18. 2. 2014.

The Lawrence Arms - Metropole #recenzija

Epitaph
2014

Posle skoro deset godina pauze The Lawrence Arms su se vratili maestralnim izdanjem ’Metropole’. Duga pauza u izdavanju i snimanju nove muzike kao i promena izdavača je više nego pozitivno uticala na legendarni punk bend iz Čikaga.

Konkretno i bez gubljenja vremena na introe „Chilean District“ od samo 1:22 minuta otvara album. Prvi singl „You Are Here“ umerena i veoma melodična predstavlja konkretan žanr kojim se The Lawrence Arms kreću, punk rock u svom najboljem izdanju. Brzom „Hickey Avenue“ nastavljaju album do „Seventeener (17th and 37th)“ koja je možda i najveći hit sa albuma, objavljena kao drugi singl. „Beautiful Things“ nastavlja u sličnom stilu, „Acheron River“ ima Dropkick Murphys uticaje i folk punk senzibilitet. Naslovna „Metropole“ je jedina nazovi balada, mirna, mračna sa akustičnim početkom, jedna od onih od koje se naježite kada je čujete. Fantastična, kratka „Drunk Tweets“ čiji se tekst uglavnom sastoji od fraze „Fuck You“...
The YMCA Down the Street From the Clinic“ nestvarno dobra pesma, spora, depresivna sa vokalima koji mrmljaju tekst umesto pevanja ali tako je energična da je to neopisivo!
Posle brze „Never Fade Away“ sledi još jedan potencijalni hit „Paradise Shitty“. Konkretno i bučno a ipak melodično „October Blood“ zatvara album.


Više nego odlično izdanje za The Lawrence Arms. ’Metropole’ je kompletan album bez ijednog lošeg dela. Ovo je pravi punk rock neiskvaren tendencijom lake zarade ili smešnim crvenim kravatama oko vrata pevača (da mislim na Green Day).

Bayside - Time Has Come #video #premijera

Novi spot za američke punkere Bayside sa tek objavljenog albuma 'Cult' je za pop punk "Time Has Come". Šesto izdanje benda je objavila kuća Hopeless Records. Recenziju pročitajte ovde.




povezane vesti:
Bayside - Cult #recenzija
Preslušajte novi Bayside album #stream
Bayside novi singl/album #video

Blaze Bayley na turneji, Srbija, Bugarska, Mađarska...#vesti

Nekada pevač u Iron Maiden, već godinama kao solo izvođač Blaze Bayley je trenutno na turneji na kojoj promoviše kompilacijski album 'Soundtracks Of My Life'. Na delu turneje nastupa zajedno sa prvim pevačem Iron Maiden, Paul Di'Anno-m dok na ostalima nastupa solo.
Nama najbliži datumi su:
21. mart Mađarska, Budimpešta-Club 202
22. mart Bugarska, Sofia-8 Ball
23. mart Srbija, Beograd-Sioux Club
Više informacija na sajtu blazebayley.net
povezane vesti:
Blaze Bayley - Soundtracks Of My Life #recenzije
Blaze Bayley novi spot #video
Blaze Bayley kompilacija karijere #vesti

Silversun Pickups "Cannibal" #video #premijera kod #Kimmel -a

Svetska premijera novog spota za Silversun Pickups održana je preko youtube kanala komičara Jimmy Kimmel-a. Pesme će se naći na novoj kompilaciji 'The Singles Collection' i biće u prodaji od 25. februara. Bend je i nastupio uživo u emisiji, odsvirali su svoj veliki hit "Lazy Eye" i novu pesmu "Cannibal".






povezane vesti:
Silversun Pickups "Dots And Dashes (Enough Already)" uživo #video

Crossfaith - "The Evolution" #video #premijera

Posle nekoliko spotova koji su snimljeni na koncertima Crossfaith došao je red i za novi singl sa 'Apocalyze' albuma. "Evolution" je treći spot posle velikog hita "Eclipse" i prvog "We Are The Future". Trenutno su na Kerrang! turneji po Britaniji sa Limp Bizkit tako da ne čudi što se novi spot pojavio premijerno na sajtu Kerrang! magazina.




