8. 4. 2013.

Volbeat - Outlaw Gentlemen & Shady Ladies

Universal
2013


Danski metal bend Volbeat objavljuje svoj peti album ‘Outlaw Gentlemen & Shady Ladies’. Kao i do sada njihova muzika je mešavina metala, rock n’ rolla i rockabilly-ja, dok vokal Michael Poulsen-a i dalje podseća na James Hetfield-a.



U četrnaest pesama, koliko se nalaze na ‘Outlaw Gentlemen & Shady Ladies’, dobijamo malo metala i malo rock-a ali za razliku od prošlog ‘Beyond Hell/Above Heaven’ nema velikog hita (“Fallen”) koji bi se izdvajao. Deluje
kao da Volbeat ne mogu da se odluče dali su rock bend ili metal i to je ono što smeta kada slušate njihove albume. To je njihov stil od kog ne odstupaju ali mi deluje da kada bi se usresredili na konkretan žanr albumi bi im bili mnogo zanimljiviji.
Na ovom albumu gosti su: britanski bluzer na usnoj harmonici Paul Lamb, pevačica Sarah Blackwood iz benda Walk off the Earth i manje poznati muzičari koji su doprineli albumu sa slide gitarom, kontrabasom i bendžoom. Najpoznatiji gost je King Diamond čuveni danski black metal pevač. Pesma “Room 24” za koju je snimio vokale je sada i singl. Prvi singl sa albuma je “Cape Of Our Hero”, hard rock stvar. Jedna od odlika ovog benda su izvanredni refreni, čak i ako pesma je slabijeg kvaliteta refren je uglavnom dobar. Početak albuma otvaraju rock pesme „Pearl Hart“, „The Nameless One“ dok je „Dead But Rising” u klasičnom metal maniru kao i “The Hangman's Body Count”. Veliki hit američkog indie rock benda Young the GiantMy Body” je u Volbeat verziji našao svoje mesto na ovom albumu. Punk rock uticaji se čuju u “Lola Montez”. Sarah Blackwood gostuje u rockabilly “Lonesome Rider” uz slide gitaru Anders Pedersen-a.
Klasična rock “The Sinner Is You” i metal balada “Our Loved Ones” su najlošije pesme na albumu.


Najveću pažnju rock medija Volbeat su stekli početkom ove godine kada je gitarista Anthrax-a Rob Caggiano prekinuo saradnju sa svojim matičnim bendom i u roku od 24 sata postao stalni član Volbeat. Ovo je prvo izdanje sa postavom u kojoj nisu svi poreklom iz Danske.

Učestvujte na novom Canterbury albumu VIDEO

Na Pledgemusic platformi alternativni rock bend Canterbury je u saradnji sa Hassle Records predstavio svoj nov projekat.

Ako niste upoznati sa sve popularnijom Pledgemusic platformom, vrlo je jednostavno, vi svojim donacijama pomažete bendu da snimi album uz mogućnost da preslušate sve pesme pre objavljivanja kao i da ih "skinete" legalno na svom računaru.

Zašto su se odlučili za ovaj način snimanja svog trećeg albuma, bend kaže: "Iz razloga što smo uvek bili bend koji je sve radio sam i na svoj način. Ljudi su nas podržavali na prethodna dva izdanja, nikada ne bi dogurali dovde bez naših fanova. Na ovaj način dajemo našim obožavateljima moć da utiču na novu muziku. Hassle Records su ušli u priču kao izdavači."

Prva od pesama sa novog materijala je "You Are The One"

povezane vesti:
Novi album InMe AUDIO
Mallory Knox prvi album (konačno!) 21. januara

Maiden England ponovo u Americi

Iron Maiden se vraćaju u Ameriku, sedam koncerata je najavljeno za septembar i prethode nastupu na Rock In Rio festivalu 22. septembra u Brazilu.

3/9-Raleigh, NC, USA, Time Warner Cable Music Pavilion
5/9-Nashville, TN, USA, Bridgestone Arena
7/9-Kansas City, MO, USA, Sprint Center
8/9-St Louis, MO, USA,Verizon Wireless Amphitheatre
10/9-Austin, TX, USA, Austin 360 Amphitheater
12/9-Las Vegas, NV, USA, Mandalay Bay Events Center
13/9-San Bernardino, CA, USA, San Manuel Amphitheatre


Specijalni gosti na turneji su (hrišćanski metal) bend Megadeth, a na koncertu u San Bernandino-u i Anthrax, Testament, Overkill i Sabaton.
povezane vesti:
Novi solo album Bruce Dickinson-a VIDEO
Blaze Bayley Best Of album VIDEO
Iron Maiden "Wasted Years" DVD promo VIDEO

Frank Turner mini dokumentarac VIDEO

U susret novom albumu 'Tape Deck Heart' folk/punk izvođač Frank Turner je objavio mini dokumentarac na youtube-u. Film traje samo 16 minuta i nosi naslov 'The Way I Tend To Be'. Novi album se pojavljuje u prodaji 22. aprila.



povezane vesti:
Frank Turner nov album, spot... VIDEO
Frank Turner o novom materijalu
Poklon od Frank Turner-a VIDEO