17. 5. 2013.

Queens of the Stone Age - ...Like Clockwork


Matador, Rekords Rekords
2013

Ovo je album koji treba razumeti, ovo je album koji će svakim novim slušanjem sve više da mi se sviđa, ovo nisu bilo ko ovo su Queens Of The Stone Age.

Na ovom albumu je perfektno sve ono što običnom slušaocu nije važno: produkcija, aranžmani, harmonije ali pre svega ovo je izuzetno originalno i ne možete pronaći bend koji zvuči ovako.
Sve zavisi šta očekujete od ’...Like Clockwork’? Nastavak ’Songs For The Deaf’ sigurno noćete dobiti a svakako ne i moderan i trendovski album. QOTSA nikada nisu bili komercijalan bend ali ovo izdanje je definitivno najnekomercijalnije od svih prethodnih ali je svakako najimpresivnije!

„Keep Your Eyes Peeled“ otvara ploču, spora, skoro pa blues numera kao da vas tera da odustanete od slušanja ostalih pesama ali vas u istom trenutku hipnotiše i ostajete prikovani uz ovaj album. Jake Shears iz Scissor Sisters je prvi gost na ploči.
„I Sat by the Ocean“ živahinija od prethodne sa refrenom koji vas prosto topi. Jedna od nekoliko pesama na kojima je Joey Castillo svirao bubnjeve pre nego što je napustio bend.
“The Vampyre of Time and Memory balada sa klavirom, synthom i osećajem kao da je Lou Reed pisao.
“If I Had a Tail sa Alex Turnerom (Arctic Monkeys), Nick Oliveriem i pevačicom Brody Dalle (The Distillers, Spinnerette), pesma sa neverovatnom atmosferom, skoro nestvarno zvuči, kao da je snimana u nekom hodniku gde se svaki zvuk odbija i sudara sa drugim...
„My God Is the Sun“ prvi zvanični singl je jedina „brza“ na albumu. Pesma koja je zbunila mnoge, izuzetno netipična sa prelomnim trenutkom kada spuštaju tenziju da bi je samo podigli i tako i završili.
„Kalopsia“ uvrnuta, spora, hipnotička dok ne eksplodira... sa Trent Reznorom.
„Fairweather Friends“ sa Elton Johnom, Trent Reznorom, Nick Oliveriem i Mark Laneganom(da sam juče umro ne bih znao da je moguće spojiti ove ljude u jednoj pesmi!!). Kao da je David Bowie pisao ovu numeru, potpuno neočekivana stvar na albumu ali možda jedna od najlepših pesama koje ste čuli u zadnjih deset godina.
“Smooth Sailing klasična QOTSA pesma a ipak u potpunosti drugačija, ako to ima ikakvog smisla?
„I Appear Missing“ mirna u strofama, energična u refrenu, sa beskonačnom solažom, pretvara se u rock simfoniju, Joshua Homme je jebeni BOG rock muzike!!!
„…Like Clockwork“ naslovna, počinje lagano, samo klavir i glas, lagano i ostali instrumenti se priključuju i dobijamo skoro pa Floyd-ovsku stvar iz vremena kada je Gilmour bio glavni.

Ako ste pročitali ostatak teksta i niste odustali još na početku onda uradite sledeće: zaboravite sve što ste pročitali, pustite ’...Like Clockwork’ na jačinu koja vam najviše odgovara (što glasnije je najbolje), stavite ga na repeat i uživajte!

Blackmore's Night prvi promo singl AUDIO


"The Moon Is Shining (Somewhere Over the Sea)" prvi singl za rock/folk bend Blackmore's Night sa novog albuma 'Dancer and the Moon'.
Izdanje objavljuje Frontier Records 11. juna. Osmi album bivšeg gitariste Deep Purple i Rainbow donosi i nekoliko instrumentala a "Carry On… Jon" je posvećena Jon Lordu preminulom klavijaturisti Deep Purple ili kako je Ritchie rekao njegovom omiljenom gostu na večerama.

Drugi planirani singl je za naslovnu "Dancer and the Moon".




povezane vesti:
Posveta Jon Lord-u na novom Blackmore's Night albumu
Blackmore's Night 'The Beginning' DVD promo VIDEO
recenzija: Deep Purple - Now What?!

Five Finger Death Punch & Rob Halford "Lift Me Up" Lyric VIDEO

Zvanični lyric video za prvi singl sa 'The Wrong Side of Heaven and The Righteous Side of Hell, Volume 1' albuma. U pesmi gostuje Rob Halford iz benda Judas Priest. "Lift Me Up" je na prvom mestu itunes liste rock singlova za USA i Kanadu.



povezane vesti:
Five Finger Death Punch i Rob Halford STREAM

Novi Franz Ferdinand VIDEO

Indie rockeri Franz Ferdinand se vraćaju novi albumom 'Right Thoughts, Right Words, Right Action'.
Njihov poslednji 'Tonight' objavljen je 2009. a novo izdanje je najavljeno za 26. avgust ove godine. Album je delom sniman u škotskom studiju frontmena Alex Kapranos-a, u Londonu u studiju gitariste Nick McCarthy-a i na sesijama u Stokholmu i Oslu.
Zvanični promo materijal o novom FF-u obećava interesantne kolaboracije ali neotkriva o kome je reč. Jedino je poznato da je pevačica Roxanne Clifford iz benda Veronica Falls jedan od gostiju. Franz Ferdinand su skoro svirali nove pesme na malom klubskom nastupu u Glazgovu.

Right Thoughts, Right Words, Right Action:

'Right Action'
'Evil Eye'
'Love Illumination'
'Stand On The Horizon'
'Fresh Strawberries'
'Bullet'
'Treason! Animals'
'The Universe Expanded'
'Brief Encounters'
'Goodbye Lovers & Friends'




povezane vesti:
Povratak Franz Ferdinand VIDEO

Korn turneja sa Head-om VIDEO

I zvanično je počela turneja Korn-a u (skoro) originalnoj postavi, 15. maja koncertom u Pennsylvania-i bend je otpočeo ovu turneju. Sve je počelo pre prošle godine kada je Brian 'Head' Welch izašao da odsvira "Blind" sa Korn-om na festivalu Carolina Rebellion. Kako su objavili "nova" postava će snimati i album, a Welch paralelno radi i sa svojim novim bendom Love and Death.

Amaterski snimci prvog nastupa Head-a sa Korn:


povezane vesti:
Korn novi album sa Head-om
Zašto originalni bubnjar Korn-a ne svira sa bendom
Download dodao još 49 imena za ovogodišnji festival

Queens Of The Stone Age - If I Had A Tail VIDEO

Svakako originalan način promocije albuma, umesto postavljanje celog materijala na soundcloud ili youtube sa statičnom slikom, Homme i njegov bend su se odlučili na kreiranje konceptualnih animiranih spotova za svaku novu pesmu. Bez ikakve najave ali kako se čini da će svakim danom biti objavljen po jedan spot?



povezane vesti:
Queens Of The Stone Age - Keep Your Eyes Peeled VIDEO
Queens Of The Stone Age uživo kod Jools Holland-a VIDEO
Queens Of The Stone Age & Trent Reznor VIDEO