26. 11. 2012.

Soundgarden debitovali na 5. mestu Billbord liste

Prvi album Soundgarden posle 16. godina King Animal počeo je na 5. mestu na američkoj Billboard top 200 listi albuma. U prvoj nedelji prodali su 83.000 kopija izdanja. Album se pojavio u prodaji 13. novembra, a istog dana Soundgarden su održali prvi od tri koncerta u noćnom klubu u New Yorku.
Pre snimanja novog materijala bend je uradio pesmu "Live To Rise" za film The Avengers. Kompilacijski album Telephantasm i uživo izdanje Live On I-5 su prethodili izdavanju King Animal.


Recenziju albuma King Animal možete pročitati ovde

Steve Harris prodaje kuću

Vođa i basista legendarnih Iron Maiden, a sada i solo umetnik, Steve Harris prodaje svoju kuću. Velelepno zdanje sa zatvorenim bazenom, teniskim i fudbalskim terenom koje su obožavaoci Iron Maiden mogli da vide u spotu Holy Smoke iz 1990 godine.


Ako ste zainteresovani možete da pogledate na primelocation.com i zoopla.co.uk. Početna cena je $11 miliona.

Koji je razlog prodaje kuće koja je u njegovom posedu već skoro 30. godina, nije poznato. Predpostavljam da nije finansijske prirode.

Ove godine je na iznenađenje svih nas, Steve Harris izdao svoj prvi 'solo' album. British Lion je naziv albuma i benda sa kojima je tajno sarađivao zadnjih deset godina, što je rezultiralo ovim izdanjem.


Ekskluzivno poslušajte novi Rage Against The Machine

Kompletno izdanje "XX" remasterizovanog albuma Rage Against The Machine iz 1992. godine, je postavljeno za preslušavanje na sajtu Revolver magazina. U ograničenom vremenskom periodu od 24 sata biće dostupna sva četiri diska za slušanje. Album izlazi u prodaju u utorak 27. novembra

Album za slušanje je dostupan ovde


Više o albumu i samom izdanju ovde

The Rolling Stones za još pedeset godina

U prepunoj londonskoj O2 areni, The Rolling Stones su održali prvi od pet koncerta na turneji kojom proslavljaju 50. godina postojanja.

Dugo očekivani koncert je prvi od dva u Londonu, slede još tri u Americi: u New York-u, Newark-u i New Jersey-u.
photo by Joel Ryan/Invision/AP

Gosti na koncertu su bili prethodni članovi Stones-a Bill Wyman i Mick Taylor, kao i Mary J. Blidge koja se pridružila bendu u pesmi 'Gimme Shelter', i legendarni gitarista Jeff Beck na pesmi iz 1969. 'I'm Going Down'.
Bivši basista Bill Wyman ih je napustio 1974, a počeo sa radom u grupi 1969, Mick Taylor je bio gitarista Stones-a od 1962  do 1974. Ovo je prvi put da njih dvojica nastupaju sa bendom od kada su napustili bend.

Koncert je počeo oko 8-30 PM video prezentacijom fanova benda. Pričali su zašto vole Rolling Stones Iggy Pop, Elton John, Angus Young iz AC DC. A Johnny Depp je rekao da ga njihova muzika tera da radi loše stvari, i odmah po završetku video klipa The Rolling Stones otvaraju koncert sa ‘I Wanna Be Your Man’ koju su napisali Lennon McCartney.

photo by Joel Ryan/Invision/AP

"Neverovatno je da i dalje radimo ovo, neverovatno je da vi i dalje kupujete naše albume i dolazite na naše koncerte. Hvala vam, hvala vam, hvala vam." rekao je Mick Jegger na početku koncerta.

Tokom pesme ‘All Down The Line’ smenjivale su se slike onih koji su inspirisali Jagger i momke iz benda da se bave ovim poslom. Chuck Berry, Muddy Waters, John Lee Hooker, Otis Redding, Bob Dylan, Johnny Cash do Elvis Presley-a. Set lista na koncertu je odabrana iz pedeset godina rada od 1963. i ‘I Wanna Be Your Man’ do 2012 ‘One More Shot’ i ‘Doom And Gloom’ sa novoizdate kompilacije Grrrr.

Keith Richards je preuzeo vokale na pesmama ‘Before They Make You Run’‘Happy’. Za izvođenje ‘You Can’t Always Get What You Want’ pridružio im se i hor. Set su završili sa ‘Jumping Jack Flash’, iako je bila planirala ‘Satisfaction’ nije odsvirana zbog vremenskog ograničenja.

photo by Joel Ryan/Invision/AP

Celokupna set lista na koncertu:


I Wanna Be Your Man’
‘Get Off My Cloud’
‘It’s All Over Now’
‘Paint It Black’
‘Gimme Shelter’ (Mary J. Blige)
‘Wild Horses’
‘All Down The Line’
‘I’m Going Down’ (Jeff Beck)
‘Out Of Control’ 
‘One More Shot’
‘Doom and Gloom’
‘It’s Only Rock and Roll’ (Bill Wyman)
‘Honky Tonk Woman’
‘Before They Make You Run’ 
‘Happy’
‘Midnight Rambler’ (Mick Taylor)
‘Miss You’
‘Start Me Up’
‘Tumbling Dice’
‘Brown Sugar’
‘Sympathy For The Devil’
‘You Can’t Always Get What You Want’ (i hor)
‘Jumping Jack Flash’

izvor texta
NME
yahoo

My Chemical Romance Box Set

Conventional Weapons naziv je box set-a maxi singlova koji zapravo čine izgubljeni album My Chemical Romance. Album je snimljen 2009. godine pre njihovog maestralnog Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys. Frank Iero gitarista benda najavio je ovo izdanje još sredinom septembra. Ukupno će biti objavljeno 5 maxi singlova, svaki će sadržati po dve pesme. Dva singla, četiri pesme su već objavljene, treći singl je već u predprodaji. A neke od pesama možete preslušati na youtube stranici benda.

Prva objavljena pesma se već izdvojila kao potencijalni hit


Najnovija objavljena je "Gun"


postoji li pesma koja opisuje neprospavanu noć?