23. 6. 2013.

Koncert za Ray Manzarek-a #vesti

Članovi The Doors gitarista Robbie Krieger i bubnjar John Densmore sviraće zajedno u slavu preminulom klavijaturisti Ray Manzarek-u. Još uvek je sve samo ideja ali preostali članovi benda su otvoreni za saradnju. Densmore je rekao: "Pričali smo i dogovorili se da sviramo pesme The Doors-a u Whiskey-u ili Wilternu. Ima dosta dobrih muzičara u Los Angelesu za koje znamo da poštuju naš bend. Imao sam sreće da pričam sa Manzarekom pre njegove smrti. Ljudi oko njega su znali koliko je bolest napredovala i preneli su mi vesti. Pozvao sam ga i zahvalio mi se na molitvama i rekao mi je kako mu je teško od hemoterapije."

Godinama unazad je trajala borba oko autorskih prava na ime i muziku The Doors između bubnjara John Densmora na jednoj strani i klavijaturiste Ray Manzareka i gitariste Robbie Kriegera na drugoj.

povezane vesti:
Reakcije na smrt Ray Manzarek-a VIDEO
Ray Manzarek klavijaturista The Doors preminuo u 74. godini VIDEO

Orianthi - "Heaven In This Hell" #video

Sa njenog trećeg solo albuma, Orianthi objavljuje spot za naslovnu pesmu "Heaven In This Hell". Ko-autor ove i još nekoliko pesama je Dave Stewart, najpoznatiji po radu sa Annie Lenox i njihovom bendu Eurythimcs, on je takođe i producirao album.
Orianthi je australijanska gitaristkinja, trenutno deo Alice Cooper-ovog benda, pažnju javnosti je dobila u saradnji sa Michael Jacksonom na njegovoj povratničkoj turneji, neposredno pre pevačeve smrti.




Originalni video je uklonjen sa youtube, verzija uživo: