23. 1. 2014.

You Me At Six - Cavalier Youth #recenzija

Virgin
2014

Četvrti album You Me At Six ima samo jedan zadatak a to je proboj na američko tržište. Zato i ne čudi što je njihova muzika na momente kopija mnogo popularnijih kolega 30 Seconds To Mars sa kojima su išli na turneju.


Too Young To Feel This Old” koja otvara ‘Cavalier Youth’ kao i sledeća, prvi singl, “Lived A Lie” su rađene po uzoru na aktuelne američke hitove rock muzike gde je bridge u laganom tempu sa jednostavnim tekstom (We are believers, we are believers – “Lived A Lie”) koji se ponavlja u beskonačnost i služi za horsko pevanje sa publikom na koncertima. Isti slučaj je i sa “Forgive and Forget” i “Cold Night”. Sve četiri pesme su uglavnom srednjeg tempa prilagođene za neumorno emitovanje na radio stanicama, što je i bio slučaj sa “Lived A Lie”.
Drugi singl “Fresh Start Fever” je previše predvidljiva pesma, brži tempo sa jednostavnim refrenom, You Me At Six u svojoj karijeri svakako imaju mnogo boljih pesama koje su postale veliki hitovi. “Room To Breathe” je najozbiljnija na albumu sa izuzetnim vokalima Josh Franceschi-a, ovo bi mogao da bude najveći hit ako je objave kao singl. “Win Some, Lose Some” je klasičan You Me At Six stil, veselog ritma sa refrenom koji se ponavlja više puta nego što je to potrebno (podseća na “Finders Keepers”). Sporija “Cold Night” i “Carpe Diem” su očigledno rađene pod uticajem 30 Seconds To Mars stila. “Hope For The Best” i “Love Me Like You Used To” su odlične rock numere, energične, žestoke, baš ono što više nedostaje ‘Cavalier Youth’ albumu. “Be Who You Are” je kratka akustična pesma inspirisana američkom country & western stilom, dobro je da traje samo 108 sekundi! Balada “Wild Ones” zatvara ovaj disk.


Kako je fan baza You Me At Six sačinjena, uglavnom od devojčica  sve ove pesme će biti više nego veliki hitovi, daleko od toga da je ‘Cavalier Youth’ loš album ali u poređenjem sa prethodnim izdanjima benda svakako je najkomercijalniji. Nedostaju iznenađenja poput “Bite My Tongue” i “Rescue Me”, nedostaje energija koju su imali na “Loverboy”...

Bruce Springsteen - Just Like Fire Would #video #premijera

Novi spot "Just Like Fire Would" sa 'High Hopes' albuma je snimljen na pripremama za predstojeću turneju. Osamnaesto izdanje Bruce Springsteen-a je prvo na kome je The Boss snimio pesme drugih izvođača kao i nove verzije nekih svojih manje poznatih pesama.

"Just Like Fire Would" je autorsko delo Chris Bailey-a pevača australijskog benda The Saints, pesma se nalazi na njihovom albumu 'All Fools Day' iz 1986.




povezane vesti:
Bruce Springsteen - High Hopes #recenzija
Detalji novog Bruce Springsteen albuma #vesti
Bruce Springsteen koncertni snimak #video

Šta spremaju Bring Me The Horizon? #vesti

U ponedeljak (27. januar) će Bring Me The Horizon objaviti "veliku najavu", ali još uvek se ne zna šta je u pitanju, vest o novoj turneji, novo izdanje ili nešto treće?



povezane vesti:
Bring Me The Horizon - "Shadow Moses" Vevo Go #video
Bring Me The Horizon/Crossfaith uživo #video
Bring Me The Horizon - Go To Hell, For Heaven's Sake zvanični #video #premijera

Kako su I Killed The Prom Queen snimali spot #video

Produkcijska kuća Robot Army je postavila video snimak sa snimanja novog spota za australijski metalcore I Killed The Prom Queen. "Thirty One & Sevens" je drugi singl sa 'Beloved' trećeg albuma benda koji će se pojaviti 14. februara za Epitaph.



