7. 12. 2012.

My Chemical Romance pevač solo projekat?

Gerard Way pevač benda My Chemical Romance je danas postavio novu pesmu na svom twitter nalogu.
Vokal na pesmi je Gerard a bend se zove Danny The Street. "Zero Zero" je naziv pesme za koju nijedna informacija više nije poznata. 
Way poznat kao zaljubljenik u stripove pa se predpostavlja da je ime benda došlo od junaka DC univerzuma Danny The Street. Na sajtu benda stoji obaveštenje koje ne otkriva puno: "Danny The Street je možda samo username Gerarda na Soundcloudu gde je i postavio pesmu, možda je oformio novi bend pa je to ime benda, ko zna, ali je napravio dobru pesmu".



Iako na internetu postoji bend iz Seatlle-a istog naziva, nema ništa zajedničkom sa projektom Gerarda Way-a.

Alice in Chains završili novi album

Jerry Cantrell gitarista Alice In Chains potvrdio je da je bend završio snimanje novog albuma. Izdanje će se pojaviti u prodaji tokom sledeće godine. ‘Black Gives Way to Blue’ iz 2009. je prvi album sa pevačem  William DuVall-om, on je zamenio preminulog Layne Staley-a. Legendarni pevač, jedan od ikona grunge-a preminuo je 2002. godine od prekomerne doze narkotika.

Pred kraj godine objaviće novu pesmu "Hollow" Do 18. decembra bend će na svojim twitter i instagram stranicama postavljati delove texta pesme, a od fanova traže da naprave sliku i postave je na svojim nalozima uz hashtag #HOLLOWAIC. Na zvaničnom sajtu aliceinchains.com bend će 18. decembra uz novu pesmu objaviti i najbolje fotografije fanova.


O pisanju pesama za novi album jedan od osnivača AIC Jerry Cantrell kaže: "Kao da nas prati neko prokletstvo", Cantrell misli na nedavnu smrt jednog od članova benda iz originalne postave Alice In Chains basistu Mike Starr-a. On je preminuo 2011. od prekomerne konzumacije prepisanih lekova, Starr je bio dugogodišnji ovisnik narkotika i više puta je išao na rehabilitaciju. Napustio je AIC 1993, sa njima je snimio prva dva albuma benda, Facelift (1990) i Dirt (1992).


Bend je ponovo počeo sa radom 2005. godine sa različitim pevačima, prijateljima benda. William DuVall tada pevač benda Comes with the Fall se priključio Alice In Chains 2006. i posle intenzivne turneje snimaju odličan album. ‘Black Gives Way to Blue’ je logičan nastavak poslednjeg albuma na kom je pevao Layne Staley, koji nosi naziv benda  izdat 1995.

Sa Black Gives Way To Blue' izdata su četiri singla: "A Looking in View", "Check My Brain", "Your Decision" i "Lesson Learned".




Iggy Pop, Patti Smith, Tom Waits na "piratskoj" kompilaciji Johnny Depp-a

Iggy Pop, Patti Smith, Tom Waits, Courtney Love, Beth Orton, Shane MacGowan, Michael Stipe i Broken Social Scene su neka od imena koja će se naći na ovom izdanju.


Poznati glumac, i manje poznati muzičar, Johnny Depp je okupio svoje prijatelje i bendove koje privatno sluša da objavi kompilacijski album nazvan: 'Son of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs and Chanteys'. Inspirisan ulogom Jack Sparrow-a iz serijala 'Pirates Of The Caribbean', tema ovog duplog CD-a su pesme o gusarima.

Johnny Depp je album sastavio u saradnji sa režiserom Gore Verbinskim i producentom Hal Willner-om. 2006. je već izašla kompilacija pod istim nazivom na kojoj su gostovali Nick Cave, Bryan Ferry, Richard Greene, Rufus Wainwright...

Ovog puta na 36 pesama svoj talenat prepeva pesama o piratima predstaviće Tom Waits sa Keith Richards-om, Iggy Pop sa A Hawk And A Hacksaw, Patti Smith i Johnny Depp, Beth Orton, Shane MacGowan, Michael Stipe i Courtney Love, Dr John, Marianne Faithfull i Broken Social Scene.




Lista pesama na albumu 'Son of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs and Chanteys' :


CD 1
Shane MacGowan – “Leaving of Liverpool” [ft. Johnny Depp and Gore Verbinski]
Robyn Hitchcock – “Sam’s Gone Away”
Beth Orton – “River Come Down”
Sean Lennon – “Row Bullies Row” [ft. Jack Shit]
Tom Waits – “Shenandoah” [ft.Keith Richards]
Ivan Neville – “Mr Stormalong”
Iggy Pop – “Asshole Rules the Navy” [ft. A Hawk and a Hacksaw]
Macy Gray – “Off to Sea Once More”
Ed Harcourt – “The Ol’ OG”
Shilpa Ray – “Pirate Jenny” [ft. Nick Cave and Warren Ellis]
Patti Smith and Johnny Depp – “The Mermaid”
Chuck E Weiss – “Anthem for Old Souls”
Ed Pastorini – “Orange Claw Hammer”
The Americans – “Sweet and Low”
Robin Holcomb and Jessica Kenny – “Ye Mariners All”
Gavin Friday and Shannon McNally – “Tom’s Gone to Hilo”
Kenny Wollesen and The Himalayas Marching Band – “Bear Away”
Johnny Depp i Shane MacGowan

