8. 3. 2013.

Funeral For A Friend - "Nails" VIDEO

Sa novog Conduit albuma Funeral For a Friend su objavili treći singl za pesmu Nails. Šesto izdanje za velški post-hardcore bend naišao je na odobravanje od kritike ali na negodovanje od strane danova koji su očekivali komercijalne hitove a dobili žestok metal album.


recenzija: Funeral For A Friend - Conduit
ostale vesti: Funeral For A Friend novi singl "The Distance" VIDEO
Budite u spotu Funeral For A Friend

Black Sabbath, Slash, Bonamassa o preminulom gitaristi Ten Years After Alvin Lee-u

U sredu 6. marta osnivač blues-rock benda Ten Years After, gitarista Alvin Lee je preminuo usled komplikacija prilikom rutinske operacije. Imao je 68. godina.

Lee je ostavio dosta dobre muzike iza sebe koja je uticala na generacije muzičara, ponajviše na gitariste željne dokazivanja.

Šta su rekle kolege iz benda i muzičari koji su ga poznavali:

Ric Lee (TEN YEARS AFTER bubnjar): Svi smo zatečeni! Mislim da još uvek ne shvatam da je stvarno otišao. Mislimo na njegovu porodicu i prijatelje.

Leo Lyons (TEN YEARS AFTER bas): Čuo sam da je Alvin preminuo i ostao sam u šoku. Veoma sam tužan i još uvek ne mogu da poverujem. On je bio najbliže bratu što sam ikada imao. Imali smo neke razlike ali smo doživeli mnogo lepih trenutaka i to mi niko neće oduzeti. Mnogo će mi nedostajati! Bio je inspiracija generacijama gitarista, nastavi da razbijaš Alvine!

FOGHAT(bend): Veoma tužna vest o odlasku Alvin Lee-a. Jedan od najboljih gitarista našeg vremena. Naše misli su sa njegovom porodicom, Nedostajaćeš svima Alvine.

Joe Bonamassa (BLACK COUNTRY COMMUNION): Počivaj u miru Alvin Lee. Još jedan heroj je otišao ovih dana... To već postaje navika... Veoma tužna noć...

Geezer Butler (BLACK SABBATH): Šok i tuga na vest da je preminuo Alvin Lee. Jedan od najboljih gitarista i najveći uticaj na Sabbath. Najbrži gitarista na zapadu. Verovao je u Sabbath kada niko nije, sredio nam je prvi nastup u Londonu u Marquee-u. Velikim gospodin i odličan tip, RIP Alvine

Slash (VELVET REVOLVER, GUNS N' ROSES): Upravo sam čuo da je Alvin Lee preminuo. Bio je prvi "zajeban" lik, super brz gitarista, sećam se kada sam ga kao klinac slušao.

Bill Ward (ex-BLACK SABBATH): Hvala Alvine za sve što si bio. Za sve što si nam pružio. Bio si jedan jedini. Tvoja muzika je bila mešavina strasti, sile, uzbuđenja, hrabrosti u riziku, slušaoce bi dovodio u stanje neverice. Ukratko hvala ti. Hvala ti! Hvala TI!

Joe Satriani (CHICKENFOOT): Alvin Lee je bio veliki uticaj na moje sviranje. Bio je veliki muzičar i gospodin. Još uvek čuvam trzalicu koju mi je dao pre par godina. RIP Alvin

Glenn Hughes (BLACK COUNTRY COMMUNION, DEEP PURPLE): Veoma mi je tužno što mi je još jedan prijatelj otišao...

Danny Vaughn (TYKETTO): Veoma tužna vest da je Alvin Lee preminuo, jedan od prvih gitarskih heroja!

Ljudi koji rukovode web stranicom Jon Lord-a, preminulog klavijaturiste Deep Purple, napisali su: "RIP Alvin Lee, koji je na žalost preminuo danas, Jon je svirao na nekoliko njegovih albuma, i što je najbolje Jon, Lee i drugi su imali običaj da Jam-uju u kući Georga Harrison-a na svojim malim privatnim zabavama, postoje i snimci ovih druženja".


Bivši pevač Killswitch Engage u novom projektu

Howard Jones je proveo deset godina u Killswitch Engage, snimio tri albuma sa njima i početkom 2012. napustio bend iz zdravstvenih razloga. 
Sada se Jones vraća na metal scenu sa novim projektom sastavljen od članova All Shall Perish gitarista Francesco Artusato i momci iz benda Devolved.

18. februara Jones je nastupao uživo na promociji Metal Gear Rising: Revengeance u Kaliforniji.

O svom odlasku iz Killswitch Engage pevač je rekao: "Imao sam nekoliko interesantnih godina. Borio sam se sa privatnim problemima dok sam radio sa bendom. Najteže mi je bilo kada sam saznao dijagnozu da bolujem od dijabetesa tipa 2. Godinama sam živeo sa bolešću a da nisam ni znao šta mi je. Ostatak Killswitch je bio uz mene i bili su mi najveća podrška.
Više nisam mogao da se skoncentrišem na pisanje pesama i turneje. Momci su to videli pre mene. Razlaz je bio neminovan."

Jones je zahvalio bendu uz poruku da mu je ostalo dosta dobrih uspomena koje će uvek pamtiti.

Basista Killswitch Engage Mike D'Antonio je rekao: "Morali smo da nastavimo bez njega. On nije odustao od benda!"

Na mesto pevača u Killswitch Engage je došao originalni član Jesse Leech, koji je povremeno menjao Jonesa proteklih godina.

povezane vesti:
Killswitch Engage "In Due Time" VIDEO
Novi Killswitch Engage AUDIO
Kompletirana lista izvođača Groezrock Festivala 2013.