povezane vesti:
Crossfaith iznenađenje #video #premijera
Crossfaith - "Countdown To Hell" #video #premijera
Download Festival 2014 nova imena #vesti #DL2014

Issues - Stingray Affliction #video #premijera + album #stream

Prvi spot za trenutno najpopularniji mladi bend na svetskoj metal sceni. Issues danas zvanično objavljuju svoj debi, istoimeni album, pročitajte recenziju. Posle niza audio premijera na youtube kanalu Rise Records, postavljen je i novi spot benda koji je inspirisan filmom 'Fight Club'. Takođe sada možete da preslušate i njihov album, link dole.




Preslušajte kompletan Issues album:



povezane vesti:
Issues - Sad Ghost #audio #premijera
Issues - Issues #recenzija
Issues - Personality Cult #audio #premijera

Bayside - Cult #recenzija

Hopeless Records
2014


Sasvim neočekivano ali novi Bayside je definitivno punk album godine! Bez ikakve pretenzije u jedanaest pesama su pokazali kako se pravi punk muzika, bez preterivanja i aludiranja na tematiku tinejdžera ili na neke pogrešno odabrane socijalno-dnevno političke teme. ’Cult’ je album za sve one koji su uvek nesrećni u ljubavi ali ih to baš puno i ne pogađa.

Bayside se kreću između melodičnog i pop punk-a, nisu agresivni u svojoj muzici ali nisu ni ljigavo melodični. Najzanimljivije kod njih je što imaju solaže totalno netipične za ovaj žanr kao da su inspiraciju za njih tražili u metal-u.
O tekstovima bi trebalo napisati zaseban tekst jer su izuzetno dobri: „Your name is dirt and I got you under my nails...(„Pigsty“)“. ’Cult’ je album koji treba slušati posle raskida sa (do tada) voljenom osobom, garantovano ćete taj period preboleti brže i bezbolnije, bez depresije i suza...
Jedan sasvim ozbiljan rif otvara album i onda kreće „Big Cheese“ uz vrisak Anthony Raneri-a, pevača. Ozbiljnost i žestina nametnuta na početku, ostaju tamo jer sledeća „Time Has Come“, klasičan pop punk podiže atmosferu i ostavlja osmeh na lice. Skoro pa dečački glas Raneri-a je možda zaštitni znak Bayside-a ali on vas savršeno vodi kroz svaku od pesama i bez problema šalje poruke koje one nose. Neozbiljno dramatična „Hate Me“ („I hate you and baby, you hate me“) vraća teže rifove ’Cult’ albumu dok sledeća „You’re No Match“ svojim pop punk senzibilitetom kao da je tu da ih ne smatrate za previše ozbiljan bend. Prvi singl „Pigsty“ je hit po svim mogućim kriterijumima, agresivan početak koji naglo prelazi u mirnu atmosferu do izuzetno pevljivog refrena. Malo sporija „Transitive Property“ je možda i jedina prava ljubavna, komična „Stuttering“ je stara škola pop punk-a, „Bear With Me“ bi trebalo da bude jedan od hitova sa ’Cult’, jednostavno mora da bude hit, možda i najbolja na disku, žestoki u refrenima ali mirnija u strofama...
Za „Objectivist On Fire“ može da se kaže da je jedina balada na albumu kroz koju vas nose jezive emocije koji proizvodi glas Anthony Raneri-a. Pop punkSomething’s Wrong“ se bavi problemima kroz koje prolazi svaka generacija klinaca ali se većina plaši i da priča o tome. „The Whitest Lie“ zatvara album u pravom punk rock stilu: glasno!

Sigurno za mnoge (i za mene) Bayside su bili apsolutno nepoznati do skora. Posle pet albuma i više od deset godina karijere ovi momci sasvim zasluženo dobijaju pažnju svih medija koji se bave rock muzikom. ’Cult’ je njihov šesti album, možda je i njihov najbolji možda i ne, jedino je važno da je jebano odličan!