29.12.2014.

Nightwish novi album 'Endless Forms Most Beautiful' #video

Novi Nightwish album nosi naziv 'Endless Forms Most Beautiful' i u narednim nedeljama bi trebao da se pojavi prvi singl dok je album najavljen za 27. mart 2015. U novom izveštaju iz studija možete videti kako se radi i šta je mastering i mixing materijala koji će se naći na novom disku.


28.12.2014.

Palisades feat. Champs - Mind Games #video #premijera

Novi singl za Palisades je možda i previše EDM/Hip-Hop za prosečnog rock slušaoce koje ovaj bend ima u izobilju. Palisades su bend koji uvek kombinuje dosta pravaca tako da i ova kolaboracija sa Champs nije iznenađenje.


Of Mice & Men sa "Identity Disorder" najavljuju reizdanje 'Restoring Force' #video #premijera

"Identity Disorder" je novi singl za Of Mice & Men. Pesma se nalazi na reizdanju albuma 'Restoring Force: Full Circle'. Njihov treći album objavljen je pre skoro godinu dana sada će biti upotpunjen sa četiri nove pesme, jedna od njih je "Feels Like Forever (Acoustic)".


27.12.2014.

Storm The Sky "Only One" uživo #video

Australijski post hardcore Storm The Sky objavili su još jedan spot snimljen uživo u studiju. "Only One" će se naći na njihovom novom albumu koji će biti u prodaji 16. januara. Inače ovaj i ostali objavljeni živi snimci su nastali tokom snimanja albuma jer je bend odlučio na takav način snimanja pesama što je danas retkost.


Wraths (Jim Lindberg) objavili EP #audio #premijera

Novi projekat Pennywise pevača se zove Wraths i zvuči odlično. Prošlog meseca smo čuli prvu od tri pesme koje su se našle na njihovom prvencu EP izdanju istog imena. Pored Lindberg-a u grupi su Steve McCall (radio sa 1208) i Chris Kranes (svirao bas u The Darlings).

Preslušajte njihov EP u linku ispod:


25.12.2014.

Probajte nešto novo - Down & Dirty #video #premijera

Down & Dirty nisu baš tipičan Sumerian Records bend, ali su ovog leta potpisali ugovor sa ovom izdavačkom kućom. Bend dolazi iz Ukrajine i poznati su po tome što je frontmen Denis Shaforostov bio član poznatijih Make Me Famous.

Down & Dirty su do sada objavili nekoliko singlova, novi "I Will Never Lose My Way" je u prodaji od 13. januara.

24.12.2014.

Fall Out Boy "Immortals (from Big Hero 6)" zvanični spot #video #premijera

Konačno spot za pesmu "Immortals" koja se nalazi na soundtrack-u za film 'Big Hero 6'. Fall Out Boy su snimili dve verzije ove pesme, ovu koju možete sada slušati i drugu koja će se naći na novom albumu 'American Beauty/American Psycho' koji će se naći u prodaji krajem januara.


Bastille koncertni snimci #video

Bastille se na svojoj youtube stranici prisećaju nekih koncerata koji su se desili tokom ove godine. Dva nova snimka su: "Things We Lost In The Fire" i "Oblivion" snimljene septembra na Music Midtown 2014 u Atlanti.


23.12.2014.

Sleepwave predstavili "Whole Again" spot #video #premijera

Sleepwave su jedan od bendova na koji je svakako vredelo obratiti pažnju u 2014. Nastali u kombinaciji Underoath pevača Spencer Chamberlain-a i njegovog saradnika Stephen Bowman-a. Svi do sada objavljeni singlovi su bili poprilično interesantni a njihov album 'Broken Compas' možete preslušati na mikerecenzije.

Ali pesma kao i spot za "Whole Again" su samo obična Nine Inch Nails kopija.


Kako su Papa Roach snimali novi album #video

Sledećeg meseca u ovo vreme pojaviće se novi Papa Roach album 'F.E.A.R.'. U video klipu ispod možete videti intervjue sa članovima benda ali i sa producentom Kevin Churko-m, saznati nešto više o procesu rada kao i zvuku na novoj ploči.

22.12.2014.

Slipknot "The Devil In I" uživo #video #premijera

Slipknot su postavili koncertni snimak pesme "The Devil In I" sa ovogodišnjeg Knotfest-a. Bend je održao dvodnevni nastup u San Bernardinu gde su nove pesme bile po prvi put predstavljene uživo. Još uvek nije poznato da li postoje planovi da se ovi koncerti pojave kao Blu-Ray izdanje, šanse za to nisu velike jer smo svi imali prilike da pratimo Live Stream celokupnog festivala a snimci koncerata su još uvek dostupni, pogledajte ih na mikerecenzije.


