18. 12. 2012.

"Hollow" nove pesma Alice In Chains VIDEO

Kao što su obećali, danas 18. decembra, Alice In Chains su objavili novu pesmu "Hollow". Pesma će se naći  na novom albumu čije ime i datum izlaska još uvek nisu poznati.



Spot za pesmu je napravljen od instagram fotogrfija obožavaoca benda. Alice In Chains su tražili da im na njihov instagram i twitter naloge fanovi šalju fotografije od kojih je i napravljen spot. Slike su bile inspirisane delovima teksta pesme "Hollow" koje je bend objavljivao svakog dana.

Jerry Cantrell gitarista benda je rekao: "Mislim da se niko neće iznenaditi pesmom kada je čuje. To smo mi. Takođe smo jedinstveni. Ima elemente svake ploče koju smo do sada izdali, ali je i drugačija od svih koje smo objavili. To je novo poglavlje u Alice In Chains životu."


povezane vesti:
Alice in Chains završili novi album

Soundgarden snimaju spot, režiser Dave Grohl

Reformirane grunge legende Soundgarden snimaju spot za pesmu "By Crooked Steps", za režiju spota je zadužen, ko drugi, Dave Grohl.


"By Crooked Steps" je drugi singl sa novog albuma "King Animal" prvi za Soundgarden posle 16. godina pauze i prvo izdanje sa novim pesmama od kako se bend ponovo oformio u 2010. 'King Animal' je u Americi prodat u 83,000 kopija u prvoj nedelji i popeo se na 5. mesto Billboardove liste albuma.

Pre albuma 'King Animal' Soundgarden je objavio kompilaciju 'Telephantasm' i prvi koncertni album 'Live On I-5'.

Komentari Chris Cornell-a pevača i gitariste i Matt Cameron-a bubnjara o pesmi "By Crooked Steps" su objavljeni na njihovoj youtube stranici.



Soundgarden su krajem novembra bili muzički gosti u emisiji Jimmy Kimmel Live! na ABC TV. Izveli su dve pesme uživo "By Crooked Steps" i "Been Away Too Long".



povezane vesti:
Šta o Soundgarden kažu Iron Maiden, Metallica, Korn, Papa Roach...
recenzija: Soundgarden – King Animal

Garbage uskoro počinjemo snimanje

Garbage su počeli rad na novom albumu, posle sedam godina pauze bend se vratio izdanjem 'Not Your Kind Of People' u 2012. Snimanje novog materijala je zakazano za kraj januara.

Album će snimati u New York-u, Butch Vig idejni tvorac benda i bubnjar kaže: "Ulazimo u studio krajem januara početkom februara." Shirley Manson pevačica dodaje: "Dobra stvar je što i ne razmišljamo u smislu albuma, samo razmišljamo o novoj muzici i to zapravo radi u našu korist. Pre smo sporije radili jer smo dosta išli na turneje - odemo i snimamo album godinu dana, pa se vratimo na turneju. Sada smo shvatili da možemo da snimimo dve-tri pesme, da ih objavimo, pa da ih malo sviramo na koncertima."

Peti studijski album 'Not Your Kind Of People' objavljen je 14. maja 2012. Odlično izdanje značilo je povratak benda na muzičku scenu posle sedam godina pauze. Nekada velike MTV zvezde, Garbage danas je ozbiljan elektro pop bend bez pretenzija za muzički svet kome su nekad pripadali. Album je uglavno dobio odlične ocene od recenzenata i jedan je od prijatnijih iznenađenja ove godine. Sa albuma su skinuta četiri singla "Blood for Poppies", "Battle in Me", "Big Bright World", "Control".


The Gaslight Anthem inspiracija nam je Pearl Jam

Momci iz New Jersey-a The Gaslight Anthem započinju rad na novom, petom izdanju. Album koji će nasledtiti više nego uspešan 'Handwritten' izdat jula ove godine. Brian Fallon frontman benda je istakao da ih je Pearl Jam inspirisao za nove pesme: "Hoću da snimim No Code(četvrti album za Pearl Jam donosi promenu u muzičkom stilu, album sadrži više akustičnih numera). Snimili su nekoliko rock ploča, i odjednom su napravili preokret. Svi su bili zbunjeni, ali kroz pet godina svi su hvalili to remek delo."

Pevač je dodao: "Tražimo nov način komponovanja, nešto drugačije od tradicionalnog slapanja strofa i refrena. Tražimo nešto drugačije, ne drugi pravac u muzici, drugačiji način pisanja. Možda se neće svima svideti ali snimićemo šašav album. U to sam siguran."

The Gaslight Anthem je rock bend iz New Jersey-a čija muzika od klasičnih rock rifova ide pomalo u punk, indie, folk rock. Jedan od omiljenih bendova Bruce Springsteen-a, čak je i nastupao sa njima. Sa poslednjeg 'Handwritten' albuma izdali su tri singla "45", naslovnu "Handwritten" i ""Here Comes My Man". Bend postoji od 2006 i čine ga Brian Fallon – vokali, ritam gitara, Alex Rosamilia – gitara, vokali, Alex Levine – bas, vokali, Benny Horowitz – bubnjeevi, perkusije, daire.

Bend je snimio spot za pesmu "National Anthem" sa snimcima New Jerseya pogođenog uraganom Sandy.


