18. 2. 2014.

The Lawrence Arms - Metropole #recenzija

Epitaph
2014

Posle skoro deset godina pauze The Lawrence Arms su se vratili maestralnim izdanjem ’Metropole’. Duga pauza u izdavanju i snimanju nove muzike kao i promena izdavača je više nego pozitivno uticala na legendarni punk bend iz Čikaga.

Konkretno i bez gubljenja vremena na introe „Chilean District“ od samo 1:22 minuta otvara album. Prvi singl „You Are Here“ umerena i veoma melodična predstavlja konkretan žanr kojim se The Lawrence Arms kreću, punk rock u svom najboljem izdanju. Brzom „Hickey Avenue“ nastavljaju album do „Seventeener (17th and 37th)“ koja je možda i najveći hit sa albuma, objavljena kao drugi singl. „Beautiful Things“ nastavlja u sličnom stilu, „Acheron River“ ima Dropkick Murphys uticaje i folk punk senzibilitet. Naslovna „Metropole“ je jedina nazovi balada, mirna, mračna sa akustičnim početkom, jedna od onih od koje se naježite kada je čujete. Fantastična, kratka „Drunk Tweets“ čiji se tekst uglavnom sastoji od fraze „Fuck You“...
The YMCA Down the Street From the Clinic“ nestvarno dobra pesma, spora, depresivna sa vokalima koji mrmljaju tekst umesto pevanja ali tako je energična da je to neopisivo!
Posle brze „Never Fade Away“ sledi još jedan potencijalni hit „Paradise Shitty“. Konkretno i bučno a ipak melodično „October Blood“ zatvara album.


Više nego odlično izdanje za The Lawrence Arms. ’Metropole’ je kompletan album bez ijednog lošeg dela. Ovo je pravi punk rock neiskvaren tendencijom lake zarade ili smešnim crvenim kravatama oko vrata pevača (da mislim na Green Day).

Нема коментара:

Постави коментар