CD 2
Frank Zappa and the Mothers of Invention – “Handsome Cabin Boy”
Michael Stipe and Courtney Love – “Rio Grande”
Marc Almond – “Ship in Distress”
Dr John – “In Lure of the Tropics”
Todd Rundgren – “Rolling Down to Old Maui”
Dan Zanes – “Jack Tar on Shore” [ft. Broken Social Scene]
Sissy Bounce (Katey Red and Big Freedia) – “Sally Racket” [ft. Akron/Family]
Broken Social Scene – “Wild Goose”
Marianne Faithfull – “Flandyke Shore” [ft. Kate and Anna McGarrigle]
Ricky Jay – “The Chantey of Noah and his Ark (Old School Song)”
Michael Gira – “Whiskey Johnny”
Petra Haden – “Sunshine Life for Me” [ft. Lenny Pickett]
Jenni Muldaur – “Row the Boat Child”
Richard Thompson – “General Taylor” [ft. Jack Shit]
Tim Robbins – “Marianne” [ft. Matthew Sweet and Susanna Hoffs]
Kembra Phaler – “Barnacle Bill the Sailor [ft. Antony, Joseph Arthur, and Foetus]
Angelica Huston – “Missus McGraw” [ft. The Weisberg Strings]
Iggy Pop and Elegant Too – “The Dreadnought”
Mary Margaret O’Hara – “Then Said the Captain to Me (Two Poems of the Sea)”

sa albuma iz 2006.

The Rolling Stones dokumentarac 'Crossfire Hurricane' uskoro na DVD

Novi dokumentarni film o bendu the Rolling Stones donosi snimke iz njihove karijere koja traje već 50 godina.


Sredinom oktobra film je premijerno prikazan u biskopima širom sveta. U čast 50 godina rada The Rolling Stones su održali dva koncerta u Londonu, i održaće još tri u okolinu New York-a tokom decembra. Dokumentarac izlazi na DVD / Blu Ray formatu 7. januara 2013.

Režiser zadužen za snimanje i montiranje već postojećih snimaka, je Brett Morgen. U filmu se nalaze snimci još sa početka karijere the Rolling Stone '60-tih godina prošlog veka, iz 1972. kada je izašao album 'Exile On Main Street' i na dalje kroz istoriju benda sve do danas.
Snimci Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ronnie Wood i bivši Stones-i Bill Wyman i Mick Taylor koji do sada nisu objavljivani.

Ovim filmom upoznajete Stones-a iz prve ruke, objasnio je režiser u jednom od intervjua.


povezane vesti:
The Rolling Stones drugi nastup u O2 Areni
The Rolling Stones & Florence and the Machine
The Rolling Stones kažnjeni sa £200.000
The Rolling Stones za još pedeset godina

Bad Brains meets the Peanuts

Ovo nije vest, iako Bad Brains imaju novi album, i svakako bi trebalo pisati o tome, ali kada volite Bad Brains i crtane filmove Peanuts, kod nas poznatiji kao Snoopy, evo šta dobijete:



It's A Bad Brains Christmas, Charlie Brown from Tad Was Here on Vimeo.

Mumford & Sons: Radimo na novim pesmama

Bend koji se pojavio niotkuda i zavladao radio stanicama i top lista priprema nove pesme za svoj treći album.

Iako je 'Babel', drugi album benda izdat u septembru ove godine, bend ne želi da fanovi dugo čekaju na nov materijal. Mumford & Sons su ovim albumom osvojili prva mesta britanskih i američkih lista za kratko vreme, rezultat njihovog uspeha krunisan je nominacijom za Album godine na dodeli nagrada Grammy 2013.



Winston Marshall zadužen za bendžo u bendu je nedavno izjavio za NME: "Nema šanse da čekamo godinama za nov materijal. Upravo smo počeli da pišemo nove stvari. Još uvek su to kosturi pesama, ali dobro zvuče."




Četvrti album za Paramore u aprilu

Album će nositi ime benda, datum izlaska 'Paramore'-a je 29. april 2013. Hayley Williams je potvrdila da će prvi singl biti pesma "Now". Detalji o izdavanju singla još uvek nisu poznati.

Pevačica Hayley Williams je na sajtu benda postavila obaveštenje o snimanju albuma i planovima za sledeću godinu. Između ostalog Hayley kaže: "Ime benda je i ime albuma, nismo ni razmišljali o drugom nazivu za album, obično se nedeljama prepiremo unutar benda o imena za album ovog puta smo se dogovorili za pet minuta. Proces pravljenja ovog albuma nam je omogućio da ponovo uspostavimo odnose kao prijatelji i umetnici. Dobili smo slobodu da istražimo granice kreativnosti za koje nismo ni znali da ih posedujemo. Tako da je bilo najbolje da plod te saradnje nazovemo kako i priliči, ovaj album smo mi!"

Poslednji album benda izdat je 2009. godine. 'Brand New Eyes' je postigao veliki uspeh među obožavaocima benda ali i na top listama, debitovao je na drugom mestu Billboard-ove liste albuma. Sa albuma je objavljeno pet singla.