06.12.2013.

Shoplifters - A Fresh Start #recenzija

Self Released
2013


Shoplifters iz Novog Sada svojim drugim albumom staju rame uz rame sa daleko popularnijim kolegama sa zapada. Nova izdanja bendova We Are The Ocean, Mallory Knox, Jimmy Eat World produkcijski su daleko kvalitetnija od ’A Fresh Start’ ali što se same muzike tiče Shoplifters pružaju istu energiju  u svojim pesmama. Punk Rock, Post-Punk ili bolje se „ograničiti“ na Alternativni Rock sa ne preterano distorziranim rifova sa dosta melodije i harmoničnim vokalima.

Melodična „Next Big Thing“ otvara ’A Fresh Start’, energična „Carnivore Heart“ preuzima dalje do ljutite „Older“. „Even Odds“ donosi nešto drugačiji pristup muziciranja, laganija je i „komercijalnija“ od prethodnih kao pretendent za dobar radijski hit.
Apsolutni favorit je „She’s My Diary“, muzički veoma energična, vokalno veoma pitka i pevljiva sa refrenom koji se lako pamti i dugo ostaje u glavi. „Aftermath“ sporija, mračnija, drugačija ali po kvalitetu svakako jednaka sa prethodnom.


Iznenađenje na albumu je „We've Got A Groovy Thing Goin'“ – mogla bi da se opiše kao punk-boogie. Sa „Shut Up!“ kvalitet ovog albuma samo se popeo za stepenik više. Kako je počeo tako se i završava album, melodična „Clear Blue Sky“ zatvara izdanje.
Očigledno najveći uticaj na ovaj bend imao je Bob Mould iz Sugar perioda. Nekoliko pesama su inspirisane njegovim radom: „Familiar Song“, „Safe And Sorry“, „The Nowhere“, „Anniversary“.

Nekako mi se čini da sam muziku Shoplifters-a čuo a da nisam znao odakle su pomislio bih da je u pitanju bend iz Engleske.

Black Star Riders – Kingdom Of The Lost #video #premijera

Novi spot za rockere Black Star Riders režirao je nagrađivani dokumentarista Michael Beattie. Ricky Warvick pevač benda pesmu opisuje kao jednu od najličnijih na albumu. Black Star Riders su do skora bili poznatiji kao Thin Lizzy, svoj prvi album 'All Hell Breaks Loose' objavili su krajem maja. Kritika i fanovi su odlično prihvatili nove pesme. Do sada su "skinuta" tri singla.


In This Moment - "Whore" #video #premijera

Novi i još provokativniji video za In This Moment. Singl "Whore" se polako penje na top listama tako da je bilo sasvim očekivano da se i spot pojavi. Režiju je radio Robert Kley sa kim su već sarađivali na dva prethodna spota. Chris Motionless iz benda Motionless In White se takođe pojavljuje u spotu.povezane vesti: 
In This Moment "Whore" lyric #video 

Blue October - "Angels In Everything" #video #premijera

Novi spot za američki alternativni rock sastav Blue October. "Angels In Everything" je drugi singl sa albuma 'Sway'. Prvi je "Bleed Out".


povezane vesti: 
Blue October novi spot #video  
Blue October - Sway #recenzija 
Blue October prvi spot #video 

A Day to Remember uživo za Billboard #video

Specijalno za Billboard.com sve popularniji A Day To Remember su izveli tri pesme uživo u akustičnim aranžmanima. Takođe možete pogledati i intervju sa članovima benda.
Posle pauze nastale sudskim sporom sa izdavačem A Day To Remember su konačno objavili svoj peti album 'Common Courtesy'. Dugo očekivano izdanje je postalo hit preko noći. Aktuelni singl "Right Back at It Again" ne prestaje da se vrti na radio stanicama širom Evrope i Amerike. Dokaz da je bend snimio odličan album je i u cifri prodatih primeraka diska koji je do sada otišao u preko 100.000 primeraka!

Ostatak pogledajte na sajtu magazina.
povezane vesti:
A Day To Remember “Good Things” #stream #audio 
A Day To Remember "Leave All The Lights On" #stream #audio 
A Day To Remember fizičko izdanje albuma #vesti  

Iron Maiden na Greenfield Festivalu #vesti #video

Švajcarski Greenfield postoji od 2005. i do sada je ugostio mnoga imena rock i pop muzike: Eagles of Death Metal, Green Day, System of a Down, The Sisters of Mercy, Elbow, Billy Talent, Manic Street Preachers, Slayer, Enter Shikari, Faith No More...
Festival se uvek održava sredinom jula u okolini grada Interlaken, kantonska obalst Bern.

Za 2014 organizatori su se odlučili za Iron Maiden kao glavne zvezde, In Flames, Dropkick Murphy's, In Extremo, Bring Me The Horizon, Trivium, We Came As Romans, Silverstein, Miss May I...

Više informacija na sajtu festivala


povezane vesti: 
Hellfest najbolji festival 2014? #vesti 
Iron Maiden planovi za 2014. #vesti 
Iron Maiden i Metallica za Sonisphere 2014 #vesti 

I Killed The Prom Queen - "To The Wolves" #audio #premijera

Epitaph Records predstavlja novo materijal australijskog metalcore-a I Killed The Prom Queen. Treći album 'Beloved' će se pojaviti 17. februara. Prvi singl je "To The Wolves". Ovo je prvo izdanje na kome se pojavljuju novi članovi Jamie Hope (pevač), Shane O'Brien (bubnjevi) i Benjamin Coyte (bas).