10. 3. 2013.

Clutch - Earth Rocker

Weathermaker Music
2013


Clutch su jedan od bendova koji je odabrao čudan put u svojoj karijeri. Evolucija žanrova kod njih je išla od hard-core punk-a sa početka karijere, metala do klasičnog rock-a kakav sad sviraju. Čak otišao bih toliko daleko da kažem da ako neko nikada nije čuo pravi rock album, dajte mu ’Earth Rocker’ od Clutch-a jer rock tako treba da zvuči!

Rock muzika treba da zvuči prljavo, daleko od savršenog ali ipak kompaktno sa puno energije, baš tako zvuči ovaj album. ’Eart Rocker’ me je podsetio na najbolje dane benda Monster Magnet. Da granice ne postoje kada je stvaranje muzike u pitanju Clutch potvrđuju dodavanjem električnih orgulja i usne harmonike u nekim pesmama. Blues rock sa mešavinom punk-a bi možda bio najbolja etiketa koju treba staviti uz ime benda Clutch.
Earth Rocker“ album otvara istoimena pesma ujedno i prvi singl sa desetog albuma za Amerikance. Ova pesma je možda i najveći hit ovog benda koji postoji više od dvadeset godina. Od starta albuma možete da očekujete samo teške rifove, kao Sabbath sa početka karijere, a dubok glas i prljavi vokali Neil Fallon-a vas vraćaju u neka srećnija vremena za rock muziku. Ovo ipak nije retro album jer svaka od pesama može da parira modernim rock hitovima (kakve prave Shinedown, Stone Sour...).
D.C. Sound Attack!“ sa blues rock podlogom odlično razbija koncepciju albuma dok sledeća „Unto The Breach“ nas vraća u punk vode. Na samoj polovini albuma je pesma „Gone Cold“ koja zvuči kao mešavina Tom Waits/Nick Cave uticaja. Problem ovog albuma je što je većina pesama na isti način osmišljena poslednjih par pesama deluju kao da ste ih već čuli.


Ovakav album bih pre očekivao od rock veterana Aerosmith, Sabbath, ZZ Top, Slash-a, ne od nekog manje-više nepoznatog benda. Ali uz skupocenu produkciju i velike izdavače rock velikani su tu da prave pare, a bendovi kao Clutch da prave muziku!

Alkaline Trio i Milla Jovovich VIDEO

Alkaline Trio će uskoro objaviti svoj deveti studijski album 'My Shame Is True'. Na isti dan 2. aprila u prodaji će se pojaviti i novi EP benda 'Broken Wing'.

Do sada su objavili nekoliko pesama sa novog izdanja, kao tzv. lyric video, prvi spot sa snimcima iz studija je objavljen 6. marta za pesmu "I, Pessimist".
8. marta se pojavio i prvi zvanični video spot "I Wanna Be A Warhol" u kom glavnu ulogu tumači Milla Jovovich.

Izdavači novih izdanja su Heart & Skull u saradnji sa Epitaph Records.



The Used novi spot VIDEO

The Used su bend na koji ne možete da računate!
Od svoh osivanja 2001. The Used uporno pokušavaju da se prilagode aktuelnim trendovima u rock muzici. Na početku su bili post-hardcore bend, pokušali sa komercijalnim alternativnim rock-om, onda nikoga nije bilo briga za njih a sada zvuče kao Fall Out Boy. Čak su se oprobali i u vodama reality televizije, pevač Bert McCracken je bio momak ćerki Ozzy Osbournea u njihovoj porodičnoj tv "melodrami".

Sa svog petog studijskog albuma 'Vulnerable' objavili su tri singla, za drugi "Hands and Faces" je sada izašao i video klip