21. 1. 2013.

Dave Grohl & Sound City Players VIDEO

U petak 18. januara na premijeri filma Sound City na Sundance Film Festivalu bend Sound City Players je održao svoj prvi nastup. Pored Dave Grohl-a, koji je i režiser filma, u bendu sviraju muzičari koji su učestvovali u snimanju dokumentarca:

* John Fogerty (CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL)
* Stevie Nicks (FLEETWOOD MAC)
* Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR)
* Rick Nielsen (CHEAP TRICK)
* Chris Goss (MASTERS OF REALITY)
* Pat Smear (NIRVANA)
* Krist Novoselic (NIRVANA)
* Brad Wilk (RAGE AGAINST THE MACHINE)
* Lee Ving (FEAR)
* Chris Shiflett (FOO FIGHTERS)
* Taylor Hawkins (FOO FIGHTERS)
* Alain Johannes (THEM CROOKED VULTURES, ELEVEN)
* Rick Springfield
* Rami Jaffee (THE WALLFLOWERS)
* Jessy Greene (THE JAYHAWKS)



Sledeći nastup ovog jedinstvenog projekta je u Los Angeles-u 31. januara. Dave Grohl se nada da će bend povesti i na turneju.

Recenzija koncerta Billboard.com:
Karte za koncert su rasprodate u samo par sati još 9. januara kada su puštene u prodaju. Na dan koncerta je bila i premijera dokumentarnog filma 'Sound City: Real To Reel' u režiji Dave Grohl-a.

Dokumentarac prikazuje nastanak legendarnog Sound City studija u Los Angeles-u gde su snimljeni neki od najznačajnijih albuma američke rock muzike. Grohl je uradio intervjue sa muzičarima koji su snimali u City-ju i snimio nove pesme sa izvođačima koji nikada ranije nisu sarađivali zajedno.

Na koncertu koji je trajao više od tri sata smenjivali su se muzičari na zadovoljstvo publike. Nastupi su podeljeni u mini setove, a prateći bend su sačinjavali članovi Foo Fighters. Produžene setove imali su Rick SpringfieldStevie Nicks i John Fogerty, Corey Taylor se pridružio Rick Nielsen na nekoliko njegovih pesama.
Takođe svirali su najveće hitove izvođača koji su učestvovali u projektu i na taj način je Grohl odao počast ljudima koji su ga inspirisali da bude muzičar.



povezane vesti:
Još jedna vest o Dave Grohl-u i Sound City-ju AUDIO
Ko su članovi novog benda Dave Grohl-a?
Dave Grohl ima novi bend
Ko se pojavljuje u Sound City filmu
Sound City prvi trejler VIDEO

Нема коментара:

Постави коментар