28. 7. 2013.

Gogol Bordello - Pura Vida Conspiracy #recenzija

ATO
2013


Gogol Bordello svakako nisu izmislili Gypsy Punk pravac ali su ga proslavili i nastavljaju da ga veličaju svakim svojim novim izdanjem. ‘Pura Vida Conspiracy’ je šesti album benda iz New Yorka koji vuče svoje korene iz istočne Evrope.

Maestralna “We Rise Again” otvara disk u pravom gypsy punk maniru, partizanskom porukom i agresivnom porukom. Na sličan način i sledeća “Dig Deep Enough” vas vodi kroz kombinaciju brzih punk rifova i laganih melodija.
Idejni tvorac i frontmen grupe je harizmatični moderni trubadur Eugene Hütz koji ima tu neverovatnu sposobnost da vas natera da se osećate kao da se obraća baš vama.
Uticaji italijanske muzike u “Malandrino”, gnev i bes u prelepoj “Lost Innocent World” i irskom inspirisana “It Is The Way You Name Your Ship”. “I Just Realized” je balada u rege maniru kombinovana sa francuskim šansonama. Energičnu “My Gypsy Auto Pilot” će zasigurno postati veliki hit među ljudima koji vole ovaj bend. Punk Rock “John the Conqueror” pred kraj albuma i akustične “We Shall Sail”.
Sakrivena, bonus pesma “Jealous Sister” u pravom hard-core fazonu jer oni i to umeju!

Veoma originalni Gogol Bordello su sebi postavili najteži zadatak u muzici, kreirali su svoj zvuk i svakim albumom moraju iznova da vas iznenade svojim pesmama...

Najveća snaga ovog benda su njihovi živi nastupi. To je nešto što ne vredi opisivati to zaista treba doživeti. 

Nova pesma Angels & Airwaves #video

Angels & Airwaves je projekat Tom DeLonge-a gitariste Blink 182. Bend je do sada objavio četiri albuma, prvi 'We Don't Need to Whisper' 2006. i za sada poslednji 'Love: Part Two' 2011. Projekat je bio na pauzi kada je DeLonge snimao nov materijal sa Blink 182, mini album 'Dogs Eating Dogs' objavljen decembra 2012.
Snimak originalno postavljen na instagram stranici gitariste je kratki video nove pesme koja bi trebalo da se nađe na novom albumu 'Strange Times'.




povezane vesti:
Transplants - In A Warzone #recenzija
10 pankera koji su bogatiji nego što mislite
Blink 182 bez Travis Barker-a u Australiji
recenzija: Blink 182 - Dogs Eating Dogs EP

Basement Jaxx su se vratili #audio

Britanski DJ duo Basement Jaxx objavili su novi singl "What A Difference Your Love Makes". EP koji će se pojaviti septembra sadržaće još jednu novu pesmu 'Mermaid of Salinas' i tri remix verzije naslovne numere. Prvi album Basement Jaxx-a još od 2009. nosiće naziv 'Music' i biće objavljen do kraja godine. Od muzike za film Attack The Block iz 2011. duo nije objavljivao nov materijal.

Vokale na novom singlu je snimio Sam Brookes.