29. 4. 2014.

The Menzingers - Rented World #recenzija

Epitaph
2014

The Menzingers su možda objavili komercijalno najuspešniji album u svojoj karijeri. Skrenuli pažnju šire muzičke javnosti hitovima kao „In Remission“ a pogotvu „I Don t Wanna Be An Asshole Anymore“ ali ove godine su se već pojavila nekoliko remek dela punk muzike tako da ’Rented World’ teško da može da se takmiči sa njima.

I Don t Wanna Be An Asshole Anymore“ otvara disk, pomalo šablonska, predvidljiva ali ipak nepobitno energična i zabavna. Pesma je instant hit, tekst nosi poruku sa kojom mnogi mogu da se poistovete bez problema. Ako očekujete i ostatak ’Rented World’ albuma u istom maniru onda ćete se veoma razočarati. The Menzingers kao da nisu imali jasnu ideju šta da rade sa ovim albumom. Šetaju od punk-a do americana-e čak i folk punk-a i emo-a. Dvanaest pesama koliko su snimili nikako ne čine celinu koja bi mogla i trebalo da bude album.
Bad Things“ nastavlja u sličnom ritmu kao i prethodna, malo sporije ali ipak dovoljno energično. „Rodent“ već odvlači album u alternativni rock tako da se malo gubi smisao započet sa prethodne dve numere. Na „Where Your Heartache Exists“ su se već pogubili, pesma je samo bedna The Pixies kopija koja stvarno ne pripada ovom albumu kao i „Transient Love“.
Jeftina „The Talk“ je u standardnom The Menzingers punk maniru sa puno dranja...
Nothing Feels Good Anymore“ deluje kao potencijalan singl zbog kombinacije punk-a i amercana-e, tj. mirnih i melodičnih tonova u strofama i glasnog, bučnog refrena.

’Rented World’ je kao vožnja roller coaster-om, taman kada ste gore i kada je uzbudljivo vi brzo padnete dole i vožnja je gotova. Neki bendovi mogu da se poigravaju sa žanrovima i njima to ide puno bolje od The Menzingers. Ima pesama na ovom disku koje se izdvajaju i koje zaslužuju pažnju koje je bend dobio zadnjih meseci ali ’Rented World’ je daleko od albuma o kome vredi pričati. 

Miss May I - Rise Of The Lion #recenzija

Rise Records
2014


Miss May I sa svojim četvrtim albumom se vraćaju korenima metalcore žanra, na momente ovo je trash album iz sredine osamdesetih. ’Rise Of The Lion’ je vrlo konkretan i bez pardona, zvuči kao mašina koja ne može da se zaustavi.
Od uvodne „Refuse To Believe Miss May I su kreću brzo i veoma žestoko, podsećaju na sirovi Killswitch Engage. Ono što nedostaje ovom albumu je raznovsnost, sve pesme su uglavnom istog stila. Diskutabilni su i vokali Levi Benton-a koji je na momente veoma moćan ali posle nekoliko pesama poželite da je u blizini i da ga zamolite da prestane da se dere.
Lunatik“ je jedna od zanimljivih na ’Rise Of The Lion’ najviše zbog ravnopravnije podele između čistih vokala Ryan Neff-a i Benton-a. Prvi singl sa izdanja je bio za „Gone“ koja je jedna od onih koje bi mogle da se opišu kao trash metal. Aktuelni singl „Echoes“ je jedna od najmirnijih na albumu ali previše podseća na Bring Me The Horizon (konkretno „Sleepwalking“).
Potencijalni singl je „Tangled Tongues“ – možda i jedina u kojoj su uspeli da pogode pravi metalcore zvuk koji se od njih i očekuje. „Hero With No Name“ bi odlično prošla na trash sceni daleke 1986, danas i ne baš.

Nekako se čini kao da je ’Rise Of The Lion’ nepotrebno previše bučan album. Bez straha da ovaj tekst izgleda kao da ga je pisao penzioner ali metalcore scena je toliko uznapredovala u poslednje dve godine da snimiti ovakav album može da bude ravno samoubistvu. Ovo neće biti prvi disk na koji ćete se setiti kada pomislite na Miss May I, nije baš ni najlošiji u njihovoj karijeri ali je veoma prosečan a gore od toga nema...

Boy Jumps Ship - Still Alive akustično #video

Boy Jumps Ship su snimili akustičnu verziju svog novog singla "Still Alive" za prvi Rude Records Sessions. Pesma se nalazi na novom EP-u 'Lovers & Fighters' koji će se naći u prodaji od 2. juna za Rude Records.




povezane vesti:
Boy Jumps Ship - Still Alive #video #premijera
Probajte nešto novo - Boy Jumps Ship #video #premijera

Mastodon - High Road [Audio Visualizer] #video #premijera

Nije lyric video nego Audio Visualizer spot za novu pesmu Mastodon. Singl "High Road" je od danas i zvanično u prodaji. Novi album na kome će se naći aktuelni singl, nosi naziv 'Once More 'Round The Sun' i pojaviće se 24. juna.




povezane vesti:
Nova Mastodon pesma #audio
Sonisphere Festival najava #vesti
Killer Be Killed snimaju album #vesti

Blink-182, A Day To Remember, Jimmy Eat World na Sziget-u 2014 #vesti

Godinama organizatori Sziget festivala u Budimpešti su pokušavali da dovedu najveći pop punk bend na svetu Blink-182, ove godine su u tome uspeli. Hoppus, DeLonge i Barker će nastupiti 11. avgusta ili Dan-1 kako ga nazivaju organizatori.
A Day To Remember takođe nastupaju ove godine, amerikanci koji mešaju pop punk i metalcore su krajem 2013. izdali dugo očekivani album 'Common Courtesy'. Jimmy Eat World sa preko 20 godina karijere u alternativnom rock-u, sredinom prošle godine objavljuju fantastični 'Damage' svoj osmi studijski album.
Ostala nova imena najavljena od strane organizatora Sziget-a su: Cee Lo Green, nemački reper CasperFedde le Grand holandski elektronski sastav.

Već su najavljeni: Queens Of The Stone Age, Placebo, The Prodigy, Skrillex, Deadmau5, Lily Allen, Bastille, Imagine Dragons, Manic Street Preachers, Jake Bugg, The 1975, Anti-Flag i mnogi drugi.




povezane vesti:
Blur na Szigetu 2013
Ništa od novog Blink-182 albuma? #vesti