22. 4. 2014.

Preslušajte Devil You Know debi album #stream

'The Beauty Of Destruction' je prvi album za supergrupu Devil You Know sastavljenu od članova bendova Killswitch Engage, All Shall Perish i Devolved. Takođe ovo je prvi album za Howard Jones-a od kako je napustio Killswitch Engage. Pročitajte recenziju albuma.

Punk Goes ’90s Vol. 2 #recenzija

Fearless Records
2014

Petnaesta po redu Punk Goes kompilacija se vraća u devedesete.
Problem sa ovim kompilacijama je što su sve iste. Punk Goes serijal nikada nije bio preterano interesantan ni popularan među publikom. Čini se da se Fearless Records obraća samo mlađoj populaciji fanova koji možda i nisu čuli originalne verzije pesama koje su bendovi obradili, jer ovde pojam obrada mora da se uzme sa rezervom.
Bendovi koji učestvuju na ’Punk Goes ’90s Vol. 2’ se dele na popularne, nepoznate i veterane. Svako od njih je odsvirao po jednu od pesama iz ere devedesetih bez neke preterane želje da da neki lični pečat. U ostalom ko je preslušao barem jednu Punk Goes kompilaciju ovo mu nije strano.

Među neafirmisanim bendovima, onima koji tek treba da postanu velike zvezde našli su se Get Scared i njiihova verzija velikog hita iz 1999. „My Own Worst Enemy“ benda Lit. Ovo je jedna od obrada koja i ima nekog šarma. Sve popularniji Chunk! No, Captain Chunk!, francuski pop punk bend se potrudio da od jedinog hita za Smash Mouth napravi pop punk verziju koja ne beži mnogo od originala ali je ipak veoma simpatična. Najbolja verzija na Punk Goes je došla od austarlijskog Hands Like Houses koji su dostojanstveno stavili lični pečat na „Torn“ koju je proslavila Natalie Imbruglia.
Od obrada od kojih se mnogo očekivalo manje-više sve su razočarale. Asking Alexandria ipak nisu dorasli izazovu da od legendarne „CloserNine Inch Nails naprave pesmu koja bi joj makar parirala. Ronnie Radke i Falling In Reverse su pokušali da otpevaju veliki rap hit "Gangsta's Paradise" - originalno Coolio. Memphis May Fire su se potrudili da zvuče kao Stone Temple Pilots kada već sviraju njihovu pesmu, kao i Yellowcard sa obradom Smashing Pumpkins, da ne spominjemo Mayday Parade i njihov neuspeli pokušaj da zvuče kao Bush (mada se danas retko ko i seća kako zvuče Bush!).
Motionless In White su imali prevelik zalogaj sa legendarnom "Du Hast". The Ghost Inside su pokušali da od P.O.D. hita „Southtown“ naprave hardcore verziju ali ako uporedite sa originalom koji je rap/metal iznenadićete se koliko to moćnije zvuči.


Ovo nije loš album, odličan je za slušanje u pozadini dok radite nešto drugo. Preporučuje se starijima, koji su bili tinejdžeri devedesetih da se sa nostalgijom prisete tih pesama i potvrde da današnji klinci ne mogu ni vodu da donesu njihovim idolima. ’Punk Goes 90s Vol. 2’ je zapravo posveta tom vremenu i tim bendovima koji su uticali na ove koji će sutra uticati na neke druge, više o tome kroz petnaest godina i ’Punk Goes 2010-2019 Vol 1’.

Chiodos odgovarali na pitanja fanova #video

U saradnji sa PureVolume Chiodos su uradili intervju sastavljen od pitanja koje su slali njihovi fanovi. Bend je nedavno objavio novi, odličan album, pročitajte recenziju ili preslušajte izdanje na mikerecenzije.




povezane vesti:
Chiodos - I Am Everything That's Normal #video #premijera
Chiodos - Devil #recenzija
Preslušajte novi Chiodos album #stream

The Algorithm - "synthesiz3r" #audio #premijera

The Algorithm su jedan od retko originalnih bendova danas, od onih na koje treba obratiti pažnju i posvetiti im vreme da bi razumeli njihovu muziku.
"synthesiz3r" je prva pesma sa novog albuma 'OCTOPUS4' za francuski electro-prog The Algorithm. Njihov prethodni album 'Polymorphic Code' se pojavio još 2012.
Novi album objaviće Basick Records 2. juna.



povezane vesti:
Probajte nešto novo - The Algorithm #video
Dodeljene Metal Hammer Golden Gods #vesti
Download dodao još 49 imena za ovogodišnji festival

Kako su California Breed snimali album #video

Ekskluzivno za Classic Rock magazin nova supergrupa California Breed će objaviti niz video snimaka koji su nastali tokom snimanja njihovog debi albuma.
U prvom možemo saznati koliko su povezani bubnjar Jason Bonham i pevač/basista Glenn Hughes i kako su se upoznali sa (do skora) nepoznatim gitaristom Andrew Watt-om.
Njihov album će se pojaviti u prodaji 19. maja za Frontiers Records.




povezane vesti:
Nedostaju vam Black Country Communion, probajte California Breed #video #premijera
Bruce Dickinson i Glenn Hughes - Koncert za Jon Lord-a #video
Kako do brze zarade? Učite od najboljih! #vesti #video

Theory Of A Deadman novi singl #audio

Iz nekog razloga Theory Of A Deadman neodoljivo podsećaju na Alice In Chains. Poslušajte novi singl "Drown" i procenite sami.
Novi album 'SaVages' pojaviće se 8. jula za Roadrunner.




povezane vesti:
Theory of a Deadman najava #video
3 Dekade Roadrunner Records-a #vesti
Oproštaj od Chi-a

Emarosa nastavak... #video

Drugi deo intervjua sa bendom Emarosa o njihovom povratku na muzičku scenu. Prvi deo pogledajte ovde.




povezane vesti:
Emarosa se vraća #video

Tonight Alive / Taking Back Sunday / The Used na turneji #video

Devil You Know - The Beauty Of Destruction #recenzija

Nuclear Blast Records
2014

Devil You Know novi projekat Howard Jones-a, nekada pevača u Killswitch Engage je iznenađujuće žestok a ipak i sasvim dovoljno melodičan. ’The Beauty Of Destruction’ je odličan moderan metal album koji donosi kombinaciju žanrova koji zapravo definišu zvuk ovog benda.

Apsolutni besni metalcore u „A New Beginning“ koja otvara album, jedan od onih od kojih se naježite kada ga čujete! Nešto melodičnija „My Own“ nastavlja dalje dok je „Embracing The Torture“ dosta mračnija od prethodnih.
Prvi singl „Seven Years Alone“ je standardna metalcore, izuzetno žestoka i brza u strofama ali sa dovoljno pevljivim refrenom. „For The Dead And Broken“ je sporija od ostalih dok „It's Over“ deluje kao balada.
A Mind Insane“ brutalno brza i teška, „Crawl From The Dark“ donosi stoner metal na ovom albumu. „I Am The Nothing“ kompleksna sa možda i najboljim vokalima na čitavom albumu, definitivno zaslužuje da se pojavi kao singl.
’The Beauty Of Destruction’ album zatvaraju žestoka „Shut It Down“ koja delom podseća na Pathera-u iz najboljih dana. Spora „As Bright As The Darkness“ zatvara disk u stoner fazonu, sporo kao kontru ostatku albuma.

Muzika Devil You Know nije iznenađenje kada se uzme u obzir da su članovi već iskusni muzičari koji su radili sa nekih od najznačajnijih bendova u novijoj metal muzici (Devolved, All Shall Perish, Killswitch Engage).