22. 7. 2013.

The Winery Dogs - The Winery Dogs #recenzija

Victor Entertainment
2013


The Winery Dogs je projekat u kom učestvuju bubnjar Mike Portnoy (Dream Theater, Avenged Sevenfold) i članovi Mr. Big basista Billy Sheehan (radio i sa David Lee Roth-om, Tony MacAlpine-om, Greg Howe-om, G3...) i gitarista Richie Kotzen (poznat i po radu sa Poison). Prvi album nosi naziv benda.

Kako su i najavili u intervjuima pre samog izdanja grupa će svirati klasični hard rock. I tako u 13 pesama, 60 minuta dobijate predvidljive rock pesme sa “pevljivim” refrenima i solažama koje su rađene po šablonu. Prva polovina albuma sa pesmom “Elevate” koja otvara disk i nije toliko loše, ako volite klasični rock, dok je druga polovina ispunjena baladama i pesmama koje kao da su loša kopija Whitesnake-a.
Ova tri odlična muzičara svakako mogu mnogo više da pruže, deluje kao da su se suzdržavali. Ima i lepih solaža i lepih refrena ali sve to zajedno ne pruža puno slušaocu dovoljno da zadrži pažnju na čitav materijal. Možda je preterano ali ako ste čuli jednu The Winery Dogs pesmu čuli ste ceo album.


Nije ni čudo što je album prvo objavljen u Japanu pa tek u ostatku sveta jer je tamo provereno tržište za retro izvođače. Klasični rock je iznanađujuće veoma popularan i u Americi pa i u ostatku sveta ali nekako deluje da TheWinery Dogs neće profitirati na ovom projektu.

Spın̈al Tap se vraćaju sledeće godine #vesti #video

"Kada je fikcija postala stvarnost" upitao je Christopher Guest kreator Spinal Tap-a 2009. kada su nastupali na Glastonbury festivalu.

Za one koji ne znaju Spinal Tap su možda i najvažniji bend u rock i metal muzici, po njima se uporedi sve što neki bend prikaže na sceni, po tome koliko je glasan, kako se oblače, kako se obraćaju publici! Ima samo jedan problem: Spinal Tap ne postoje! Izmišljeni su za potrebe filma koji je snimljen kao dokumentarac o popularnom rock bendu koji je od velike slave spao toliko nisko da je pevao na zabavama. Iskorišćeni su i svi šabloni koji prate rock zvezde, ali su i dodati neki novi koji su baš zbog filma postali praksa.

Film 'This Is Spinal Tap' je objavljen 1984 ali u godinama koje su sledile akteri su izdali nekoliko albuma autorske muzike, čak su imali i turneje. Značajni nastupi su: humanitarni koncert Amnesty International 1991. (David Gilmour je svirao bas gitaru); na koncertu posle smrti pevača Queen Freddie-a Mercury-a gde su mu posvetili pesmu "Majesty Of Rock" kao i nastup na najvećem evropskom festivalu Glastonbury 2009. kada im se na bini pridružio Jarvis Cocker (Pulp) i svirao bas na čuvenoj "Big Bottom".

Osim bubnjara koji su uvek umirali na najbizarniji način (gušenje tuđom povraćkom, baštovanska nesreća, samoeksplodiranje...) ostali članovi su isti:
David St. Hubbins (igra ga Michael McKean) – vokal, gitare
Nigel Tufnel (igra ga Christopher Guest) – gitare, vokali
Derek Smalls (igra ga Harry Shearer) – bas, vokali
"Caucasian" Jeffery Vanston (igra ga C. J. Vanston) – klavijature

Čuveni bubnjar Gregg Bissonette je bio (stvarni) član benda na nekim nastupima.

O kakvom se povratku radi još uvek nije poznato ali će svakako biti povodom trideset godina od objavljivanja filma.

Najpoznatija scena iz filma This Is Spinal Tap 

Manic Street Preachers drugi singl #audio

Veoma retro je nova pesma "Show Me The Wonder", prvi singl sa novog albuma 'Rewind The Film'. Ovo je zapravo druga objavljena pesma ali će biti zvanično objavljena kao singl sedam dana pre samog albuma. Prvi spot je urađen za naslovnu "Rewind The Film", a disk je najavljen za 16. septembar.


Show Me the Wonde
Show Me the Wonder


povezane vesti: 
Detaljno o novom Manic Street Preachers #vesti #video
Povratak Manic Street Preachers #video

Limp Bizkit - nije valjda da neko ovo sluša? #video

Ponedeljak je, najomraženiji dan, muzičkih vesti nigde...

Limp Bizkit najpoznatiji po glupim imenima albuma i kapi pevača Fred Dursta već godinama neuspešno pokušavaju da povrate popularnost koju su stekli obradama i snimanjem pesama sa reperima. Neka ovo bude poslednji ekser koji će zabiti sebi pred izdah...

Multipopularni reper Lil Wayne i Limp Bizkit u pesmi "Ready To Go".


.


povezane vesti:
Limp Bizkit povratak... AUDIO