22. 7. 2013.

Spın̈al Tap se vraćaju sledeće godine #vesti #video

"Kada je fikcija postala stvarnost" upitao je Christopher Guest kreator Spinal Tap-a 2009. kada su nastupali na Glastonbury festivalu.

Za one koji ne znaju Spinal Tap su možda i najvažniji bend u rock i metal muzici, po njima se uporedi sve što neki bend prikaže na sceni, po tome koliko je glasan, kako se oblače, kako se obraćaju publici! Ima samo jedan problem: Spinal Tap ne postoje! Izmišljeni su za potrebe filma koji je snimljen kao dokumentarac o popularnom rock bendu koji je od velike slave spao toliko nisko da je pevao na zabavama. Iskorišćeni su i svi šabloni koji prate rock zvezde, ali su i dodati neki novi koji su baš zbog filma postali praksa.

Film 'This Is Spinal Tap' je objavljen 1984 ali u godinama koje su sledile akteri su izdali nekoliko albuma autorske muzike, čak su imali i turneje. Značajni nastupi su: humanitarni koncert Amnesty International 1991. (David Gilmour je svirao bas gitaru); na koncertu posle smrti pevača Queen Freddie-a Mercury-a gde su mu posvetili pesmu "Majesty Of Rock" kao i nastup na najvećem evropskom festivalu Glastonbury 2009. kada im se na bini pridružio Jarvis Cocker (Pulp) i svirao bas na čuvenoj "Big Bottom".

Osim bubnjara koji su uvek umirali na najbizarniji način (gušenje tuđom povraćkom, baštovanska nesreća, samoeksplodiranje...) ostali članovi su isti:
David St. Hubbins (igra ga Michael McKean) – vokal, gitare
Nigel Tufnel (igra ga Christopher Guest) – gitare, vokali
Derek Smalls (igra ga Harry Shearer) – bas, vokali
"Caucasian" Jeffery Vanston (igra ga C. J. Vanston) – klavijature

Čuveni bubnjar Gregg Bissonette je bio (stvarni) član benda na nekim nastupima.

O kakvom se povratku radi još uvek nije poznato ali će svakako biti povodom trideset godina od objavljivanja filma.

Najpoznatija scena iz filma This Is Spinal Tap 

Нема коментара:

Постави коментар