12. 2. 2014.

Pixies - Magdalena #video #premijera

Bez obzira što je još uvek aktuelan "Blue Eyed Hexe" prvi singl sa 'EP-2', Pixies su već snimili i drugi spot za pesmu "Magdalena".
Početkom septembra pojačani novim članom objavili su 'EP-1' sa četiri nove pesme, 'EP-2' se pojavio 3. januara. Reakcije na nov materijal legendarnog benda su bili uglavnom pozitivne ali i dosta mlake, neke od pesama su uspele da se izdvoje kao hitovi. Pixies su izuzetno uticajan bend i njihovi albumi se smatraju za remek dela savremene rock muzike tako da ne čudi što nove pesme fanovi teško prihvataju.




povezane vesti:
Pixies 'EP-2' #video
The Pixies uživo u kancelariji #video
Pixies - Another Toe In The Ocean #video #premijera

Suicide Silence uživo sa pevačem Of Mice & Men #video #premijera

Snimak sa DVD-a 'Ending Is The Beginning: The Mitch Lucker Memorial Show' koji će se pojaviti sledeće nedelje. Pesmu "OCD" je otpevao Austin Carlile (Of Mice & Men).
Do kraja godine nas očekuje i novi album Suicide Silence sa pevačem Eddie Hermida-om.




povezane vesti:
Suicide Silence dokumentarac o Mitch Lucker-u #video
Download 2014 još dosta dobrih imena... #vesti #DL2014
Suicide Silence ulaze u studio #vesti

††† (Crosses) uživo kod Kimmel-a #video

Preslušajte novi Abandon All Ships album #stream

'Malocchio' je treći album za kanadski Abandon All Ships pojavio se u prodaji 11. februara za Rise Records. Karakterističan zvuk ovog benda je kombinacija metalcore-a sa elektronikom i dance muzikom. Do sada su objavljena dva singla sa izdanja "Reefer Madness" i "Cowboys".




povezane vesti:
Abandon All Ships - Cowboys #audio #premijera

We Butter The Bread With Butter - Ohne Herz #video #premijera

Jedan od najprijatnijih iznenađenja 2013. godine je treći album Nemaca We Butter The Bread With Butter. 'Goldkinder' možete preslušati i na mikerecenzije. Njihov novi singl je za laganiju "Ohne Herz".



povezane vesti:
We Butter The Bread With Butter - Meine Brille #video
Preslušajte novi We Butter The Bread With Butter album #audio #stream

Sonisphere Festival dodati Deftones, Frank Turner, Itch, Blitz Kids... #vesti

Spisak još 12 odličnih bendova je dodato za ovogodišnji Sonisphere: Deftones, Frank Turner & The Sleeping Souls, Reel Big Fish, Protest The Hero, Alestorm, Truckfighters, Kerbdog, Only Crime, Blitz Kids, Itch, Max Raptor, Hounds.
Uz već najavljene Anthrax, Limp Bizkit, Alice In ChainsSlayer, Mastodon, Airbourne, Ghost, Gojira, glavne zvezde The Prodigy, Iron Maiden i Metallica-u festival u Knebworth parku deluje sasvim pristojno, zar ne?

povezane vesti:
Sonisphere Festival najava broj 4. #vesti
Sonisphere Festival najava #vesti
The Prodigy na Sonisphere 2014 #vesti

Katy B - Little Red #recenzija

Columbia
2014

Tri godine čekanja između njenog prvog ’On A Mission’ i novog ’Little Red’ delovala su kao večnost ali čekanje se isplatilo. Izuzetno prijatan dance dubstep pop sa veličanstvenim vokalom Katy B nikoga neće osaviti ravnodušnim.

Od prve „Next Thing“ koja je kao stvorena za klubski ambijent Katy B kao da kaže da se ništa nije promenilo samo je sada sve drugačije... Danas je Katy B velika zvezda u rodnoj Britaniji ali i šire, njen aktuelni singl, balada „Crying For No Reason“ je neizbežni deo najpopularnijih radio emisija. Ali ona ne pravu tupave pop pesme koje će se slušati dok se ne pojavi sledeći isti hit, njena muzika je nešto što se pamti i ostaje dugo u sećanju. Prvi singl „5 AM“ kao da je ispao sa njenog prethodnog albuma. Sa mračnijim tonovima izuztno dobrog dubstep ritma, slično nastavlja i sledeća „Aaliyah“ posvećena prerano preminuloj pop pevačici (Aaliyah 1979 – 2001). Na ’Little Red’ se nalaze i nekoliko klubskih numera („I Like You“, „Tumbling Down“, „Everything“) kao da Katy B ne želi da se odrekne svojih muzičkih korena.
Balada „All My Lovin’“ je dobar pokazatelj kvaliteta koje pevačica poseduje u svom vokalu. R&B elementi na „Play“ kao da su tu da razbiju liniju kojom se ovaj album kretao. Predzadnja na disku „Emotions“ je jedna od onih od kojih se naježite kada je slušate! Pop balada „Still“ zatvara album.

Katy B je dokaz da kvalitetna pop muzika postoji, da ne morate da radite sa Timbaland-om da imate hit, da ne morate snimiti duet sa Rihannom da vam pesma uspe na top listama...

We Are The In Crowd - Weird Kids #recenzija

Hopeless Records
2014

Oni su mladi, lepi, dolaze iz New York-a i sviraju pop punk a zovu se We Are The In Crowd. Njihovi fanovi su uglavnom tinejdžeri ali njihova muzika nije neozbiljna. Njihove pesme se dele na brze, gitarske sa ntenzivnim vokalom Tay Jardine sa jedne strane dok na drugoj umeju da budu izuzetno pitki i melodični. Svojim drugim albumom ’Weird Kids’ su spremni da osvoje ceo svet.

Veći deo ovog albuma je sačinjen od energičnih pop punk numera bez ikakve patetike. „Long Live The Kids“ počinje kao lagana pesma ali se brzo uključuje kompletan bend i možemo da čujemo prepoznatljivi We Are The In Crowd zvuk. Svaka od pesama na ’Weird Kids’ je ono na šta smo navikli od ovog benda ali kao da je sve pomereno za stepenik više. Sam zvuk benda je nekako čvršći i odlučniji u odnosu na njihov prvenac ’Best Intentions’ iz 2011. godine. „The Best Thing (That Never Happened)“ donosi taj veseli pop punk ritam i sasvim je jasno zašto je pesma odabrana za singl, deluje veoma zarazno i dugo ostaje u ušima posle slušanja. Nešto laganija „Manners“ u kojoj vokale dele Tay Jardine i gitarista Jordan Eckes ima najlepšu melodiju na albumu. U „Come Back Home“ i „Remember (To Forget You)“ se obraćaju svima koji preživljavaju raskid od voljene osobe. „Attention“ jedna od najbržih na disku, žestoka „Dreaming Out Loud“ sa muško/ženskom kombinacijom vokala ima jedan od najboljih refrena na izdanju, veoma melodična „Don't You Worry“ bi mogla da prođe kao neki od narednih singlova. ’Weird Kids’ zatvaraju balada „Windows In Heaven“ i brza i ritmična „Reflections“.

Ono što je primetno je da je ’Weird Kids’ izuzetno energičan album, nema patetičnih i predvidljivih „pesmica“. Ovo je veliki korak napred u karijeri We Are The In Crowd.