21. 3. 2013.

Horor spot benda Kvelertak VIDEO

Sa svog novog albuma 'Meir', datum objavljivanja je 25. mart, norveški rock bend Kvelertak je objavio drugi spot, za pesmu "Månelyst". Spot je kombinacija svih mogućih strašnih scena iz horor filmova, očekujete vampire, nakaze i puno, puno krvi!!

Kvelertak su bend koji kombinuje hard rock sa black metal-omi punk-om. Bend postoji od 2007, do sada su objavili nekoliko singlova, prvi album je izašao 2010.
Šest članova sačinjavaju ovaj originalni bend: vokalista Erlend Hjelvik, gitaristi Vidar Landa, Bjarte Lund Rolland i Maciek Ofstad, basista Marvin Nygaard i bubnjar Kjetil Gjermundrød. Tekstovi pesama su na norveškom jeziku i inspirisani su lokalnom mitologijom i vikinškim folklorom.
Njihova pesma "Mjød" je iskorišćena za film The Troll Hunter.


Blaze Bayley Best Of album VIDEO

Bivši član Iron Maiden pevač Blaze Bayley proslaviće trideset godina rada sa Best Of izdanjem ovog novembra. Bayley paralelno radi i sa svojim originalnim bendom Wolfsbane.
Rick Plester će uraditi remaster verzije svih pesama koje će se naći na novoj kompilaciji. Pevač planira i turneju tokom 2014. kojom će da prmoviše Best Of izdanje, a u 2015. bi trebao da se pojavi i novi solo album Bayley-a.
Nedavno je Blaze objavio EP 'Russian Holiday' sa gitaristom Thomas Zwijsen-om. Za sada poslednji album objavio je 2012. 'The King Of Metal'.




Thomas Zwijsen odao poštu Clive Burr-u

Holandski gitarista Thomas Zwijsen, gitarista benda Blaze Bayley-a, odao je poštu preminulom originalnom bubnjaru Iron Maiden Clive Burr-u. 15. marta u francuskoj Thomas je odsvirao pesmu "Run To The Hills" koju je posvetio Burr-u. Clive Burr je preminuo 12. marta.

Zwijsen-ov album 'Nylon Maiden' na kom je obradio pesme Iron Maiden na akustičnoj gitari, biće objavljen u Japanu 27. marta. 




povezane vesti:
Blaze Bayley i Thomas Zwijsen - Russian Holiday VIDEO
Reakcije na odlazak Clive Burr-a
Iron Maiden "Wasted Years" DVD promo VIDEO

Tony Iommi spot za evrovizijsku pesmu VIDEO

Numeru "Lonely Planet" koja će predstavljati Jermeniju na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije, napisao je gitarista Black Sabbath. Iommi i Ian Gillan su dosta vremena posvetili Jermeniji i organizovali više projekta pomoći toj zemlji, tako da ne čudi povezanost gitariste sa mladim izvođačima iz tog područja. Pesmu "Lonely Planet" izvode bend Dorians, a autori su Vardan Zadoyan i Tony Iommi.

U skorašnjem intervjuu Iommi je rekao da je bio iznenađen odabirom njegove pesme da predstavlja Jermeniju na manifestaciji: "Bio sam u šoku kada su došli sa tim predlogom. Znali su me preko dobrotvornog rada koji imamo tamo, zidamo nove škole na mestima gde su porušene zemljotresom. Pitali su me imam li neku pesmu koju nisam upotrebio. Ja imam dosta materijala koji mi stoji. Taj materijal uglavnom nije podoban za Sabbath zvuk. Iskopao sam "Lonely Planet" - pesma je power balada, i poslao sam im. Iznenadio sam se kada je pesma pobedila, ko zna možda pobedi i na Evroviziji."



povezane vesti:
Black Sabbath odredili datum objavljivanja '13' VIDEO
Black Sabbath gitarista i Evrovizija!? VIDEO