4. 1. 2013.

Dropkick Murphys – Signed and Sealed in Blood



Born & Breed Records

2013


Osmi album za Dropkick Murphys, momke koji dolaze iz Quincy-ja (Massachusetts, USA). Iako Amerikanci po rođenju, oni su ponosni na svoje irsko poreklo i to se čuje u njihovim pesmama, tužni tekstovi i vesela muzika kao odlika irskog nasleđa.


Dropkick Murphys od starta kreću žestoko: „The Boys Are Back“, najavljen je kao drugi singl sa albuma. Gajde i punk gitare vam odmah daju do znanja kakav je zvuk ovog benda. ’Signed and Sealed in Blood’ naziv albuma, preuzet je iz pesme „Rose Tattoo“, izvanredna priča koja verno dočarava emotivnu stranu žestokih Iraca.
Album se deli na punk, rock i etno deo, kao i uvek Dropkick Murphys ne razočaravaju svoje fanove i pružaju od svega po malo. „Prisoner's Song“, „Burn“, „My Hero“ žestoke punk pesme, za starije poklonike njihovog zvuka. Numere za one koji vole irsku muziku Dropkick-a: „Jimmy Collins' Wake“ koja opisuje bdenje u Irskoj, uz pesmu i dosta alkohola i „The Season's Upon Us“ - ne baš tradicionalna božićna pesma: odličan tekst opisuje mnogobrojnu porodicu okupljenu za vreme novogodišnjih praznika, lude sestre, gubitnici zetovi, otac namćor i ostala rodbina na koju narator i nije baš ponosan.
Nekoliko rock pesama upotpunjuje ovaj album: „The Battle Rages On“, „Out On The Town“ i „Out Of Our Heads“.
Don't Tear Us Apart“ osma na albumu se izdvaja uz „Rose Tattoo“ kao najbolje na ’Sign And Sealed In Blood’. Uz klavir i višeglasno pevanje, drugačija od ostalih, odiše pozitivnom energijom i odskače po kvalitetu produkcije i aranžmana.
Irska balada „End Of The Night“ zatvara novi album za Dropkick Murphys.


Možda nije njihovo najbolje izdanje ali svakako kvalitetan album za bend jedinstven u kombinaciji muzičkih žanrova. Ken Casey, Matt Kelly i Al Barr već skoro 15 godina čine osnovu ove grupe i svakako znaju šta od njih fanovi očekuju, album uz koji može prvo da se pije pivo i skače uz žestoke pesme a onda, uz laganije pusti možda i koja suza dok se nazdravlja viskijem.



Bring Me The Horizon exkluzivna svetska premijera AUDIO

Specijalno za DJ Daniel P. Carteta sa BBC Radio 1 Bring Me The Horizon su omogućili exkluzivnu premijeru nove pesme "Shadow Moses" sa predstojećeg albuma 'Sempiternal'. 4. januara u podnevnim satima Daniel P Carter je pustio "Shadow Moses" i reakcije na novi materijal Oli Sykes-a i ekipe su bile više nego pozitivne.
Singl se pojavljuje u prodaji početkom februara, a tačan datum objavljivanja albuma još uvek nije poznat.
Produkciju novog materijala je radio legendarni Terry Date.




 ako youtube počne sa brisanjem, još jedan link

Enter Shikari dobili nov spot na poklon! VIDEO


Nezavisni umetnik Jonathan Lindley je kontaktirao Enter Shikari sa molbom da uradi animaciju za pesmu "Hello Tyrannosaurus, Meet Tyrannicide" sa albuma 'A Flash Flood Of Colour'.
Mračnija od ostalih pesama ali definitivno je zaslužila da dobije i svoje video izdanje.
Bend je postavio spot na svojim facebook i youtube stranicama.




recenzija: Enter Shikari - A Flash Flood Of Colour
povezane vesti: Enter Shikari 'Phenakistoscope' dokumentarac VIDEO
Enter Shikari turneja, album, turneja
Kako Rou Reynolds iz Enter Shikari vidi 2012.
Enter Shikari 'Pack Of Thieves' VIDEO

Hurts premijera nove pesme STREAM

Elektro-pop duo Hurts iz Britanije objavio je novu pesmu sa svog drugog albuma 'Exile'. Singl "Miracle" je prezentovan kao audio spot na portalima za video sardžaje. Novi album za duo pojavljuje se u prodaji 10. marta. Theo Hutchcraft i Adam Anderson su karijeru započeli 2009, prvi album 'Happiness' izdat je 2010. Album se našao među top 10 najboljih na listama u Evropi.

