuju 'inFinite' #vesti

Deep Purple su nedavno najavili da će se njihov sledeći album zvati 'inFinite'. Nova najava sadrži deo jedne od pesama koje će se naći na izdanju. Više u linku ispod.


Stone Sour "Zzyxz Rd." akustično #video #premijera

Stone Sour objavljuju reizdanje 'Come Whatever May' albuma povodom desetogodišnjice od pojavljivanja. Novi spot za "Zzyxz Rd." pogledaj u linku ispod.


The Qemists nova pesma "Stepping Stones" #video #premijera

The Qemists su objavili "Stepping Stones", to je B strana singla "Jungle" koji su snimili sa bendom Hacktivist. Spot za novu pesmu je napravljen od snimaka koji su snimali članovi benda. Više u linku ispod.


02.12.2016.

Palisades objavili "Through Hell" #video #premijera

Neobično teški Palisades u novom singlu "Through Hell". Novi album, jednostavno nazvan 'Palisades' pojavljuje se 20. januara. Više u linku ispod.


Yearbook poslednja pesma "Faster, But Slow" #video #premijera

Yearbook su objavili audio verziju pesme "Faster, But Slow". Ovo je numera koja otvara njihov debi album 'I Stop Somewhere Waiting For You'. Na žalost posle tri godine rada na novom materijalu bend je odlučio da prestane sa radom. Više u linkovima ispod.


Stick To Your Guns "Better Ash Than Dust" kao podrška Standing Rock protestima #video #premijera

Stick To Your Guns su objavili spot za "Better Ash Than Dust" kojim pružaju podršku protestima u Severnoj Dakoti. U poruci na svojoj facebook stranici objasnili su zašto je sada pravo vreme da se pojavi ovaj spot. Više u linku ispod.