13. 2. 2013.

Bad Religion - "True North" VIDEO


Prvi spot sa novog albuma Bad Religion za naslovnu "True North", urađen kao posveta punk saborcima.
povezane vesti:
Bad Religion uživo promocija albuma VIDEO
recenzija: Bad Religion - True North

Kako izgleda snimanje Black Sabbath albuma VIDEO

Black Sabbath su snimili svoj prvi album posle 34 godine. Originalna postava, bez bubnjara Bill Ward-a, posle nekoliko turneja na kojima su svirali najveće hitove benda odlučila je da snimi nov materijal. Ozzy Osbourne, Geezer Butler i Tony Iommi uz pomoć bubnjara Brad Wilk-a iz Rage Against The Machine i producenta Rick Rubin-a snimali su 15 pesama za izdanje koje za sada nosi naziv '13'.


Kako ponovo snimiti prvi The Beatles album

BBC Radio 2 obeležava pedeset godina od objavljivanja prvog albuma The Beatles na jedinstven način, grupa muzičara je snimila čitav album u vremenskom periodu od samo 12 sati.
The Beatles su 'Please Please Me' snimili za 9 sati i 45 minuta, 11. februara 1963, počevši u 10. časova ujutru. Od četrnaest pesama osam su napisali Lennon-McCartney.

'The Golden Age Of The Album' je naziv projekta BBC Radio 2 i okupio je muzičare Graham Coxon, Stereophonics, Mick Hucknall, I Am Kloot, Joss Stone, Beverley Knight,Chris Difford i Glenn Tilbrook iz Squeeze,Paul Carrack i Gabrielle Aplin.

Graham Coxon iz Blur je snimio svoju verziju "Baby It's You!" sa četiri ženska pozadinska vokala. On je za BBC rekao: "Mislim da svi očekuju da ovo odvratno zvuči. Obrade pop pesama su dobra stvar ali kada su The Beatles u pitanju moraš da pokušaš da zvuči kao original ali to je neizvodljivo."

Sam projekat je zakazan za 15. februar i počinje sa Gabrielle Aplin koja će u emisiji Ken Bruce-a snimiti pesmu "There’s A Place", završnica je u 22:30 kada će u emisiji Jo Whiley biti snimljena pesma "Twist and Shout".
Sve pesme će biti snimane u istom Abbey Road Studio 2 gde su i The Beatles snimali. Pesme će biti uživo izvođene u toku dana na BBC Radio 2, 6 Music, a čitav projekat je sniman za potrebe dokumentarca za BBC Four TV kanal.

povezane vesti: Stereophonics snimaju The Beatles album + novi singl VIDEO

Paramore - "Now" VIDEO

"Now" je prvi spot za Paramore sa novog albuma koji nosi ime benda, donosi novi zvuk kao i određenu dozu ozbiljnosti u temama koje obrađuju. Trenutno jedan od uticajnijih bendova u pop-punk sceni Paramore su dobili i svoje klonove u bendovima All Time Low i We Are the In Crowd.
Četvrti album donosi čak 17 novih pesama, promenu u postavi benda, sada ih je troje. 9. april je datum objavljivanja, do tada ostaje nam da uživamo u prvom singlu "Now"




povezane vesti:
Poslušajte novi Paramore singl "Now" AUDIO
Naslovi pesama za novi Paramore album

Living Colour 25 godina 'Vivid' albuma VIDEO


Začetnici alternativnog rocka Living Colour proslavljaju 25 godina od izadanja prvog albuma 'Vivid'. Turneja po Americi i Evropi na kojoj će svirati album u celini. New York Natives su uradili intervjue sa Corey Glover-om, Vernon Reid-om, Will Calhoun-om i Doug Wimbish-om.




Album 'Vivid' je objavljen 1988, i dostigao je 6. mesto na Billboard-ovoj listi albuma i dostigao je dupli platinasti tiraž, preko 2 miliona prodatih kopija. Pet singlova je objavljeno: "Cult Of Personality", "Middle Man", "Glamour Boys", "Open Letter (To A Landlord)" i "Funny Vibe".
Na albumu gostuje Mick Jagger iz The Rolling Stones koji i otkrio Living Colour u klubu CBGB u 1987. Uz njegovu pomoć bend je potpisao za Epic i objavio album. Pored Jaggera gostuju i Chuck D i Flavor Flav iz čuvenog rap benda Public Enemy. Na albumu se nalazi i obrada pesme "Memories Can't Wait" benda Talking Heads.
Jedan od najuticajnijih albuma moderne rock muzike, a uticaj obog izdanja možete čuti kod bendova kao Rage Against The Machine, Body Count, Limp Bizkit.