6. 8. 2013.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1 #recenzija

Prospect Park
2013

Sveamerički Five Finger Death Punch vraćaju se četvrtim albumom ’The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1’(drugi deo do kraja godine). Besramno glomazan sa gostima kao što su Rob Halford, Max Cavalera i Jamey Jasta. Lideri američkog metala će ovim albumom samo utemeljiti svoje mesto u tom žanru.

Masivni rifovi, solaže koje se ističu, prenaglašeni vokali, pevljivi refreni... Odmah je jasno da se priča o nekom metal bendu sa američkog tla. FFDP suvereno vladaju na to polju i nov materijal nije ništa drugačiji. Kada vam album otvara pesma na kojoj gostuje niko drugi do Rob Halford pevač Judas Priest kako biti skroman u oceni. Sledeća „Watch You Bleed“ nastavlja dovoljno žestoko, kako se naravno i očekuje. Korak napred sa agresivnim „Burn MF“ i „I.M. Sin“.
Pevačica In This Moment je gost u „Anywhere But Here“ ali osim pozadinskih vokala nema neku veću ulogu. FFDP su ipak gitarski bend tako da očekivano nema elektronskih inovacija na albumu čak i u „Mama Said Knock You Out“ u kojoj gostuje reper Tech N9ne sve je podređeno standardnom zvuku benda.
Besramna „Diary Of A Deadman“ u kojoj Ivan Moody ne peva nego izgovara tekst možda deluje smešno ali je zanimljiva kao promena. Da Max Cavalera pravi ovakve pesme i u Soulfly, kao na „I.M.Sin“ ...
Druga pesma sa Mariom Brink iz In This Moment je predzadnja „Anywhere But Here“ u kojoj podjednako dele vokale, sporija, hitična ali nije loša...
Jamey Jasta iz Hatebreed zatvara album sa „Dot Your Eyes“, žestoko kao i većina FFDP materijala.
Promašaji ovog albuma su dve power balade „Wrong Side Of Heaven“ i „M.I.N.E (End This Way)“. FFDP su bend koji obavezno ima ovakvih, nazovi, nepotrebnih pesama, neke su i bile hit, nadam se da ove dve neće.

Najveći problem ovog albuma su tekstovi koji idu od patetičnih do klinačnkih uz par izuzetaka. Čekamo nastavak ovog albuma, ambiciozan projekat od strane FFDP-a. ’The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1’ je dobar album koliko već takvi i previše producirani albumi mogu da budu dobri a da brzo ne dosade.

DevilDriver prvi singl sa Winter Kills #video

Novi spot "The Appetite" za DevilDriver dolazi sa njihovog šestog albuma 'Winter Kills'. Izdanje objavljuje Napalm Records krajem avgusta.
Spot za pesmu, koji bi ukratko mogao da se opiše "dan u životu jednog metalca", režirao je Dan Burke iz PianoFight Films.

Album će se pojaviti u četiri različita pakovanja: deluks sa bonus pesmama i DVD-om, standardno CD, digital download i po prvi put u njihovoj karijeru dupli vinil izdanje.




povezane vesti: 
Nova DevilDriver pesma #audio

Yellowcard - Ocean Avenue Acoustic #recenzija

umesto recenzije

Nije lako recenzirati jedan od tvojih najomiljenijih albuma svih vremena, pogotovu ako se uzme u obzir da je reizdat u ogoljenoj, akustičnoj verziji.

Posrnuli Yellowcard, nekada odličan punk rock bend sa izletima u pop punk svakim novim albumom padaju sve više. Novi izdavač Hopeless Records je izgleda stavio na papir računicu da im se više isplati da objave stari album benda nego nov materijal koji niko ne želi da kupi. Kako stare pesmu pripadaju ogromnom Capitol Records-u najjeftinije je bilo da bend ponovo snimi sve pesme ali u akustičnim aranžmanima. Jeftinije je i za turneju, manje opreme se nosi, manji trošak.

