31. 1. 2014.

The Pretty Reckless otkazali turneju #vesti #video

Zbog bolesti, Taylor Momsen pevačica benda The Pretty Reckless je morala da otkaže američku turneju svog benda. Momsen ima upalu pluća i akutno zapaljenje grla i određeno joj je lečenje. Sve se ovo desilo nekoliko dana pre The SnoCore turneje po Americi sa Heaven’s Basement, The Letter Black, Crobot i Empire Street.



Do novih informacija o aktivnostima benda pogledajte video urađen za britanski Team Rock o novom album 'Going To Hell'.




povezane vesti:
Još 23 izvođača dodata za Download Festival 2014 #vesti #DL2014
The Pretty Reckless - "Going To Hell' akustično #video
The Pretty Reckless novi singl #video

You Me At Six uživo u Banquet Records #video

Hardcore Superstar - Last Call For Alcohol #video #premijera

Najnoviji spot za najpopularniji rock bend iz Švedske Hardcore Superstar. Tokom karijere koja traje više od petnaest godina imali su više singlova koji su se popeli na prvo mesto zvanične top liste u zemlji.
Novi spot "Last Call For Alcohol" se originalno nalazi na 'Split Your Lip' albumu iz 2010. aktuelno izdanje je 'C'mon Take on Me' objavljeno pre godinu dana za Nuclear Blast. Možda je novi video deo nekog koncertnog izdanja ili nešto slično?
Ako volite klasičan hard rock i pesme o ženama, alkoholu i provodu onda su Hardcore Superstar bend za vas.


Memphis May Fire novi snimci iz studija #video

Treći video sa snimanja 'Unconditional' novog albuma za Memphis May Fire metalcore iz Dallas-a. Disk će se pojaviti 25. marta za Rise Records.




povezane vesti:
Memphis May Fire snimanje albuma #video
Memphis May Fire snimci iz studija #video
Download 2014 još dosta dobrih imena... #vesti #DL2014

Novi Corde Oblique spot #video

Obrada numere "Requiem For A Dream", tema iz istoimenog filma nalazi se na albumu 'Per Le Strade Ripetute' iatlijanske grupe Corde Oblique. Na muziku autora Clint Mansel-a, Riccardo Prencipe je uradio novi aranžman. Spot je montirao Godfrey Regios na scene iz čuvenog filma 'Naqoyquatsi'. Ovo je treći spot sa albuma posle "In The Temple Of Echo" i "Averno".
Album 'Per Le Strade Ripetute' se pojavio krajem prošle godine, blog mikerecenzije je imao čast da ekskluzivno uradi recenziju izdanja koje sam proglasio za album godine.




povezane vesti:
Flo - D'amore e di altre cose irreversibili #recenzija
Corde Oblique uživo #video #stream
Corde Oblique - "In the temple of echo" #video #premijera

Of Mice & Men - Restoring Force #recenzija

Rise
2014


Kalifornijski metalcore Of Mice & Men kao da su sebi postavili zadatak da novim albumom ’RestoringForce nadmaše i svoja i očekivanja svih nas. Kompletan album ima taj aktuelni metalcore zvuk sa neodoljivom kombinacijom izuzetno blagih i grubih melodija. Može da se kaže da sada Of Mice & Men zvuče previše kao Bring Me The Horizon i njihov fantastični ’Sempiternal’ ali to može da se kaže samo kao pohvala.

’Restoring Force’ je prepun energije i ima odličan groove, na momente se osećaju Deftones ili Soulfly elementi ali sve je to upakovano da od sada bude prepoznatljiv Of Mice & Men zvuk. Od uvodne „Public Service Announcement“ bend se kreće ka svojoj mračnoj strani, veoma žestoko, brzo i agresivno. Mirnija melodija i glomazan refren za prvi hit sa ovog album u pesmi „Feels Like Forever“. Kreativno besni u „Bones Exposed“, Nu-Metal inspirisana „Would You Still Be There“(jedna od tri koje je otpevao Aaron Pauley basista i pevač clean vokala ), „Glass Hearts“ prosto razbija koncept albuma svojom brzinom i mračnim refrenom. Kao iz krajnosti u krajnost, sledeća mirna i spora „Another You“ donosi totalno drugačiji intenzitet ’Restoring Force’ albumu. „Break Free“ još jedna koja vuče korene iz Nu-Metal-a, pravi groove metal sa „You Make Me Sick“, najkomercijalnija i najpevljivija je „Identity Disorder“. Prvi singl „You're Not Alone“ ima sve atribute metal hita, refren koji se lako pamti, strofe koje su dovoljno žestoke, frenetičan vokal Austin Carlile-a...
Space Enough To Grow“ kao da nije sa ’Restoring Force’, spora pesma u kojoj se pored gitare i vokala (Aaron Pauley) još jedino čuju elektronski instrumenti.

Ovo će svakako biti jedan od albuma koji će obeležiti ovu godinu. Of Mice & Men više nisu manje poznati metalcore sastav, nego su postavili sebe uz velikane ovog pravca.