Bayside božićna pesma "Angels We Have Heard On High" #video #premijera

Bayside su obradili božićni klasik "Angels We Have Heard On High". Ovo je njihov poklon fanovima za predstojeće praznike.


21.12.2014.

Lagwagon / Swingin' Utters dokumentarac #video

Raw Cut Media je tokom tri dana snimala mini dokumentarac o turneji Lagwagon i Swingin' Utters. Film daje uvid u život na turneji, koncertnim nastupima ali i snimanje albuma. Pored intervjua sa članovima Lagwagon i Swingin' Utters pojavljuju se i njihovi prijatelji i kolege iz sveta muzike.


20.12.2014.

Caliban novi singl "nebeL" #video #premijera

Još jedan singl sa 'Ghost Empire' albuma objavljenog početkom ove godine. Caliban su se za pesmu "nebeL" udružili sa BastiBasti pevačem benda Callejon.



New Found Glory zvanični spot za "Stubborn" #video #premijera

New Found Glory se novim spotom "Stubborn" prisećaju devedesetih. Video klip je jednostavno napravljen od snimaka nastalih na koncertu benda ali NFG logo u dnu ekrana je parodija na MTV znak iz devedesetih kao i efekti koji deluju kao oštećenje VHS trake, pitajte roditelje o tome ako su vam ovi termini nepoznati.
U pesmi "Stubborn" koja se nalazi na albumu 'Ressurection' gostuje Anthony Raneri pevač Bayside, na žalost ne pojavljuje se u spotu.


Manic Street Preachers i Therapy? uživo "You Love Us" #video

Snimljeno u Londonu pre nekoliko dana, Andy Cairns frontmen Therapy?-a se pridružio Manic Street Preachers na koncertnoj bini i zajedno su izveli njihov hit "You Love Us".
Pre nekoliko mesece James Dean Bradfield je gostovao na solo nastupima Cairns-a, još kada bi zajedno i snimili nešto...


Set It Off objavili "Bleak December" #video #premijera

Shodno mesecu u kom se nalazimo Set It Off su objavili lyric video za pesmu "Bleak December". Njihov zanimljiv album 'Duallity' možete preslušati na mikerecenzije.

19.12.2014.

Diablo Blvd spot za "Follow The Deadlights" #video #premijera

Zvanični video spot za singl "Follow The Deadlights" belgijskog hard rock benda Diablo Blvd. Postoje skoro deset godina ali tek sada se probijaju dalje od granica svoje zemlje. Imaju iza sebe dva studijska albuma, novi 'Follow The Deadlights' biće objavljen januara sledeće godine.


18.12.2014.

Kako su Angels & Airwaves snimali spot "The Wolfpack" #video

"The Wolfpack" se nalazi na albumu 'The Dream Walker' koji možete preslušati na mikerecenzije. Novo Angels & Airwaves izdanje je najavljivano kao remek delo, od strane Tom DeLonge-a uglavnom, a zapravo je još jedan prosečan album benda koji većina sluša samo zato jer čekaju novo Blink 182 izdanje.


Escape the Fate akustično... #video

Dve pesme snimljene snimljene za 'The Acoustic Sessions' i Escape the Fate kakav do sada niste čuli.


Novi trejler za Babymetal 'Live At Budokan' #video

Novo video izdanje za Babymetal je snimak dvodnevnog koncerta u hali Budokan u Japanu. To je bio ujedno i prvi nastup sa Kami bendom. 'Live At Budokan' je sastavljen od dva koncerta 'Red Night' i 'Black Night'. A sada je moguće naručiti izdanje u kompletu sa novo pesmom "The One".


U prodaji od 7. januara.



The Devil Wears Prada novi spot "War" #video #premijera

Još jedan singl za The Devil Wears Prada sa aktuelnog albuma '8:18' objavljenog septembra 2013. Ovo je peti, možda i poslednji singl sa izdanja. Na proleće bend je na turneji po Americi na kojoj će svake noći svirati čuveni 'Zombie EP' (objavljen 2010.) na zahtev fanova.

Spot za "War" je režirala Maria Juranic sa kojom su već sarađivali na video klipu za "First Sight".


Poslednji LostAlone spot "Crusaders" #video #premijera

Novi spot je ujedno i oproštaj od LostAlone. Ovih dana bend prestaje sa radom, posle oproštajne turneje. Njihov poslednji album 'Shapes Of Screams' je dobio odlične recenzije ali ipak sve to nije bilo dovoljno da nastave sa radom.