Same pesme ne zvuče preterano drugačije samo što su odsvirane na akustičnim instrumentima ali bez promene aranžmana. Bez emocija su i u originalu prelepe balade "Empty Apartment" i "Only One". Glavni hitovi, naslovna "Ocean Avenue" i "Way Away" sad deluju previše neupečatljivo da bi se uopšte i pričalo o njima.

Na žalost nostalgija čini da i ovakve ne-dela imaju prođu kod publike. Ovaj album je mnogima jedan od omiljenih u kolekciji i možda treba ceniti Yellowcard da baš ne re-izdaju stare pesme sa novim mixom i prodaju ga kao remaster. Pitanje dali izgoreti ili izbledeti je postavio Neil Young davno, Kurt Cobain je dao svoj odgovor 5. aprila 1994. Ali mnogi, pa i Yellowcard će radije izabrati baš suprotno...

Crazy Town se vraćaju! Ko su oni, pitate se? #video

Nu-Metal hit "Butterfly" benda Crazy Town i danas je jedina pesma koju povremeno možete čuti na radio/tv stanicama.
Osnovani 1995. kao rap metal ali bez uspeha do prvog albuma i tog planetarnog hita tj. Nu Metal balade. Iskreno "The Gift of Game" njihov debi, nije bio loš album, možda ne i najbolje izdanje te godine, ako se uzme u obzir da su tada odjednom pojavili i Papa Roach, Linkin Park pored već aktuelnih Korn i Deftones. Četriri singla sa prvog albuma, ogroman, rasprodat tiraž diskova bio je dovoljan da Crazy Town preko noći postanu zvezde i počnu da žive život dostojan takvom zvanju.
2002. se pojavljuje mnogo manje uspešniji "Darkhorse" sa kog su skinuta samo dva singla i bend ubrzo prestaje sa radom.
Jedan od osnivača Epic Mazur je godinama pokušavao da pokrene solo karijeru i reformira svoj stari bend, njegov kolega i suosnivač benda Shifty Shellshock se više puta borio sa zavišnjošću od narkotika i to čak u dve sezone na rijaliti programima, objavio nekoliko singlova i jedan solo album.

Novi album će nositi naziv "The Brimstone Sluggers", novi singl uskoro izlazi a bend možete pratiti i preko socijalnih mreža na njihovim novim zvaničnim stranicama.


Kako je to nekada zvučalo:

The Winery Dogs uživo na američkoj televiziji #video

Sve popularniji projekat The Winery Dogs ostvarili su svoj tv debi na američkom kablovskom Audience Network. U emisiji The Artie Lange Show pored intervjua odsvirali su i "Desire".
Pored Portnoy-a, Sheehan-a i Kotzen-a u emisiji je gostovao i kum ccelog projekta američki radio i tv voditelj  Eddie Trunk.


povezane vesti:
Kako The Winery Dogs zvuče uživo #video
The Winery Dogs - The Winery Dogs #recenzija
Projekat The Winery Dogs novi singl VIDEO

Deep Purple Wacken Open Air 2013 #video #stream

Na ovogodišnjem Wacken Open Air nastupili su i Deep Purple. Odsvirali su fantastičan set pesama, drugačiji od standardnog na ovoj turneji. Neverovatno je kako bend sada zvuči i sasvim je opravdano kada neko kaže bolje nego u osamdesetim.

Zvanični link: ndr.de

youtube:

povezane vesti: 
Deep Purple 3D koncertni DVD? #video
Kako do brze zarade? Učite od najboljih! #vesti #video
Deep Purple - "Perfect Strangers Live DVD" #vesti

Preslušajte akustični "Ocean Avenue" benda Yellowcard #audio

'Ocean Avenue' je album koji je promenio karijeru malog punk benda i od njih napravio značajno ime rock muzike 21. veka. Sada deset godina kasnije album je ponovo snimljen i objavljuje se u pokušaju da spase karijeru benda Yellowcard. Sve pesme su snimljene u akustičnim aranžmanina a redosled pesama nije menjan. Album se može naći u prodaji od 13. avgusta.



povezane vesti:
Yellowcard - Ocean Avenue Acoustic #video
Yellowcard deset godina 'Ocean Avenue-a" #video