9. 10. 2013.

A Day To Remember - Common Courtesy #recenzija

http://www.adtr.com/
2013


Peti album A Day To Remember je konačno objavljen posle dvogodišnje tužbe protiv izdavačke kuće i parnice koja još uvek nije završena ali je bend dobio odobrenje od suda da objavi ’Common Courtesy’. Sve što volite kod ovog benda se spojilo u ovom izdanju ali sada sve zvuči mnogo konkretnije i glomaznije.

Mešavina pop punka i metalcore-a i to po principu jedan pesma jedan žanr nije nešto što svako može da pokuša i da uspe u tome ali A Day To Remember u tome uspevaju iz albuma u album. ’Common Courtesy’ zaista nije ništa novo u diskografiji američke grupe ali je svakako stepenica više u odnosu na prošla izdanja. Ovaj bend je spreman za velike stvari i to pokazuju pesmama kao „End Of Me“.
Konkretne pop punk melodije se čuju od starta albuma i pesmama: „City Of Ocala“ – posvećena njihovom rodnom mestu, odlična „Right Back at It Again“ koja je i jedan od singlova. Već na trećoj „Sometimes You're the Hammer, Sometimes You're the Nail“ kombinuju metalcore sa pop punk refrenom dok je sledeća „Dead & Buried“ totalni metalcore sa fenomenalnim refrenom.
Posvetili su se i snimanju nekoliko balada, koje se odlično uklapaju u celinu ovog izdanja ali svakako i bacaju svetlo na komercijalnije momente u njihovoj muzici: „I'm Already Gone“, „I Remember“.
Da albumom ’Common Courtesy’ ciljaju i na širu publiku pokazuju i rock himne „Best Of Me“, „Life @ 11“, „I Surrender“.

Jedan od najočekivanijih albuma ove sezone svakako nije razočarao. Sve što prosečan obožavatelj A Day To Remember očekuje od njih to je i dobio. Jeremy McKinnon i ostatak benda su se pošteno potrudili oko ’Common Courtesy’ albuma i nesumnjivo da će u narednom periodu njihova fan baza postati mnogo veća.

Novi spot Panic! At The Disco #video

Treći singl sa 'Too Weird To Live, Too Rare To Die!' albuma je za "Girls/Girls/Boys". Četvrti album za power pop sastav je objavio Fueled By Ramen, dom bendova kao Paramore i Gym Class Heroes. Posle niza neuspeha Panic! At The Disco se uspešno vraćaju na top liste novim izdanjem. Dva singla su do sada objavljena, drugi je bio za "This Is Gospel", prvi za "Miss Jackson".



povezane vesti:
Preslušajte povratnički album Panic! At The Disco #stream 
Panic! At The Disco objavili This Is Gospel #video 
Panic! At The Disco "Miss Jackson" uživo #video 

Korn uživo kod Kimmel-a #video

U emisiji Jimmy Kimmel Live muzički gosti su bili Korn. Odsvirali su jednu novu "Never Never" i jednu staru "Blind" pesmu. Jedanaesti album 'The Paradigm Shift' je već u prodaji a recenziju možete pročitati ovde.



povezane vesti:
Korn - The Paradigm Shift #recenzija 
Korn uživo premijera novih pesama #video 
Korn promocija albuma #video 
Korn, King's X & Lynch Mob projekat #video 

Lamb Of God remix drugog albuma #audio

Nova remixovana verzija drugog Lamb Of God albuma 'As The Palaces Burn' bi trebalo uskoro da se pojavi. Prvi primer kako će sve to da zvuči može da se čuje u novoj verziji pesme "Purified".



povezane vesti:
Lamb Of God reizdanje As The Palaces Burn #vesti 
Lamb Of God bubnjar u Protest The Hero #audio 
Ovako se reklamira metal koncert!! #video 

Paul McCartney kod Jimmy Fallon-a #video

U sklopu promocije novog albuma 'New', izlazi sledeće nedelje, legendarni The Beatles gostovao je u emisiji komičara Jimmy Fallon-a. McCartney je izveo tri pesme, dve nove "New" i "Save Us" i veliki The Beatles hit "Lady Madonna".





povezane vesti:
Paul McCartney nove pesme uživo #video 
Paul McCartney "New" lyric #video 
Paul McCartney i Nirvana ponovo zajedno #video 

Taking Back Sunday nova pesma uživo #video

Novu pesmu "Flicker Fade" američki post-hardcore Taking Back Sunday su premijerno izveli na koncertu u New Jersey-u. Novi singl će se naći na novom izdanju koje će biti debi za novu izdavačku kuću benda, za Hopeless Records.



povezane vesti:
Itch & Adam Lazzara sa Warped turneje #video  

Enter Shikari najava DVD-a #video

Konkretna najava novog DVD-a za Enter Shikari stigla je u celoj, uvodnoj pesmi na izdanju. 'Live In The Barrowland' je peti deo Bootleg serije koju bend objavljuje od početka karijere. Pesma "System / Meltdown" se originalno našla na 'A Flash Flood Of Colour' albumu iz 2012. 
Uskoro nas očekuje i treći nezavisni singl ove godine posle "The Paddington Frisk" i "Radiate".



povezane vesti:
Shikari Sound System remix Bring Me The Horizon #audio 
Enter Shikari inkarnacija Shikari Sound System #audio 
Enter Shikari vinil reizdanje #vesti #video 
Enter Shikari-Kratak ali koristan vodič kako zabaviti sebe i druge na turneji #video 

Yearbook besplatni #download

Mladi alt-rockeri Yearbook objavili su nedavno još jedan singl "I Could Be Anyone". Pesmu ste premijerno mogli da pogledate na mikerecenzije a sada je možete besplatno i preuzeti preko bandcamp profila benda.
U pesmi je opisan stvaran događaj kada je neko posmatrao Andy-a, pevača i njegovu devojku kroz prozor njihovog stana, ista tema je uzeta i za radnju spota.



povezane vesti:
Yearbook - I Could Be Anyone #video 
Yearbook izdali "Art Student" 

Sub Focus uživo #video

Nastup koji je snimljen za potrebe BBC 1Xtra radio stanice dobar je uvid u ono šta nas očekuje od Sub Focus-a na predstojećoj turneji. Drugi album 'Torus' je od 30. septembra u prodaji.



povezane vesti:
Sub Focus novi singl/album #vesti #video
Sub Focus novi singl VIDEO