27. 1. 2014.

Maximo Park - Too Much Information #recenzija

WARP
2014


Britanski indie rock Maximo Park novim albumom 'Too Much Information' vratili su se na konkretan pravac u svojoj karijeri. Za razliku od prošlog 'The National Health' koji je bio duplo disk izdanje i sadržao dosta dobrih ali i neke izuzetno dosadne pesme, novi album je celina koju ništa ne kvari. Jedanaest numera i 35 minuta je bilo sasvim dovoljno da predstavi Maximo Park kako i zaslužuju kao bend koji zna šta hoće od svoje muzike.

'Too Much Information' je izuzetno miran album, ograničen na indie rock/pop bez gitara koje su karakteristične za alternativniji pravac kojim su Maximo Park ranije išli. Prvi singl "Brain Cells" je moderan indie/electro/pop dosta mračan i baš odskače od ostatka materijala. Sledeći singl "Leave This Island" definitivno ima taj zvuk koji je potreban za hit, lagan uvod, nadogradnju u strofama i refren koji bi mogao da se uporedi sa hitovima mnogo popularnijih Bastille. Energična "Give, Get, Take" otvara disk i odmah se jasno oseća new wave osamdesetih i duh bendova poput Joy Division, The Smiths... Sličnog aranžmana je i "Lydia, The Ink Will Never Dry". Najenergičnija na disku je "My Bloody Mind". "Is It True" nastavlja laganim ritmom dok "Drinking Martinis" ima više glamura kroz melodiju kao da je to posledica samog teksta pesma. "I Recognise The Light" je prava indie rock, energična i uvrnuta. Romantična "Midnight On The Hill" posle koje sledi brza "Her Name Was Audre" dok album zatvara balada "Where We're Going".

'Too Much Information' je definitivno drugačiji i mirniji od prethodnog 'The National Health' ali je smišljeniji i lakši za slušanje. Maximo Park deluju mnogo opuštenije kao da su se konačno pronašli u svojoj muzici. Ipak više pop melodija naspram rock će možda nekome delovati kao da su se poklonili komercijalnijem zvuku, to svakako nije slučaj.

KXM (Korn, King's X, Lynch Mob) novi snimci iz studija #video

Novi video sa snimcima iz studija sa snimanja debi albuma projekta KXM je označen Part 3. što može da znači da su iz Rat Pak Records zaboravili da objave Part 2. ili da su pogrešno označili ovaj video?
Pored intervjua i dešavanja van snimanja materijala može da se čuje i deo jedne nove pesme.




povezane vesti:
KXM snimci iz studija #video
KXM (Korn, King's X, Lynch Mob) završavaju album #video #vesti
Korn, King's X & Lynch Mob projekat #video

Bayside nova pesma #video #premijera

Druga objavljena pesma sa novog Bayside albuma 'Cult' je "Time Has Come". Prošlog novembra objavili su prvi singl "Pigsty", nova pesma je malo više u pop punk vodama za razliku od prethodne.
Peti album u karijeri Bayside izlazi 18. februara za Hopeless Records.




povezane vesti:
Bayside novi singl/album #video

The Used nova muzika #video #premijera

"Cry" je prvi singl sa novog albuma 'Imaginary Enemy'. Album će objaviti Hopeless Records 1. aprila. Prethodni album 'Vulnerable' izašao je 2012. Tokom 2013. The Used su objavili EP 'The Ocean Of The Sky' sa četiri nove pesme i za svaku od njih snimili spot.




povezane vesti:
The Used novi spotovi #video
The Used snimanje The Ocean of the Sky #video
The Used - Iddy Biddy #video

Još 23 izvođača dodata za Download Festival 2014 #vesti #DL2014

Kao da do sada najavljeni izvođači nisu dovoljan razlog da posetite ovogodišnji Download festival, organizatori su dodali još 23 imena: Killswitch Engage (jedini nastup u Evropi), Crazytown, Anathema, Joe Bonamassa, Kill Devil Hill, Skindred, The Pretty Reckless...
povezane vesti:
Još bendova za Download #DL2014 #vesti
Download 2014 još dosta dobrih imena... #vesti #DL2014
Download Festival 2014 nova imena #vesti #DL2014

We Are The In Crowd nova balada #audio #premijera

U susret novom albumu 'Weird Kids' koji će se pojaviti 18. februara za Hopeless Records We Are The In Crowd su objavili još jednu pesmu, ovog puta je u pitanju balada "Windows in Heaven".
Ovo je četvrta koju smo čuli sa drugog albuma mladog pop punk benda iz New York-a. Do sada su objavili singl "Attention" dok je "The Best Thing (That Never Happened)" objavljena kao spot, zvanično singl izdanje će se uskoro pojaviti.
Bend je na evropskoj turneji sa Neck Deep i Save Your Breath.




povezane vesti:
Nova pesma We Are The In Crowd #audio #premijera
We Are The In Crowd - The Best Thing (That Never Happened) #video #premijera
Nekoliko najava od We Are The In Crowd #vesti #audio

We Came As Romans - Ghosts #video #premijera

Novi zvanični spot za We Came As Romans sa 'Tracing Back Roots' albuma je za "Ghosts". Ovo je četvrti singl sa izdanja, prethodni "Never Let Me Go" je objavljen decembra. Nedavno su We Came As Romans objavili koncertne snimke kao promo za predstojeću evropsku turneju sa Chunk! No, Captain Chunk!, The Color Morale i Palm Reader.

Izdavač za Evropu je Nuclear Blast.




povezane vesti:
We Came As Romans - Hope uživo #video
We Came As Romans akustično #video
We Came As Romans "Never Let Me Go" #video #premijera