08.11.2013.

Less Than Jake - See The Light #recenzija

Fat Wreck Chords
2013


Veterani ska punk-a se vraćaju svom prepoznatljivom zvuku. Ono što se kod njih voli to se i čuje na ’See The Light’, dovoljno ska, dovoljno punk-a, ne malo trube i dosta gitare...

Od uvodne „Good Enough“ prepoznajete taj osećaj, Less Than Jake onakvi kakve volimo, bez nepotrebnih eksperimenata (kao na nekim prošlim izdanjima). Izuzetno puno melodije kao sastavni deo ovog izdanja kao da ima za zadatak da vam vrati osmeh na lice, jer muzika Less Than Jake to i može. Prvi singl „My Money is on the Long Shot“ prosto odskače i izdvaja se kao pravi potencijalni hit ovog diska. Zanimljivo da na čistim punk pesmama (npr. „Jump“, „The Troubles“, „American Idle“) dosta podsećaju na NOFX, što naravno ništa nije čudno ali je zanimljivo... Dobar deo albuma je dosta žestok, gitara i glas Chris DeMakes-a su u prvom planu na tim pesmama.
Lagana „Do The Math“ je u reaggae / punk fazonu, potencijalni singl je vesela „John the Baptist Bones”. “Give Me Something to Believe In, Inc.” je toliko dobra da bi uz nju moglo čak i da se pleše...


Muzika ovog benda je dosta specifična i možda je njihova fan baza mala, u odnosu na neke druge, ali oni se iskreno bave ovom profesijom. Veoma je lako menjati stilove, prilagoditi se trendovima imati hit za jednu sezonu. Less Than Jake su pokušali i drugačije ali su se vratili onome što im najbolje leži, ska punk do smrti...

Probajte nešto novo - Get Scared #video

Ako volite Black Veil Brides, Fearless Vampire Killers ili Falling In Reverse onda su Get Scared bend koji treba da dodate listi svojih omiljenih.
Postoje od 2008. kada su objavili prvi EP 'Cheap Tricks and Theatrics', 2011. izlazi njihov debi album 'Best Kind of Mess'.
Promena izdavača donosi novo izdanje 'Everyone's Out To Get Me', pojaviće se 11. novembra za Fearless Records.

Novo izdanje možete preslušati u celini ako preko svog twitter-a pošaljete poruku koju možete naći na ovom linku

facebook.com/GetScaredBand 

Protest The Hero - Underbite #video #premijera

Novi spot za kanađane Protest The Hero na humorističan način obrađuje ozbiljnu temu muzičara koji eksploatišu svoje obožavatelje. Umesto animacije opredelili su se za lutkice od kartona koje se kreću u stvarnom svetu.
Svoje četvrto izdanje 'Volition' bend je objavio 4. novembra za Razor & Tie.povezane vesti:
Preslušajte Protest The Hero 'Volition' album #stream 
Protest The Hero zaštitnici pasa #video 
Protest The Hero novi singl? #audio 

Blitz Kids "Roll The Dice" #video #premijera

'The Good Youth' album će biti objavljen 20. januara. "Roll The Dice" je prvi spot i druga objavljena pesma posle "Two Lives" koju su delili besplatno preko svojih stranica. Novi album će biti objavljen u regularnom izdanju i kao deluks sa bonus pesmama, remixima i video materijalom.povezane vesti:
Blitz Kids poklanjaju novu pesmu #vesti #audio 
Blitz Kids "Run For Cover" #video 
Probajte nešto novo - Blitz Kids VIDEO 

Blink-182 nastupili na KROQ-u #video

Čuveni američki radio KROQ je ovog puta ugostio Blink-182 u okviru svoje Red Bull Sound Space serije. Bend je odsvirao šest pesama, koncert je prenošen uživo na you tube-u. 
Blink-182 ovih dana održavaju koncerte na kojima sviraju svoj istoimeni album iz 2003. u celini.

Video je vlasništvo Red Bull Sound Space & KROQ.

povezane vesti: 
Šta spremaju Blink-182 #vesti 
Lepe #vesti od Blink 182 #video 
Transplants - In A Warzone #recenzija 

RDGLDGRN - I Love Lamp #video #premijera

Novi spot za RDGLDGRN (Red Gold Green) sa njihovog debi albuma je za "I Love Lamp". Bend je trenutno na turneji po Evropi u sklopu Warped turneje sa Billy Talent, Rise Against, Enter Shikari...
Predstavnici su vašingtonske scene, indie go go pravca. Novi singl je svojevremeno bio prva pesma koju je bend nezavisno objavio na you tube-u.povezane vesti:
RDGLDGRN - RDGLDGRN #recenzija  
RDGLDGRN - Lootin in London #video 
Spisak izvođača za Vans Warped Tour 2013 u Evropi #vesti #video 

Bloodstock Festival 2014 #vesti

Posle najavljenih glavnih izvođača Bloodstack Open Air-a, organizatori su dodali još imena za festival koji će se održati od 7. do 10. avgusta 2014.
Prvog dana Phil Anselmo (ex-Pantera) i njegov bend Down će zatvoriti program, drugog dana Emperor i zadnjeg dana Megadeth. Pored njih na glavnoj bini će svirati Crowbar i Children Of Bodom, za oba benda ovo je jedini nastup u Britaniji za celu sledeću godinu. Death metal legende Obituary, black metal-ci Evil Scarecrow, kao i ranije najavljeni Saxon, Decapitated i Flotsam and Jetsam.
Festival se održava na lokaciji Walton-upon-Trent u Engleskoj i postoji od 2005. Pored glavne postoje još tri festivalske bine. Neki od izvođača koji su nastupali do sada su: Testament, Lacuna Coil, Nighwish, Europe, Opeth, Motörhead...
Prošle godine glavna imena su bila: King Diamond, Lamb Of God i Slayer.  
 

povezane vesti:
Ovako se reklamira metal koncert!! #video 
Glavne zvezde Bloodstock Festivala