26. 8. 2013.

Jane's Addiction novi singl uživo #video

Kvalitetan amaterski snimak nove pesme Jane's Addiction snimljen u Čikagu 22. avgusta. Kako je Perry Farrell izjavio "Another Soulmate" nije baš standardna J.A. pesma jer su oni poznatiji po dugim pesmama a ova kao da je inspirisana The Beatles-ima.
25. juna je izašao koncertno DVD/CD izdanje 'Live In NYC'.




povezane vesti:
Jane's Addiction - Another Soulmate (novi singl) #stream

Clawfinger prestali sa radom #vesti #video #rip

Sada već nepoznati industrial metal bend Clawfinger prestao je sa radom posle 24 godina postojanja.

Osnovani 1989 u Švedskoj, prvi album 'Deaf Dumb Blind' izlazi 1993. Odličan debi i čak četiri singla od kojih je kontroverzna "Nigger" skrenula pažnju javnosti na ovaj bend. Nastavljaju uzlaznom putanjom i 1995. se pojavljuje fenomenalni 'Use Your Brain', tri singla od kojih "Do What I Say" postaje nešto kao generacijska himna za sve nas koji smo tada bili mladi i besni...
Svoj vrhunac Clawfinger dostižu istoimenim trećim albumom iz 1997. Izdanje je od početka do kraja savršeno producirano, odsvirano, smišljeno... Od tri singla, dva su postala izuzetno veliki hitovi te godine: "Biggest & the Best" i "Two Sides".
Komercijalniji pristup na 'A Whole Lot of Nothing' (2001) doneo je dva singla koja su dosta slabija ako bi ih poredili sa prošlim albumima: "Out To Get Me" i "Nothing Going On". Izdvaja se i obrada Ultravox-a "Vienna".
Pad u kvalitetu se nastavlja i u 2003. sa izdanjem 'Zeros & Heroes'. Kako su na prošlom pokušali sa više sintisajzera i elektronike ovog puta su eksperimentisali sa više gitarskih rifova. U potpunosti bez klavijatura na 'Hate Yourself with Style' (2005) ne donosi ništa novo i ništa bolje ovom bendu, Poslednje izdanje je 'Life Will Kill You' iz 2007.

U saopštenju koje je bend objavio izeđu ostalog kažu: "Svaka čast svima koji su nas podržavali svih ovih godina, vi ste bili naše gorivo! Možda se vidimo kada nam bude trideset godina postojanja da pokušamo da unovčimo popularnost koju smo nekada imali."

Bend je 2009. pokušavao da ponovo snimi svoj prvi album sa gostima kao što su Rammstein i Pain.




Reading & Leeds Festival treći dan #video

Treći i poslednji dan na Reading-u obeležila su dva manja "incidenta". Na prozivke posetioca preko twitter-a da je Eminem prethodne noći koristio matricu i samo otvarao usta (možda zato i nije bilo video prenosa) čelni čovek Reading & Leeds-a Melvin Benn je za NME kratko odgovorio "Eminem Miming? Fuck Off'".

Trent Reznor lider Nine Inch Nails je u toku dana poslao twit u kom je stajalo "Večeras će biti interesantan nastup..."  tek par sati kasnije je dopunio:


"...lažljivi promoter i bend koji je iza nas (ko god da su oni) zajebali su nam produkciju." Na šta je Trent tačno mislio nije baš najjasnije, nagađa se da je problem što je NIN krenuo još po danu a njihova scenska postavka sa platnima i svetlima je specijalno osmišljena za noćne nastupe. Snimci nastupa NIN još uvek nisu objavljeni.

Inače bend koji je nastupao posle NIN su zvezde večeri Biffy Clyro za koje Reznor očigledno nije ni čuo...


Još snimaka na sajtu BBC

povezane vesti:
Reading & Leeds Festival drugi dan #video
Reading & Leeds Festival prvi dan #video