24. 1. 2013.

Film o životu Ginger Baker-a VIDEO


Režiser Jay Bulger snimio je dokumentarni film 'Beware of Mr. Baker'. Priča o bubnjaru grupe Cream i njegovom turbulentnom životu na bini i van nje imaće premijeru 25. januara.

Ginger Baker rođen je u južnom Londonu 1939. godine. Najpoznatiji je po svom radu sa Blind Faith i Cream. Kasnije u karijeri se posvetio World Music žanru, najviše ritmovima inspirisanim afričkim plemenima.

Za ovaj film režiser Jay Bulger je živeo nekoliko meseci na farmi Ginger Bakera u južnoj Africi, pripremajući se za film, kroz intervjue sa bubnjarom i njegovom porodicom kao i njegovim kolegama, Kako kažu kritičari Bulger je uspeo da snimi zanosan film o životu umetnika.
Ginger Baker je kroz svoj život više puta, svojom krivicom, ostajao bez finansija i svojih najbližih zbog svoje ljubavi prema muzici i polo-u, takođe je imao i problema za opijatima. 

Robb Flynn akustična turneja VIDEO

Robb Flynn pevač i gitarista heavy metal benda Machine Head je krenuo na svoju prvu akustičnu solo turneju. 21. januara je održao prvi nastup u klubu On The Rox u Hollywood-u. Amaterski snimci su postavljeni na youtube-u.

Lista pesama na nastupu:
01. Die Young (BLACK SABBATH cover)
02. Now I Lay Thee Down
03. Sunshine (ALICE IN CHAINS cover)
04. Descend The Shades Of Night
05. Aerials (SYSTEM OF A DOWN cover)
06. The Burning Red
07. Everlong (FOO FIGHTERS cover)
08. Davidian
09. Darkness Within (acoustic)










povezane vesti: Machine Fuckin' Head Live

Zbogom The Mars Volta

Progresivni rock bend iz Texasa The Mars Volta je prestao sa radom. Bend je nastao 2001. raspadom At The Drive-In u kom su svirali gitarista Omar Rodríguez-López i pevač Cedric Bixler-Zavala. Dosta muzičara je prošlo kroz bend, u poslednjoj postavi The Mars Volta su još i basista Juan Alderete (Racer X, The Scream), klavijaturista Marcel Rodriguez-Lopez (mlađi brat gitariste) i bubnjar Deantoni Parks.

Marta 2012. šesti album 'Noctourniquet', sada i poslednji, je izašao u prodaju.
Cedric Bixler-Zavala je na svom twitter nalogu napisao: "Ne mogu više da se pretvaram, više nisam član The Mars Volta-e. Hvala svim Volta fanovima zaslužujete više." Kao razlog prestanka rada The Mars Volta-e Bixler-Zavala okrivljuje Omar Rodríguez-López-a i njegov novi bend Bosnian Rainbows.
U toku 2012. pevač i gitarista su se priključili svom prvom bendu At The Drive-In na turneji. Sa prestankom rada The Mars Volta Bixler-Zavala najverovatnije nastavlja sa svojim matičnim bendom.

Bosnian Rainbow su objavili svoju prvu pesmu "Torn Maps". U bendu pored Rodríguez-López-a na gitari su: Deantoni Parks (bubnjevi), pevačica Teri Gender Bender (Le Butcherettes) i Nicci Kasper (klavijature).
U toku ove godine se očekuje prvi album ovog projekta.


Skinite novi Black Rebel Motorcycle Club singl DOWNLOAD

Američki garažni rock bend Black Rebel Motorcycle Club vraća se novim albumom 'Specter At The Feast' sa kog vam daruju prvi singl "Let The Day Begin". Sedmo izdanje za BRMC izlazi 18. marta preko Abstract Dragon Records.
Jednostavnim unosom vaše e-mail adrese na sajtu benda dobijate link za preuzimanje nove pesme.




"Let The Day Begin" je obrada pesme benda The Call. BRMC su numeru snimili kao posvetu preminulom pevaču benda The Call - Michael Been-u, njegov sin Robert Levon Been-a je gitarista BRMC.

Tročlani BRMC postoje od 1998. a svoje prvi album objavljuju 2001. Njihov najveći hit je pesma "Whatever Happened to My Rock 'n' Roll" sa njihovog prvenca, jednostavno nazvanog 'B.R.M.C'. Poslednje izdanje 'Beat the Devil's Tattoo' objavljuju 2010.