11. 1. 2014.

Dead Ends - Petrichor #recenzija

This Is Core
2013

Zapravo sam iznenađen koliko dobro ovi momci zvuče. Dead Ends svojim prvim izdanjem pomeraju granice metalcore-a. Činjenica da unapred nisam znao da dolaze iz Italije bio bih ubeđen da se radi o nekom američkom bendu za koji slučajno nisam čuo.

EP 'Petrichor' je njihov debi za This Is Core izdavača. Samo četiri pesama je i sasvim dovoljno da se upoznate sa kvalitetom koji poseduju ova pet momka koja stoje iza imena Dead Ends.
"The End" otvara 'Petrichor', kombinacija čistih i žestokih vokala ali i elektronike i živih instrumenata je dovoljno dobar razlog da ostavite sve što radite i pažljivo slušate Dead Ends.
"Break The Silence" nastavlja još čvršće, uticaj Parkway Drive je nepobitan ali to je dobra stvar, zar ne?
"Between The Lies" možda najbrža i najžešća na EP-u ali ima tako pevljiv refren koji se veoma lako pamti.
"Here Comes My Pain" mračnija od ostalih, podseća na rane Bring Me The Horizon što znači da je dosta žestoka u tipičnom deathcore maniru.

Na žalost kratko traje ovo izdanje ali vredi ga preslušati. Koliko su u strofama žestoki i teški toliko su u refrenima melodični. Da Dead Ends dolaze iz Britanije ili Amerike oni bi već bili velike zvezde u rock muzici.
Obavezno preslušati ako volite Parkway Drive, We Came As Romans, Asking Alexandria, Bring Me The Horizon, While She Sleeps, Enter Shikari...

Neck Deep - Wishful Thinking #recenzija

Hopeless Records
2014

Pravo iznenađenje za početak 2014. je britanski pop punk Neck Deep. Njihov debi album ’Wishful Thinking’ je pun brzih ritmova, praštećih rifova i veselih refrena, ukratko sve što je potrebno za jedan kvalitetan pop punk album.
Kako su četiri momka koji dolaze iz tmurnog i kišovitog Wrexham-a u Britaniji uspeli da snime ovako pozitivne i energične hitove nije baš jasno. Pop punk se uvek vezivao za Kaliforniju, Floridu ili Australiju, Neck Deep su to promenili.
Umerena "Losing Teeth" otvara 'Wishful Thinking', sledi singl "Crushing Grief (No Remedy)" brza pesma podseća na rane Yellowcard. Potencijalni singl sa "Staircase Wit" srednjeg tempa sa odličnim refrenom. "Damsel In Distress" u bržem ritmu posle koje sledi "Zoltar Speaks" koja kao da je iz NOFX repertoara. "Growing Pains" oficijelni singl sa albuma nastavlja žestoko dok "Say What You Want" priziva New Found Glory uticaje. Posle melodične "Sweet Nothings" sledi još jedna brza "What Did You Expect?". "Blank Pages" sa odličnim refrenom svakako još jedan pretendent za singl i mogući veliki hit sa 'Wishful Thinking'. Prelepa balada "Candour" zatvara disk, bolju ne bi napisao ni Mark Hoppus iz Blink 182.


Osveženje na svetskoj pop punk sceni i možda jedan od bendova od kojih se mnogo očekuje u 2014. 'Wishful Thinking' vredi poslušati čak i ako niste veliki ljubitelj ovog muzičkog žanra.