10. 11. 2013.

Black Flag - What The... #recenzija

SST
2013


Prvo: za sve one koji kažu da Black Flag ne mogu bez Henry Rollins-a neka nastave da žive u prošlosti mi ostali koji živimo u sadašnjosti i gledamo u budućnost možemo da uživamo u ’What The...’ opušteno kako i zaslužujemo.

Posle, samo, 28 godina pauze Greg Ginn je rešio da nastavi sa Black Flag, sedmi album ’What The...’ sadrži 22 pesme i traje 42 minuta. Prvo što je zasmetalo „čistuncima“ je omot (pogledati sliku levo), koji je delo Ron Reyes-a pevača. Za razliku od prethodnih naslovna strana, na novom izdanju je zelena faca koja podseća na likove South Park-a i deluje veoma neozbiljno. Mislim da je mnogo važnija muzika benda od omota njihove ploče!

Hardcore Punk u svom najboljem izdanju. Brze i moćne pesme sa jasnom porukom. Prva koja se izdvaja je „Down In The Dirt“ koja je i poslužila kao singl. Nema potrebe izdvajati pesme jer je ovaj album celina koja treba tako da se i upotrebljava ali...
It's So Absurd“  - kratka i direktna; „Get Out Of My Way“ – jasna poruka; „Outside“ –umeju i da uspore; „Give Me All Your Dough“ – veoma konkretna; „Off My Shoulders“ – dokaz da nisu više mladi...

Nadam se da niko nije očekivao remek delo koje će da zaseni stari materijal jer je to nerealno. ’What The...’ je odličan album za sve ljubitelje stare škole HC-a. Ovo će biti i izvrstan početak sa upoznavanjem Black Flag-a za neke nove fanove. Ovo nije retro album ali svakako nije ni pokušaj prilagođavanja modernim HC trendovima ili (daleko bilo) modernim rock trendovima.

Нема коментара:

Постави коментар