povezane vesti:
I Killed The Prom Queen - "Thirty One & Sevens" #video #premijera
I Killed The Prom Queen - "To The Wolves" #audio #premijera

Shinedown obradili The Clash #video

Dok se ne pojavi novi album američkih rockera Shinedown možete da uživate u obradama koje su snimili pevač Brent Smith i gitarista Zach Myers. Oni će objaviti EP pod imenom Smith & Myers sa šest akustičnih verzija poznatih hitova rock muzike. Prvi video je urađen uživo u studiju za pesmu "London Calling" legendarnih The Clash. Ostali izvođači koje su obradili su Otis Redding ("Sitting on the Dock of the Bay"), Metallica ("Nothing Else Matters"), the Black Crowes ("She Talks to Angels"), Soul Asylum ("Runaway Train") i Kenny Wayne Shepherd "Blue on Black" u kojoj gostuje sam autor.

Ovo je prvi deo od ukupno deset snimljenih pesama koje će se pojaviti ove godine. Smith & Myers su snimili dosta ovakvih obrada ali neke nikada neće ugledati svetlost dana jer Bon Jovi ("Wanted Dead Or Alive"), Phil Collins ("In the Air Tonight"), Adele ("Someone Like You") i Pearl Jam ("Black") nisu dozvolili da njihove pesme budu objavljene.




povezane vesti:
Shinedown - "I'll Follow You" #video

Fall Out Boy dubstep remix #audio

Nick Thayer producent iz Melburna je uradio dubstep remix Fall Out Boy hita "My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)".
Thayer je jedan od prvih izvođača koji su postali deo Skrillex-ove izdavačke kuće OWSLA Record Label.




povezane vesti:
Novogodišnji nastup Fall Out Boy #video
Fall Out Boy osmi nastavak hronike #video #premijera
Fall Out Boy Pax Am Days uživo #video #premijera

Young The Giant uživo kod Kimmel-a #video

Američki indie rock Young The Giant su nastupili u emisiji Jimmy Kimmel Live. 21. januara se pojavio njihov drugi album 'Mind Over Matter'. Uživo pred publikom u Las Vegasu, gde se snima emisija, su izveli dva aktuelna singla sa novog izdanja: "It's About Time" i "Crystallized".





povezane vesti:
Kako su Young The Giant snimali album #video
Young the Giant - Mind Over Matter #video #premijera
Young The Giant novi singl #video

Don Broco #video dnevnik sa turneje br. 3

Don Broco toliko vole badminton da čak i publiku na koncertima teraju da igra dok oni sviraju, pogledajte:




povezane vesti:
Don Broco #video dnevnik sa turneje br. 2
Don Broco #video dnevnik sa turneje
Reading & Leeds Festival treći dan #video

Red Dragon Cartel – Deceived #video #premijera

Prvi spot za novi bend Jake E Lee-a, Red Dragon Cartel. "Deceived" je prvi singl i pesma koja otvara album. Debi izdanje za Red Dragon Cartel će se pojaviti 27. januara za Frontier Records.

Pored Lee-a u bendu su pevač DJ Smith, basista Ronnie Mancuso i bubnjar Jonas Fairley, na albumu gostuju: Paul Di’Anno (ex-Iron Maiden), Rex Brown (Kill Devil Hill, ex-Pantera), Todd Kearns i Brent Fitz (Slash), Scott Reeder (ex-Kyuss), Maria Brink (In This Moment), Jeremy Spencer (Five Finger Death Punch), Tom Petersson (Cheap Trick) i Sass Jordan (SUN).

01. Deceived
02. Shout It Out
03. Feeder (with Robin Zander)
04. Fall From The Sky (Seagull)
05. Wasted (with Paul Di’Anno)
06. Slave
07. Big Mouth (with Maria Brink)
08. War Machine
09. Redeem Me (with Sass Jordan)
10. Exquisite Tenderness




povezane vesti:
Probajte nešto novo - Red Dragon Cartel #video