4. 2. 2014.

Young The Giant - Mind Over Matter #recenzija

Fueled By Ramen
2014


Amerikanci YoungThe Giant svojim drugim albumom će pokušati da nadmaše popularnost koju su stekli velikim hitom „My Body“ iz 2011. Kada preslušate Mind Over Matter shvatićete da je to sasvim izvesno.

Bend se kreće od energičnog alternativnog rocka do krajnje prijatnog indie pop. Fantastičan glas pevača Sameer Gadhia vas prosto nosi kroz svaku od pesama.
Anagram“ otvara izdanje i donosi more veoma pozitivnih emocija. Prvi singl "It's About Time" zvuči čak grubo i preko u odnosu na prethodnu, kao da Young The Giant žele da pokažu na šta su sve spremni u svojoj muzici. Izvaredna "Crystallized" (drugi singl) spaja energičnost koju imaju sa izuzetno prijatnom melodijom koju Sameer proizvodi svojim glasom, moglo bi da se kaže da pesma podseća na Coldplay ali je poštenije reći da kada bi Coldplay ovako zvučali oni bi bili izvanredan bend.
Naslovna „Mind Over Matter“ je prva koja bi mogla da se nazove baladom. New Wave uticaji na „Daydreamer“ i „Eros“ dok na žestokoj „In My Home“ dominiraju gitare.
Uslovno, vrhunac albuma je u akustičnoj „Firelight“. Ostatak albuma sačinjavaju mirnija „Camera“ moderna indie pop balada i „Teachers“ koja podseća na ljutite Manic Street Preachers.
Waves“ odlična ali po malo uvrnuta (progresivna) prethodi „Paralisys“ koja zatvara ’Mind Over Matter’.

Uvek je popularno muziku nekog benda poređivati sa već poznatim imenima iz istog žanra, pored gore pomenutih kolega Young The Giant može se dodati da imaju sličnu atmosferu kao Editors ili kao Imagine Dragons...

Young The Giant su pre svega bend sa izuzetnom energijom u muzičkom pravcu koji to ne zahteva od njih. Muzički možda i ima boljih bendova od njih ali njihova snaga je u vokalu Sameer Gadhia koji je ovim albumom postavio nove standarde u indie rock-u.

The Pixies uživo u kancelariji #video

Pixies su snimili tri pesme za Tiny Desk Concert seriju za npr.com
Izveli su nedavno objavljenu "Greens and Blues" novu neobjavljenu "Silver Snail" i jedan od svojih najvećih hitova "Monkey Gone to Heaven".



povezane vesti:
Pixies 'EP-2' #video
Pixies - Another Toe In The Ocean #video #premijera
Pixies - What Goes Boom #video #premijera

Linkin Park novi album! #vesti



Linkin Park su počeli rad na novom albumu, to je potvrdio i Mike Shinoda fotografijom na njihovom instagram profilu. Novo izdanje koje se očekuje na leto biće šesti album benda posle 'Living Things' iz 2012. Krajem prošle godine objavili su novi album remixa koji nosi naziv 'Recharged'.
Tokom leta Linkin Park će na evropskim festivalima svirati svoj prvi album 'Hybrid Theory' u celini.

povezane vesti:
Linkin Park i Steve Aoki uživo kod Kimmel-a #video
Linkin Park za drugi dan Download Festivala #vesti #DL2014
Novi Linkin Park singl #video #premijera

Bastille snimci sa turneje #video

Novi spot za pesmu "Flaws" je zapravo retrospektiva svega što su Bastille uradili do sada. Njihov prijatelj Tom putuje sa bendom od njihovih početaka i beleži sve svojom kamerom, ovo je montaža tih snimaka.




povezane vesti:
Bastille novi singl #video #premijera
Coheed And Cambria obradili Bastille #audio

VANS dokumentarci o East Los Angeles punk sceni #video

Nova serija online dokumentaraca #livingoffthewall bavi se punk scenom istočnog Los Angeles-a. Filmovi su rađeni u produkciji VANS-a zvanično proizvođač patika i opreme za skateboard, nezvanično sponzor američkog punk-a.
"East Los" se bavi klincima i bendovima koji nastupaju po dvorištima i parkinzima. Cilj ovih klipova je da pedstavi tu zajednicu kao porodicu koja se brine o svojim članovima. Ovde nećete naći poznate punkere ili one koji se predstavljaju kao takvi.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Arctic Monkeys na Reading-u 2014. #vesti

Pored Blink 182 i Arctic Monkeys će biti zvezde ovogodišnjeg Reading/Leeds Festivala. Nova imena koja će nastupatu avgusta na dve festivalske lokacije su: You Me At Six, Architects, Issues, The 1975 i Royal Blood. Uskoro nas očekuju još dobrih bendova za Reading/Leeds 2014.
povezane vesti:
Prva najava za Reading/Leeds 2014 #vesti
Fall Out Boy - Reading Festival 2013 #video
Reading & Leeds Festival treći dan #video