10. 11. 2013.

Blaze Bayley - Soundtracks Of My Life #recenzije

2013

Prosto je tužno kako se heavy metal zajednica ophodi prema nekim izvođačima. Blaze Bayley je posle par godina u Iron Maiden objavio neke albume koji su svakako bolji od onih koje je taj bend objavljivao posle njega ali sve je to uzalud. ’Soundtracks Of My Life’ sadrži trideset pesama koje su pevaču najznačajnije iz dosadašnje karijere.

Ovom kompilacijom Bayley skreće pažnju na svoju solo karijeru. Pesme sa Iron Maiden se ne nalaze na albumu, mada ni na Iron Maiden kompilacijama nema pesama sa Bayley-om. Jedino je „Clansman“ u novom aranžmanu uspela da se nađe na drugom disku.
Sve sami hitovi se ređaju od starta ovog izdanja „Man Who Would Not Die“, „Ghost In The Machine“ singlovi koji su ostali u senci nekih mnogo slabijih u vreme kada su objavljeni. Poetična „Stare At The Sun“ od skoro osam minuta pokazuje raznolikost u muzici ovog pevača, kao i sledeća „Robot“ – suprotno od prethodne odlazi u speed metal. Prvi disk je retrospektiva pet studijskih albuma koje je Blaze snimio sa bendom. Pesme nisu hronološki povezane tako da može da se čuje i razlika u produkciji bez obzira što je čitav materijal nanovo remasterizovan. Promena saradnika u bendu tokom godina se najbolje primećuje u aranžmanima pesama, novije na kojima se manje radilo od onih sa početka solo karijere. Ono što će nekome ko se prvi put susreće sa Bayley-em solo biti zanimljivo je da njegove pesme nisu kopija Maiden materijala već su dosta originalne.

Na drugom disku se nalazi i materijal koji je Blaze radio sa Thomas Zwijsenom akustično: „Russian Holiday“ i „Clansman“ su zanimljiva kombinacija karakterističnog vokala Bayley-a sa akustičnom gitarom bez ostatka benda. Jedina iz Wolfsbane perioda (prvi bend pevača sa kraja osamdesetih, početkom devedesetih) je „Tough As Steel“ ali u koncertnoj verziji snimljena 2002.
Pesme kao „Living Someone Else’s Life“, „The Day I Fell To Earth“, „Motherfuckers R Us“ su do sada objavljene kao bonusi na nekim diskovima. Kao gost bendu Sinnergod snimio je „Wonderful Life“ koja se takođe našla na kompilaciji. Disk zatvaraju dve nove numere „Hatred“ i „Eating Children“ koje je snimio sa producentom izdanja i nekadašnjim gitaristom benda Black Symphony, Rick Plaster-om.

Blaze Bayley je bio dovoljno hrabar ili lud da zameni Bruce Dickinson-a u Iron Maiden i uradio je odličan posao. Njegova karijera je imala više padova nego uspona, potpuno nezasluženo. Činjenica da ne treba imati samo dobre pesme, već i lepo lice, moćni menadžment, jakog izdavača...

Black Flag - What The... #recenzija

SST
2013


Prvo: za sve one koji kažu da Black Flag ne mogu bez Henry Rollins-a neka nastave da žive u prošlosti mi ostali koji živimo u sadašnjosti i gledamo u budućnost možemo da uživamo u ’What The...’ opušteno kako i zaslužujemo.

Posle, samo, 28 godina pauze Greg Ginn je rešio da nastavi sa Black Flag, sedmi album ’What The...’ sadrži 22 pesme i traje 42 minuta. Prvo što je zasmetalo „čistuncima“ je omot (pogledati sliku levo), koji je delo Ron Reyes-a pevača. Za razliku od prethodnih naslovna strana, na novom izdanju je zelena faca koja podseća na likove South Park-a i deluje veoma neozbiljno. Mislim da je mnogo važnija muzika benda od omota njihove ploče!

Hardcore Punk u svom najboljem izdanju. Brze i moćne pesme sa jasnom porukom. Prva koja se izdvaja je „Down In The Dirt“ koja je i poslužila kao singl. Nema potrebe izdvajati pesme jer je ovaj album celina koja treba tako da se i upotrebljava ali...
It's So Absurd“  - kratka i direktna; „Get Out Of My Way“ – jasna poruka; „Outside“ –umeju i da uspore; „Give Me All Your Dough“ – veoma konkretna; „Off My Shoulders“ – dokaz da nisu više mladi...

Nadam se da niko nije očekivao remek delo koje će da zaseni stari materijal jer je to nerealno. ’What The...’ je odličan album za sve ljubitelje stare škole HC-a. Ovo će biti i izvrstan početak sa upoznavanjem Black Flag-a za neke nove fanove. Ovo nije retro album ali svakako nije ni pokušaj prilagođavanja modernim HC trendovima ili (daleko bilo) modernim rock trendovima.

Editors novi spot #video

Još jedan singl sa albuma 'The Weight Of Your Love'. Spot za "Honesty" je sniman na ulicama Soho-a, London, jer su hteli da prenesu doživljaj tog dela grada petkom noću. Sam singl će se pojaviti 25. novembra



povezane vesti:
Editors - Formaldehyde #video 
Reading & Leeds Festival treći dan #video 

State Champs uživo #video

Kvalitetan amaterski snimak sa koncerta održanog 7. novembra daje odličan uvid u žive nastupe mladog pop punk benda. Po mnogima State Champs su najperspektivniji bend alternativne rock scene. Tek su nedavno objavili debi album za koji dobar deo muzičke javnosti kaže da je najbolje izdanje 2013. godine.



povezane vesti:
State Champs - Simple Existence #video #premijera  
State Champs "Hard To Please" #video #premijera 
Probajte nešto novo - State Champs #stream  

M.I.A. nastupila kod Fallon-a #video

Sa novog izdanja 'Matangi', u emisiji komičara Jimmy Fallon-a, hip hop umetnica M.I.A. je izvela "Come Walk With Me". Kao premijera na američkoj televiziji M.I.A. je nastupala uživo sa bendom, u njenoj pratnji su bili Roots.
Novi album, četvrti po redu, pojavio se u prodaji prošlog ponedeljka. 



povezane vesti:
M.I.A. - Matangi #stream #audio