6. 7. 2013.

Gregzeye - The End Days

digital download
2013

Mladi metal bend iz Hrvatske Gregzeye(čudnog li imena!) objavio je svoj prvi album, bez izdavača kao digital download. Po sopstvenim rečima najviše podsećaju na Pantera-u i Lamb Of God i to nije daleko od istine.

Kada se piše o neafirmisanim bendovima i njihovim debitanskim izdanjima ne treba biti strog i brojati greške ali u slučaju Gregzeye i albuma ’The End Days’ teško je i naći šta loše jer je iznenađujuće dobar. Ima dosta groove-a što se očekuje od pravca u kom se kreću, ima dobrih solaža što je takođe važno za metal pravac, pesme nisu duge a album nije dosadan.

Šta su nedostaci?
Produkcija je najslabija strana ovog albuma sa vokalima i gitarskim solažama koje se guraju u prvi plan iz pesme u pesmu kao da je u pitanju demo snimak dok se ritam sekcija na trenutke i ne čuje. Ono što je meni lično zasmetalo su vokali koji bi trebalo da su mnogo više inventivniji (poslušati Randy Blythe-a iz Lamb Of God ili Winston McCall-a iz Parkway Drive).

Bez obzira na sve gore navedeno ’The End Days’ je odličan album koji ću uvek rado iznova da slušam. Od Gregzeye treba očekivati samo još dobrih stvari u narednim godinama.


PS
Obratiti pažnju na poslednju pesmu „Nightmares“ za koju su iskoristili jedan poznati hit sa ovih prostora iz osamdesetih!

Mindless Self Indulgence - How I Learned to Stop Giving a Shit and Love Mindless Self Indulgence #recenzija

Metropolis Records
2013

Šta očekivati od albuma koji počinje rečenicom „Son of a bitch!!“?
Pa svakako ne preterano ozbiljne tekstove!
Mindless Self Indulgence američki bend osnovan još 1997. je u svojoj muzici sve samo ne neozbiljan. U kombinaciji electro i punk uticaja sa dodatkom metala i hip hop-a uspevaju da vam drže pažnju i da vas svakom pesmom podjednako oduševe. Najviše podsećaju na rane Electric 6 samo za razliku od njih nemaju nekoliko velikih hitova i par loših albuma već imaju konstantan muzički napredak i svaki od njihova pet albuma je bolji od prethodnog.

’How I Learned to Stop Giving a Shit and Love Mindless Self Indulgence’ je možda i najoriginalniji naslov albuma u modernoj istoriji rock muzike. Od prve „Witness“ do poslednje „Ass Backwards“ dobijate energične pesme koje čak mogu da vas neteraju da skačete po sobi i igrate jer znate da vas niko ne gleda, ili se samo nadate...
James Euringer aka Jimmy Urine pevač i vođa benda je napisao sve pesme i radio produkciju. Uz pomoć Kickstarter platforme i donacija fanova MSI su snimili ovaj album, a zvanično izdanje sa bonus pesmama je objavio Metropolis Records.
Prvi singl je „“ ali zapravo je teško izdvojiti neku pesmu kao bolju ili lošiju sa ovog albuma. Možda glupo zvuči ali ovo je pravi letnji album. Ne preterano žestoke pesme, odlični tekstovi puni ružnih reči, kombinacija muških i ženskih vokala...

Ako volite Prodigy,Enter Shikari, Hadouken, We Came As Romans... onda svakako pružite šansu i Mindless Self Indulgence. U moru bendova koji kombinuju elektro i klasične rock instrumente obaj bend je uspeo da ponudi nešto drugačije, originalno i zanimljivo.
Ono što me uvek iznova oduševi u vezi MSI je da ih je samo četiri u bedu, gitara, bas, bubanj i vokal a zvuče tako dobro...

Flyleaf i P.O.D. mini album #audio


Američki rock bend Flyleaf objaviće novi EP 'Who We Are' 9. jula. Pored četiri uživo pesme ("Call You Out", "Fire Fire", "Broken Wings", "Sorrow") našla se i jedna nova "Something Better". Kao specijalni gost pojavljuje se Sonny Sandoval iz benda P.O.D. a ovo je prva nova pesma od kako je Kristen May preuzela mesto glavnog vokala.
Zajedno sa P.O.D. bend kreće na američku turneju.


The Gaslight Anthem novi album tek 2014. #vesti #video

Na svom Tumbrl nalogu The Gaslight Anthem su objavili da rade na novim pesmama i da će 2014. objaviti novi album. Brian Fallon frontmen i glavni autor benda je kao inspiraciju naveo muziku '60-tih i '70-tih, izvođače kao Bob Dylan, Led Zeppelin i Neil Young.

Njihov četvrti album 'Handwritten' iz 2012. je prošao izuzetno uspešno i kod kritičara i kod fanova. Dva ogromna hita su dominirala radio stanicama mesecima, "45" i "Here Comes My Man". Produkciju tog izdanja je radio Brendan O'Brien i još uvek nije poznato ko će producirati nov materijal.

The Gaslight Anthem će tokom jula, avgusta i septembra biti na američkoj turneji.



povezane vesti: 
Nova pesma The Gaslight Anthem VIDEO
The Gaslight Anthem inspiracija nam je Pearl Jam