17.12.2014.

Black Star Riders prvi singl "The Killer Instinct" #video #premijera

Prvi singl sa drugog albuma za Black Star Riders je za naslovnu "The Killer Instinct". Bend koji je nastao od članova koji su svirali u Thin Lizzy nastavlja tradiciju hard rock-a kakav je ovaj bend negovao od početka svoje karijere. Sa novim imenom i nekim novim članovima objavili su prvi album 'All Hell Breaks Loose' tokom 2013.
Drugi 'The Killer Instinct' će se pojaviti februara 2015. Produkciju je radio Nick Raskulinecz (Alice In Chains, Deftones, Stone Sour).


Tyler Carter solo "Georgia" #video #premijera

Tyler Carter pop pevač metalcore benda Issues objavljuje solo album, naravno u pitanju je pop, soul, r'n'b...
Prvi singl je "Georgia", album će se pojaviti početkom 2015.


Papa Roach nova pesma "Broken As Me" #video #premijera

Treća objavljena pesma sa 'F.E.A.R.' narednog albuma za Papa Roach. Za razliku od prethodne dve koje su možda delovale kao eksperiment (prilagođavanje trendovima) "Broken As Me" ima onaj PRoach osećaj koji i volimo kod njih.

Svoj osmi studijski album bend će objaviti krajem januara.


16.12.2014.

Fall Out Boy "American Beauty/American Psycho" premijera spota #video

Mislim da je poruka ovog spota: Balerine ubijaju, zar ne!
Drugi spot koji najavljuje novi Fall Out Boy album istog imena "American Beauty/American Psycho". Juče su predstavili novu pesmu "The Kids Aren't Alright".


Falling In Reverse nova pesma "God, If You Are Above..." #video #premijera

Još malo pa će dve godine od kada se pojavio 'Fashionably Late' za sada poslednji Falling In Reverse album. Nova pesma "God, If You Are Above..." je za sada samo singl, bend je trenutno na evropskoj turneji, najave za novi disk još uvek nema.


Enter Shikari crtani film "Slipshod" #video #premijera

Enter Shikari su bend koji pomera granice, to je već poznato, ali novi spot "Slipshod" je nešto totalno neočekivano čak i od njih. Pesma je bonus na 'The Mindsweep' albumu, zapravo je priča o poseti veoma lošem restoranu. Dan Weller producent ima malu ulogu menadžera restorana a animaciju u spotu je radio Peter MacAdams autor čuvenog serijala Ren & Stimpy.

15.12.2014.

Marilyn Manson objavio "Deep Six" #video #premijera

"Deep Six" je novi singl sa predstojećeg, devetog albuma za Marilyn Manson-a. 'The Pale Emperor' kako ploča nosi naziv, biće u prodaji od 20. januara.


Fall Out Boy nova pesma "The Kids Aren't Alright" #video #premijera

Fall Out Boy su predstavili novu pesmu "The Kids Aren't Alright". Nije poznato da li je u pitanju novi singl sa sledećeg albuma 'American Beauty/American Psycho' koji će biti u prodaji od 20. januara.


Download Festival još 19 imena #vesti

Billy Idol, Lamb Of God, Black Veil Brides, Rise Against, Godsmack, Eagles Of Death Metal, Clutch, Dragonforce, Hollywood Undead, Body Count, Every Time I Die, Parkway Drive, Backyard Babies, H.E.A.T, Motionless In White, Crown The Empire, Northlane, Madball i Mallory Knox su nova imena koja će nastupiti na binama Donington Parka sredinom juna sledeće godine.

Uz već najavljene Slipknot, Muse i KISS koji su glavne zvezde Download festivala 2015. nastupiće i Judas Priest, Five Finger Death Punch, Black Stone Cherry, Faith No More, A Day To Remember, Marilyn Manson, Mötley Crüe, Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators i Enter Shikari. Sve ovo je već dovoljno za program bilo kog drugog festivala ali što se tiče Download-a ovo nisu ni pola najavljenih koliko nas očekuje u narednim mesecima.

Samo je pitanje sa kim će Sonisphere da parira?

14.12.2014.

Pravo vreme da preslušate novi Me First And The Gimme Gimmes je odmah! #stream

Ako do sada niste preslušali ništa od Me First And The Gimme Gimmes onda dosta propuštate u životu. Osmi album punk supergrupe zove se 'Are We Not Men? We Are Diva!' jer ovog puta obrađuju pesme pevačica, uglavnom: Gloria Gaynor, Cher, Christina Aguilera, Celine Dion...
Album je objavila Fat Wreck Chords maja meseca.


