7. 2. 2014.

Issues - "Late" #audio #premijera

Svakoga dana po jedna premijera pesme sa novog Issues albuma. "Late" je jedina koja je skoro u potpunosti u dance rock fazonu. Pročitajte recenziju albuma.




povezane vesti:
Issues "Life Of A Nine" #audio #premijera
Issues - Issues #recenzija
Issues još jedna pesma #audio #premijera

Moby - Almost Home (with Damien Jurado) #video #premijera

Novi, zvanični spot za pesmu "Almost Home" je koštao neverovatnih 10 $. Moby je dokazao da ne treba potrošiti malo bogatstvo na snimanje video spotova. Prva verzija spota za pesmu "Almost Home" je snimljena sa životinjama koje traže dom iz azila u Los Angeles-u.
Moby je svoj jedanaesti album 'Innocents' objavio krajem septembra.




povezane vesti:
Moby - Almost Home (Best Friends Animal Society) lyric #video #premijera
Moby uživo promocija #video
Preslušajte novi Moby-jev album #stream

Issues "Life Of A Nine" #audio #premijera

Svakog dana nas Issues počaste novom pesmom sa njihovog istoimenog albuma. Recenziju 'Issues' možete pročitati ovde. 18. februara album će objaviti Rise Records.




povezane vesti:
Issues - Issues #recenzija
Issues još jedna pesma #audio #premijera
Issues - Mad At Myself #audio #premijera

Itch detalji albuma 'The Deep End' #vesti

Prvi album za Itch-a, nekadašnji lider punk sastava The King Blues, sada u alternativnim rap "vodama". Izdanje nosi naziv 'The Deep End' a objaviće ga Red Bull Records. Datum je 24. mart.
Možete ga poručiti ovde.

Pored velikog hita "Hopeless Romantic", snimljen sa Adam Lazarra-om pevačem Taking Back Sunday, na disku će se naći i "Best Shot", prethodni singl i aktuelni "Life Is Poetry" (sa John Feldmann-om) kao i nedavno objavljena "Children Of Revolution". Pored hip hop-a muzički se ovo izdanje kreće od punk-a, preko pop-a, reggae-a, folk-a, dubstep-a i dance-a.



povezane vesti:
Itch - Life Is Poetry #video #premijera
Itch se vraća, uskoro novi album #audio
Itch & Adam Lazzara sa Warped turneje #video

Against Me! - "FUCKMYLIFE666" #video #premijera

Zvanični lyric video je novi singl za Against Me! sa njihovog odličnog 'Transgender Dysphoria Blues' albuma. Tokom proleća su na velikoj američkoj turneji sa bendovima Cheap Girls i Laura Stevenson.




povezane vesti:
Against Me! uživo kod Letterman-a #video
Against Me! - Transgender Dysphoria Blues #recenzija
Preslušajte novi Against Me album #stream

Memphis May Fire detalji novog albuma #vesti #video

Svoj četvrti album 'Unconditional' američki melodični metalcore Memphis May Fire objaviće 25. marta za Rise Records. Produkciju su radili Kellen McGregor(gitarista benda) i producent Cameron Mizell kome će ovo biti treća saradnja sa Memphis May Fire. Prvi singl je pesma "No Ordinary Love" koja otvara izdanje.

1. No Ordinary Love
2. Beneath The Skin
3. Sleepless Nights
4. The Answer
5. Possibilities
6. Speechless
7. The Rose
8. Not Enough
9. Need To be
10. Pharisees
11. Divinity




povezane vesti:
Detalji novog 'Punk Goes 90s Vol.2' albuma #vesti
Memphis May Fire novi snimci iz studija #video
Memphis May Fire snimci iz studija #video

Issues - Issues #recenzija

Rise Records
2014


Issues su svojim debi albumom rešili da postave nove standarde u metal muzici i kreiraju sasvim nov pravac. Naizgled nespojiva kombinacija metalcore-a i r&b-a je karakteristika njihove muzike.

Michael Bohn je zadužen za core vokale i on otvara album u „Sad Ghost“ koja ima Nu-Metal prizvuk dok se ne priključi Tyler Carter sa svojim čistim r&b vokalima. Aktuelni singl „Mad at Myself“ ima sve odlike hit pesme, veoma pevljiv refren, nije previše žestoka i dominiraju čisti vokali, „školski“ primer r&b metal-a. U „Life of a Nine“ se poigravaju sa hip hop elementima na žestokim gitarama. „The Langdon House“ bi bila dobra metal stvar da nije dela Tyler Carter-a i njegovih previše čistih vokala. Da nema gitara „Late“ bi bila samo dance pop numera, pravi kandidat za singl. Kratka hip hopOld Dena“ dođe kao uvod za „Stingray Affliction“ koja je bila prvi singl sa albuma, najbrža i najtvrđa od svih pesama na albumu sa ipak dovoljno pevljivim refrenom. Pop punk hit "Never Lose Your Flames"(drugi singl) brza sa dosta dobrih break-ova ravnopravno podeljena na čiste i metal vokale sa ritmom koji je idealan za skakanje, možda i najbolja na disku. Mračna „Personality Cult“ ispred „Tears on the Runaway, Pt. 2“ u kojoj gostuje pevačica Nylo, sa sporijim početkom razvija se u dinamičnu i veoma melodičnu, još jedna koja bi mogla da bude odličan singl. Povratak u metalcore sa „The Settlement“. Album zatvara „Disappear (Remember When)“sa dosta pop punk uticaja i završetkom koji je čisti soul/r&b.

Ono što je i odlika ovog albuma to je i najveći problem. Kombinacija r&b vokala sa metalcore-om se čini kao dobitna, ali tu nastaje problem. Vokal Tyler Carter ponavlja iste fraze iz pesme u pesmu što može da dosadi posle nekoliko pesama. Za debi izdanje ovo je više nego odlična kolekcija pesama. Issues su dosta originalan bend ali mislim da će neka buduća izdanja da budu mnogo značajnija od ovog albuma.