24. 1. 2013.

Zbogom The Mars Volta

Progresivni rock bend iz Texasa The Mars Volta je prestao sa radom. Bend je nastao 2001. raspadom At The Drive-In u kom su svirali gitarista Omar Rodríguez-López i pevač Cedric Bixler-Zavala. Dosta muzičara je prošlo kroz bend, u poslednjoj postavi The Mars Volta su još i basista Juan Alderete (Racer X, The Scream), klavijaturista Marcel Rodriguez-Lopez (mlađi brat gitariste) i bubnjar Deantoni Parks.

Marta 2012. šesti album 'Noctourniquet', sada i poslednji, je izašao u prodaju.
Cedric Bixler-Zavala je na svom twitter nalogu napisao: "Ne mogu više da se pretvaram, više nisam član The Mars Volta-e. Hvala svim Volta fanovima zaslužujete više." Kao razlog prestanka rada The Mars Volta-e Bixler-Zavala okrivljuje Omar Rodríguez-López-a i njegov novi bend Bosnian Rainbows.
U toku 2012. pevač i gitarista su se priključili svom prvom bendu At The Drive-In na turneji. Sa prestankom rada The Mars Volta Bixler-Zavala najverovatnije nastavlja sa svojim matičnim bendom.

Bosnian Rainbow su objavili svoju prvu pesmu "Torn Maps". U bendu pored Rodríguez-López-a na gitari su: Deantoni Parks (bubnjevi), pevačica Teri Gender Bender (Le Butcherettes) i Nicci Kasper (klavijature).
U toku ove godine se očekuje prvi album ovog projekta.


Нема коментара:

Постави коментар