White Clouds & Gunfire nova pesma "Chaos" uživo #video #premijera

White Clouds & Gunfire su ove godine objavili odličan album 'For All The Non Believers' (pročitajte recenziju). Za sledeću godinu planiraju EP, jedna od pesama koja će se naći na izdanju je "Chaos", pogledajte uživo, akustično izvođenje nove numere u linku ispod.


13.12.2014.

Preslušajte novi koncertni album Matt Pryor-a #stream

Početkom januara (2014.) Matt Pryor je uz pratnju malog orkestra održao koncert u Lawrence Arts Center (Lawrence, KS). Od jedanaest pesama, koliko su se našle na ploči, većina su iz njegove solo karijere ali našlo se i nekoliko pesama iz The New Amsterdams repertoara.
Svoj treći album 'Wrist Slitter' objavio je krajem 2013.


12.12.2014.

Make Do and Mend objavljuju treći album #video #premijera

Pre dve godine pojavio se 'Everything You Ever Loved' drugi album za američki post-hardcore Make Do and Mend. Tokom sledeće godine pojaviće se 'Don’t Be Long' naslovna pesma je i prvi singl. Na novom izdanju nalaze se jedanaest pesama a disk će biti u prodaji 23. februara. Izdavač je Rise Records.


Storm The Sky snimili pesmu sa Matty Mullins-om #video #premijera

"Portraits" je novi singl sa albuma 'Permanence' koji će se pojaviti sredinom januara sledeće godine. Debi izdanje australijanaca Storm The Sky je privuklo i neka poznatija imena muzičke scene: Trenton Smith iz Hands Like HousesJake Taylor iz In Hearts Wake kao i Matty Mullins iz Memphis May Fire sa kojim su snimili "Portraits" za koju se pojavio spot.


A Skylit Drive još jedna akustična pesma "Rise" #video #premijera

Početkom januara će 'Rise: Ascension', akustični album A Skylit Drive biti u prodaji. "Rise" je četvrta koju su objavili na svojoj youtube stranici, ostale tri potražite u povezanim vestima, od ukupno dvanaest koliko su snimili.


Sonic Boom Six & Capitol 1212 "The Emperor" #video #premijera

Sonic Boom Six su se udružili sa Capitol 1212 u pesmi "Emperor" koja se nalazi na njihovom novom Mixtape albumu 'Operation Boombox'. EP možete pronaći na njihovoj PledgeMusic stranici.


Tonight Alive akustično #video

Jenna sa gitarom, sama sa novim cipelama u prodavnici obuće. Tonight Alive su deo Stand For Something turneje u Britaniji koju organizuje ovaj poznati brend.


Punk Goes Pop Vol. 6 kako je sniman "Turn Down For What" spot #video

Upon A Burning Body su se udružili sa Ice-T-em za obradu "Turn Down For What" koja se našla na albumu Punk Goes Pop Vol. 6. Spot se pojavio prošlog meseca kada je izašao i albuma a kako je sniman spot pogledajte u linku ispod.


11.12.2014.

Lonely The Brave uživo "The Blue, The Green" #video

Lonely The Brave su na turneji Stand For Something na kojoj je nastao ovaj snimak, uživo izvođenje njihovog aktuelnog hita "The Blue, The Green". Jedna od najlepših pesama ove godine nalazi se na njihovom albumu 'The Day’s War'.


Kako su Slipknot snimili "The Devil In I" spot #video

"The Devil In I" je zvanično prvi singl sa '.5 The Gray Chapter', u spotu su se članovi Slipknot oprostili od svojih starih identiteta. Posle ovog spota smo mogli da vidimo i nove maske!
Već bi bio red da objave i treći spot sa novog albuma ali o tome još uvek nema ni reči.


Masked Intruder novi spot "Crime Spree" #video #premijera

Masked Intruder muzika i nije toliko loša ako volite pop-punk ali smešni imidž sa jeftinim maskama jednostavno ne dozvoljava da ovaj bend bude išta popularniji.


10.12.2014.

Famous Last Words nova verzija "Brothers In Arms" #video #premijera

Veoma drugačije od onoga što bend normalno radi, Famous Last Words su snimili akustičnu verziju pesme "Brothers In Arms". Video klip je napravljen sa snimcima američke vojske u invaziji na neku od arapskih zemalja. Ovo nije spot koji glorifikuje rat već na izvestan način pokazuje besmislenost istog.