23. 3. 2013.

Novi solo album Bruce Dickinson-a VIDEO

Pevač Henning Basse (ULI JON ROTH, SONS OF SEASONS, ex-METALIUM) je u skorašnjem intervjuu sa Metal Meltdown izjavio da Bruce Dickinson snima novi solo album.

Na turneji sa Roth-om, Basse se sreo sa Dickinson-om u Los Angeles-u. Uli John Roth je rekao Basse-u: "Doći će Bruce Dickinson da odsviramo par stvari na koncertu, pevaćeš mu pozadinske vokale. Hteo je da pripremimo "Mistreated" i "Black Night"(Deep Purple), ako je raspoložen sviraćemo i "Run To The Hills". Nismo svirali jer je prethodni dan radio sa Roy Z-jem na novom solo albumu i nije mogao da peva uživo. Probudio sam se ujutro i čuo glas sa britanskim akcentom u našem autobusu. Ustao sam i tamo je bio Bruce Dickinson. Veliki je džentlmen i veoma običan čovek, ispričali smo se i slikali.

Ovde možete pročitati ceo intervju.

Prva vest da bi Dickinson mogao da objavi novi solo album, došla je od Steve Harris-a u intevjuu kojim je promovisao svoj novi projekat British Lion: "Dickinson je rekao, mogao bih i ja da snimim nešto novo."

Prvi solo album Bruce Dickinson-a 'Tattoed Millionaire' 1990. 1993. napušta Iron Maiden i objavljuje Balls To Picasso sledeće godine. Do povratka u Maiden objavio je još tri albuma: 1996-Skunkworks, 1997-Accident of Birth, 1998-The Chemical Wedding. 2005. je objavio Tyranny of Souls koji nije dobio koncertnu promociju.




povezane vesti:
Iron Maiden "Wasted Years" DVD promo VIDEO
Preminuo Clive Burr originalni bubnjar Iron Maiden
Šta sluša Austin Dickinson sin Bruce Dickinson-a
Blaze Bayley Best Of album VIDEO
Steve Harris & British Lion na turneji VIDEO

Detalji novog Alice In Chains albuma

'The Devil Put Dinosaurs Here' je novi album grunge velikana Alice In Chains. Drugo izdanje sa pevačem William DuVall-om koji je zamenio pokojnog Layne Staley-a. Album je najavljen za 14. maj. Prvi singl sa 'The Devil Put Dinosaurs Here' je za pesmu "Hollow", objavljen 8. januara, drugi singl "Stone" biće objavljen 26. marta.

Lista pesama na albumu:

‘Voices’ 
‘Low Ceiling’ 
‘Stone’ 
‘The Devil Put Dinosaurs Here’ 
‘Hollow’ 
‘Lab Monkey’ 
‘Hung On A Hook’ 
‘Pretty Done’ 
‘Breath On A Window’ 
‘Choke’ 
‘Phantom Limb’ 






povezane vesti:
Pearl Jam/Guns N' Roses bend? VIDEO
Naziv novog Alice In Chains albuma
Alice In Chains rešite anagram

Novi Queens Of The Stone Age album AUDIO

'...Like Clockwork' je naziv novog albuma QOTSA. Šesti studijski album benda željno očekujemo još od 2007. kada je objavlljen 'Era Vulgaris', možda i najlošije izdanje benda. Na novom albumu pored Dave Grohl-a koji je ponovo svirao bubnjeve, gostuju i bivši članovi QOTSA Mark Lanegan i Nick Oliveri, gostovali su i Trent ReznorJake Shears i potpuno neočekivano Elton John!
Uskoro će bend otkriti ko će biti nov bubnjar benda, jer ih očekuje nastup na Lollapalooza Brazil festivalu 29.marta.

Na sajtu QOTSA možete preslušati delove novih pesama.

Kraj za My Chemical Romance

Izuzetno popularni alternativni rock bend My Chemical Romance iz New Jersey-a odlučili su da prestanu sa radom. Posle dvanaest godina rada i četiri albuma MCR su, ovog puta, neprijatno iznenadili svoje mnogobrojne fanove.

Sada kada se pogleda unazad, bilo je nekih znakova da nešto nije u redu. Objavljivanje albuma Conventional Weapons u pet singlova. Gerard Way-ova prva solo pesma postavljena na njegovoj soundcloud stranici. Delovalo je kao da je bend uzeo malo dužu pauzu, ali...

Na svom sajtu članovi su ostavili oproštajnu poruku:
"Biti u ovom bendu proteklih dvanaest godina je bilo pravo zadovoljstvo. Posetili smo mesta koja nikada nebi. Doživeli smo iskustva za koja nismo verovali da su moguća. Delili smo binu sa ljudima kojima se divimo, sa ljudima koji su nam idoli i najvažnije sa našim prijateljima. Ali sada, kao i sve dobre stvari u životu i ovo mora da se završi. Hvala vam na podršci i što ste bili deo ove avanture."




povezane vesti:
My Chemical Romance treći singl sa Conventional Weapons AUDIO
My Chemical Romance pevač solo projekat?
My Chemical Romance Box Set