19. 1. 2014.

Canterbury akustično #video

'Dark Days' novi album benda je od ponedeljka u prodaji, recenzije su uglavnom pozitivne, čini se da će Canterbury biti veoma zauzeti u 2014. Specijalno za britanski Bring The Noise odsvirali su akustičnu verziju pesme "All My Life".



povezane vesti:
Canterbury - Dark Days #recenzija
Canterbury - Think It Over #video #premijera
Canterbury novi album #audio

Deep Purple u Beogradu #vesti

Posle osam godina legende hard rock-a će održati koncert na kome će promovisati pesme sa novog 'Now What?!' albuma. 18. februara Deep Purple će po prvi put svirati u beogradskoj Kombank Areni. Ovo je četvrti nastup benda u glavnom gradu Srbije, prethodna dva održana 2003. i 2006. su bila na beograskom sajmištu, prvi put Deep Purple su nastupili u Beogradu 1975.
Na evropskoj turneji tokom februara posetiće i Finsku, Norvešku, Švedsku, Poljsku, Češku, Mađarsku i Rumuniju.
Na do sada održanim koncertima svirali su: "Hell To Pay", "Bodyline", "Above And Beyond", "Uncommon Man", "Après Vous", "All The Time In The World", "Vincent Price" sa aktuelnog 'Now What?!' albuma. Od legendarnih hitova, tokom dosadašnje turneje svirali su: "Fireball", "Into The Fire", "Hard Lovin' Man", "Strange Kind Of Woman", "Contact Lost", "The Mule", "Perfect Strangers", "Space Truckin'" i naravno neizbežnu "Smoke On The Water".

Kako je ovo jedini koncert Deep Purple u regionu očekuju se posetioci iz okolnih zemalja. Cena karata za nastup se kreću od 2490 dinara (23€) za parter, 3190 din., (30€) Gold Seats, 3490 din. (33€) Purple Seats, Fan Pit je ograničen na 1500 ulaznica po ceni od 3500 din. (33€). Ulaznice se mogu nabaviti preko eventim.rs ili na sajtu Kombank Arene. Organizator je Avalon produkcija.


povezane vesti:
Deep Purple reizdanje Now What?! #video
Deep Purple potvrdili nastup na koncertu za Jon Lord-a #vesti
http://mikerecenzije.blogspot.com/2013/09/deep-purple-najava-singla-vesti.html

Canterbury - Dark Days #recenzija

Hopelles Records
2014

Možda i najprijatnije iznenađenje za početak 2014. je novi album Canterbury-ja. Mladi britanci svojim trećim albumom uspevaju da spoje sve godine dosadašnjeg iskustva u ništo izuzetno.’Dark Days’ nije remek delo ali je slika i prilika kako treba da zvuči izdanje alternativnog rock-a.

Od uvodne „Expensive Imitation“ koja na momente zvuči tako teško da imate osećaj da neko čekićem bije nad vašom glavom, preko energične a ipak veoma nežne „Keep It Moving“ do prve električne balade „All My Life“ nema predaha u muzici benda Canterbury. Rock kao žanr i treba da bude energičan i žestok a ipak da možete da ga pevušite ili zviždućete kada ste sami a to kao da znaju četiri momka koja čine ovaj bend.
Prvi singl je „Satellite“ brza i mračna sa dugim refrenom podseća na rane Muse. „Hold Your Own“ muzički zadire u brit pop vode i kasne devedesete. Aktuelni singl „Think It Over“ je modernija od ostalih u smislu produkcije i aranžmana, srednjeg tempa sa gitarama koje kao da su tu samo da prate vokal kao plus je veoma zarazan refren, ukratko instant hit!
Druga balada je akustična „By The Trail“. Klasični rock na „Elephant“, „Run From A Gun“ u Manic Street Preachers stilu, potencijani singl u „Out From The Cold“. Zanimljiva, lagana i drugačija od ostalih „Going Nowhere“ zatvara izdanje.

Canterbury postoje već skoro deset godina ali će tek ovim albumom da dostignu popularnost koju već imaju njihove kolege We Are The Ocean, Mallory Knox, Don Broco, Deaf Havana. ’Dark Days’ je snimljen uz pomoć fanova i pledge music platforme, obavezno preslušati ovaj album ako volite kvalitetnu gitarsku muziku (recimo od The Beatles, preko Bruce Sprinsteen-a do Muse ili Red Hot Chili Peppers).