6. 7. 2013.

Gregzeye - The End Days

digital download
2013

Mladi metal bend iz Hrvatske Gregzeye(čudnog li imena!) objavio je svoj prvi album, bez izdavača kao digital download. Po sopstvenim rečima najviše podsećaju na Pantera-u i Lamb Of God i to nije daleko od istine.

Kada se piše o neafirmisanim bendovima i njihovim debitanskim izdanjima ne treba biti strog i brojati greške ali u slučaju Gregzeye i albuma ’The End Days’ teško je i naći šta loše jer je iznenađujuće dobar. Ima dosta groove-a što se očekuje od pravca u kom se kreću, ima dobrih solaža što je takođe važno za metal pravac, pesme nisu duge a album nije dosadan.

Šta su nedostaci?
Produkcija je najslabija strana ovog albuma sa vokalima i gitarskim solažama koje se guraju u prvi plan iz pesme u pesmu kao da je u pitanju demo snimak dok se ritam sekcija na trenutke i ne čuje. Ono što je meni lično zasmetalo su vokali koji bi trebalo da su mnogo više inventivniji (poslušati Randy Blythe-a iz Lamb Of God ili Winston McCall-a iz Parkway Drive).

Bez obzira na sve gore navedeno ’The End Days’ je odličan album koji ću uvek rado iznova da slušam. Od Gregzeye treba očekivati samo još dobrih stvari u narednim godinama.


PS
Obratiti pažnju na poslednju pesmu „Nightmares“ za koju su iskoristili jedan poznati hit sa ovih prostora iz osamdesetih!

Нема коментара:

Постави коментар