Nova pesma je premijerno puštena na BBC Radio 1 4. januara.


27 godina od smrti Phil Lynott-a

4. januara 1986. preminuo je Phil Lynott irski pevač i basista benda Thin Lizzy. Ostavio je neizbrisiv trag u modernoj rock muzici. Pesme kao "Whiskey in the Jar", "The Boys are Back in Town", "Jailbreak" i "Waiting for an Alibi" su i danas popularne među poštovaocima hard rock muzike. Od 1971 do 1983. sa Thin Lizzy je izdao 12 albuma
Rođen je u West Midlands-u 20. avgusta 1949.



Bez Lynott-a Thin Lizzy se ponovo oformljuju 1996 i do sada su odradili više svetskih turneja. Bend je odlučio da snima novi materijal ali pod novim imenom. Black Star Riders su počeli produkciju novog materijala, čije se objavljivanje očekuje za par meseci. Na svojoj facebook stranici bend je postavio slike sa snimanja.

povezane vesti: Thin Lizzy postali BLACK STAR RIDERS
Thin Lizzy novi album, novo ime benda


Skrillex novi EP izdat na You Tube-u VIDEO

Američki DJ i producent Skrillex objavio je tri nove pesme na svojoj youtube stranici. EP je nazvan 'Leaving' po jednoj od pesama, pored naslovne objavljene su i 'Scary Bolly Dub' i 'The Reason'.

Za Rolling Stone Skrillex je objasnio nastanak ovih pesama: "Leaving" sam snimio u hotelskoj sobi u Meksiku, "The Reason" je nastala u hotelskoj sobi u Majamiju. Na neki način odražavaju ono što osećam u trenutku."

Objavljen je i spot za pesmu "Summit" koju je snimio sa bivšom devojkom, pevačicom Ellie Goulding. Prošle godine njih dvoje su prekinuli vezu zbog udaljenosti, Ellie živi u Londonu, Skrillex u Los Angelesu. Oboje su izjavili da će i dalje muzički sarađivati.


Sve je spremno za novi Bullet For My Valentine


Početkom februara četvrti album velških rocker-a Bullet For My Valentine se konačno pojavljuje u prodaji. 'Temper Temper' je ime novog diska i pored set liste pesama koje će se naći na izdanju bend je objavio i naslovnu sliku omota.
Do sada su objavljena dva singla, naslovna "Temper, Temper" i "Riot". Podeljena mišljenja obožavaoca o novim pesmama frontmen Matt Tuck objašnjava promenom u zvuku benda. Bullet će od sada biti više hard rock orijentisani, a njegov drugi projekat AxeWound nastavlja žestoko u metalcore stilu. AxeWound je super grupa sastavljena od članova Cancer Bats(Liam Cormier-vokal), Glamour of the Kill(Mike Kingswood-gitara), Rise to Remain(Joe Copcutt-bas) i Pitchshifter(Jason Bowld-bubnjevi).

Izdavač novog materijala Bullet For My Valentine je RCA Records. Ponovo su sarađivali sa producentom Don Gilmore (LINKIN PARK, GOOD CHARLOTTE). Spot za pesmu "Riot" se očekuje uskoro, sniman je u novembru u New York-u sa rediteljem P.R. Brown(MY CHEMICAL ROMANCE, John Mayer, Alicia Keys, Carrie Underwood, Prince, AUDIOSLAVE, MÖTLEY CRÜE i SIXX: A.M.). Pesma se digitalno pojavljuje u prodaji 15. januara.


'Temper Temper' lista pesama

01. Breaking Point
02. Truth Hurts
03. Temper Temper
04. Pow
05. Dirty Little Secret
06. Leech
07. Dead To The World
08. Riot
09. Saints n Sinners
10. Tears Don't Fall (Part 2)
11. Livin Life (On The Edge of A Knife)

Deluxe izdanje bonus pesme:

12. Not Invincible
13. Whole Lotta Rosie (from the "Live Lounge" show on BBC Radio 1)
14. Scream Aim Fire (from the "Live Lounge" show on BBC Radio)




povezane vesti: Bullet For My Valentine objavili "Temper, Temper"
Bullet For My Valentine novi singl "Riot" AUDIO