28. 4. 2014.

Pixies - Indie Cindy #recenzija

Pixiesmusic
2014

Niko ne snima album posle 23 godina pauze tek tako, mora da ima neki poseban razlog. Kod Pixies je razlog taj što su postali manje zanimljivi publici na koncertima i više nisu bili glavne zvezde na  fetivalima. Uz pomoć medija koje će novi album ’Indie Cindy’ dići u nebesa, Pixies su spremni da zarade još malo para.

’Indie Cindy’ je nastao kao jedan od dva moguća scenaria; pesme koje su godinama stajale u fioci Frank Black-a su dorađene i snimljene ili su Pixies (sada trojka) bili kreativni i pokušali da naprave hitove koji bi ličile na njihove najpoznatije pesme – reciklaža materijala. Možda po malo od oba...
Nekoliko pesama se izdavaja sa ’Indie Cindy’ albuma kao dovoljno šarmantne da se kaže da ovo izdanje nije potpuno đubre: melanholična „Greens and Blues“, uvrnuta „Bagboy“, alternativna „Blue Eyed Hexe“ i eksplozivna „What Goes Boom“ koja otvara disk.
Totalna propast je u numerama kao: „Jaime Bravo“ – očajan pokušaj indie pop-a, „Snakes“ – pesma zvuči kao bedna kopija Sonic Youth, „Silver Snail“ – nešto nalik baladi ali praktično neslušljivo...

Ostatak albuma su pesme koje možda i ne zvuče previše loše ali činjenica je da neće baš postati neki veliki hitovi. Pixies su bend koji je promenio modernu rock muziku, jedan od najuticajnijih u alternativnom rock-u. Njihov problem je što su doživeli vrhunac na početku karijere, posle ’Doolittle’ albuma, koji je remek delo, kao da su istrošili „baterije“ i više ih nikada nisu ni napunili, do dana današnjeg.

You Me At Six - Cold Night #video #premijera

Novi spot za You Me At Six jedan od najpopularnijih bendova u Britaniji, trenutno. EP istog imena je od danas u prodaji.
Pesma se nalazi i na njihovom novom albumu 'Cavalier Youth', ovo je treći singl.




povezane vesti:
You Me At Six novi spot/EP "Cold Night" #video
You Me At Six uživo u Banquet Records #video
You Me At Six - Cavalier Youth #recenzija

Rival Sons - Open My Eyes #video #premijera

Prvi zvanični spot za Rival Sons sa novog albuma 'Great Western Valkyrie'. Disk će se pojaviti 6. juna za Earache Records.




povezane vesti:
Rival Sons detalji novog albuma #vesti #video
Rival Sons nastupili kod Kimmel-a VIDEO
Novi spot Rival Sons VIDEO

Manic Street Preachers novi album #vesti #video #premijera

Kada su Manic Street Preachers snimali prošlogodišnji 'Rewind the Film' album ostalo im je dovoljno materijala zo još jedno izdanje. Još tada su najavili 'Futurology' koji će se zvanično pojaviti 7. jula.
Prvi singl sa dvanaestog studijskog albuma za Velšane je "Walk Me to the Bridge".

Detalji albuma:
1. 'Futurology'
2. 'Walk Me To The Bridge'
3. 'Let's Go To War'
4. 'The Next Jet To Leave Moscow' (featuring Cian Ciaran)
5. 'Europa Geht Durch Mich' (featuring Nina Hoss)
6. 'Divine Youth' (featuring Georgia Ruth Williams)
7. 'Sex, Power, Love and Money'
8. 'Dreaming A City' (Hugheskova)
9. 'Black Square'
10. 'Between The Clock And The Bed' (featuring Green Gartside)
11. 'Misguided Missile'
12. 'The View From Stow Hill'
13. 'Mayakovsky'




povezane vesti:
Manic Street Preachers - Anthem for a Lost Cause #video #premijera
Manic Street Preachers - Rewind The Film #recenzija
Manic Street Preachers - Show Me The Wonder #video

james novi album/singl #audio #premijera

Šest godina od svog desetog albuma 'Hey Ma' i četiri godine od dva mini albuma britanci james uskoro objavljuju novi 'La Petite Mort' album. Prvi singl je "Moving On", disk sadrži deset novih pesama i pojaviće se 2. juna.
james su britanski alternativni rock/britpop bend nastao još 1982. Nikada nisu dostigli svetsku slavu i uvek su bili u senci nekih mnogo popularnijih bendova sa ostrva. Od 2001. do 2007. bend nije radio


Suicide Silence o novom albumu #vesti

Prvi album za Suicide Silence posle tragične pogibije harizmatičnog Mitch Lucker-a. Hernan "Eddie" Hermida prijatelj benda i bivši član All Shall Perish je najvljen kao zamena i novi pevač krajem 2013.

'You Can’t Stop Me' njihov četvrti album biće objavljen 11. jula za Nuclear Blast Records. Produkciju je radio Steve Evetts sa kim su sarađivali na prethodnom 'The Black Crown' (2011) ali i na nekim demo snimcima koji su nastali u periodu pre nego što je Lucker preminuo.

Gitarista Mark Heylmun kaže: "Mitch je ostavio tekstove pesama kojima je dao naslov "You Can’t Stop Me". Bilo je logično da će to biti naziv albuma i naslovne pesme. To nam je dalo inspiraciju i snagu da nastavimo dalje.
Neću da kažem, ovo je album koji morate da čujete. Napoprno smo radili i ovo možda nije naš najbolji album ali ovo je album koji nam mnogo znači. Moraćete da sednete i preslušate ga od početka do kraja!"

Intervju sa turneje po Australiji na Soundwave festivalu, gde je Hermida prvi put nastupio kao pevač benda.


povezane vesti:
Suicide Silence, Randy Blythe i Machine Head #video #premijera
Suicide Silence uživo sa novim pevačem #video
Suicide Silence dokumentarac o Mitch Lucker-u #video

Nova Judas Priest pesma "Redeemer Of Souls" #audio #premijera

Judas Priest se vraćaju novim albumom 'Redeemer Of Souls' sa kog je prvi singl pesma istog naziva. Ovo je prvo izdanje benda od 2008. i albuma 'Nostradamus' i ovo je prvi album bez KK Downing-a na gitari.
Disk će se pojaviti u prodaji od 14. jula.




povezane vesti:
Novi Judas Priest promo VIDEO
Judas Priest premijera Epitaph DVD-a VIDEO
Judas Priest 'Epitaph' promo VIDEO

Don Broco turneja sa You Me At Six #video