Dave Grohl i Bob Mould uživo! VIDEO

Objavljen je snimak sa koncerta na kom je sniman dokumentarac 'See a Little Light: A Celebration of the Music and Legacy of Bob Mould'. Na koncertu su se okupili muzičari da zasviraju sa svojim idolom i legendom alternativne rock muzike Bob Mould-om. Pored Dave Grohl-a iz Foo Fighters nastupali su Britt Daniel (Spoon), Ryan Adams, No Age, Craig Finn i Tad Kubler (The Hold Steady), Margaret Cho sa Grant Lee Phillips, i Jessica Dobson (The Shins, Deep Sea Diver). Sa svakim od njih Bob Mould je odsvirao neku od pesama iz svog repertoara Hüsker Dü, Sugar ili Bob Mould solo.

Mould je klip sa koncerta objavio preko svog reddit naloga. Snimak je deo DVD dokumentarca koji treba da se pojavi u prodaji. Pevač je sakupio £52,000 od £58,000($84,301 od $95,000) za objavljivanje ovog izdanja. Preko Kickstarter platforme možete da podržite ovaj projekat minimum priloga je $1.

Koncert je održan novembra 2011. u Walt Disney Concert Hall, Los Angeles.

O nedavnoj saradnji Paul McCartney-a i članova Nirvane, Bob Mould je rekao: "Rekao sam mu da Sir Paul McCartney donosi nevolju. Čim prestane da se druži sa njim snimaćemo novu muziku, jedva čekam."
Bob Mould je gostovao na albumu 'Wasting Light' Foo Fighters iz 2011. godine. Grohl i Mould su napisali pesmu "Dear Rosmery", čak su i nastupali zajedno.

Snimak sa koncerta 'See a Little Light: A Celebration of the Music and Legacy of Bob Mould'. Dave Grohl i Bob Mould izvode pesmu "Ice, Cold Ice" iz Hüsker Dü perioda.



povezane vesti:
Dave Grohl u čast Bob Mould-u

Metallica vraća solaže u svoje pesme

Bubnjar Lars Ulrich je u intervjuu za Metal Hammer najavio da bend sprema nove pesme i da vraćaju gitarske solaže u svoje pesme. Nov materijal zvuči teže, energično i ludo kaže Ulrich.

Svoj sledeći album bend planira da izda u 2014. godini. Za sada poslednji 'Death Magnetic' izašao je 2008. O pripremama za novi album Lars je rekao: "Stvari koje smo juče svirali su zvučale teže, energično, glasno, brzo, ludo. Ja sam više koristio doboš a momci su više solirali ako nekog interesuje."

Otkrivajući još detalja o novom materijalu bubnjar dodaje: "Ovo što sada radimo svakako deluje kao nastavak onog od pre četiri godine." O producentu Rick Rubin-u i mogućoj ponovnoj saradnji: "Volim Rick-a, svi volimo Rick-a, u kontaktu smo sa njim, ali videćemo ko će producirati album."


Metallica je objavila DVD 'Quebec Magnetic' pod okriljem svoje izdavačke kuće Blakened Recordings. Kompletna diskografija benda je sada u vlasništvu nove izdavačke kuće. Razlog za takav poslovni potez bend je obrazložio većom kreativnom slobodom.

povezane vesti:
Ko se pojavljuje u Sound City filmu
Još snimaka sa 'Quebec Magnetic' Metallica VIDEO
Metallica "Puppets" video sa 'Quebec Magnetic' DVD-a
Metallica prvi promo za ‘Quebec Magnetic’ DVD
Metallica osnovala Blackened Recordings

Bullet For My Valentine novi singl "Riot" AUDIO

Velšani Bullet For My Valentine objavili su novi singl sa predstojećeg albuma 'Temper, Temper' koji izlazi 11. februara. Naslovna numera objavljena je kao prvi singl novembra meseca. Fanovi su imali podeljeno mišljenje o novoj pesmi, jednostavan hard rock rif sa kratkim refrenom možda nije zadovoljio ukuse okorelih BFMV fanova ali radio stanice su uvrstile ovaj singl u svoj svakodnevni listing pesama. "Temper, Temper" je čak dospeo na prvo mesto liste singlova Kerrang! Radio.

Drugi singl "Riot" dolazi pred božićne i novogodišnje praznike. Bend je objavio i spisak pesama koje će se naći na novom albumu. Producent četvrtog izdanja je Don Gilmore, Bullet su sa njim radili i na prethodnom 'Fever' iz 2010. Izdavač je RCA Records.


01 'Breaking Point'
02. 'Truth Hurts'
03. 'Temper Temper'
04. 'Pow'
05. 'Dirty Little Secret'
06. 'Leech'
07. 'Dead To The World'
08. 'Riot'
09. 'Saints 'n' Sinners'
10. 'Tears Don't Fall (Part 2)'
11. 'Livin' Life (On The Edge Of A Knife)'

DELUXE EDITION:
12. 'Not Invincible'
13. 'Whole Lotta Rosie (from the Live Lounge show on BBC Radio 1)'
14. 'Scream Aim Fire (from the Live Lounge show on BBC Radio 1)'


Megadeth se vraćaju u studio

Trinaesti album trash metal velikana Megadeth jednostavno nazvan TH1RT3EN je izašao 2011. godine, četrnaesti album je u pripremi, objavili su članovi benda. Nadam se da neće da se zove 4tEEn ili nešto slično.

U međuvremenu, Dave Mustaine i Dave Ellefson su ponovo pronašli religiju, ili boga, hrista... šta god. Vrsta tarantule je dobila ime po Mustaine-u.
Pevač je koristio svaku priliku da pljuje po Obami i promoviše svoje republikanske stavove.
Početkom leta na Metalfestu u Hrvatskoj bend je prekinuo nastup jer ih je neko iz publike gađao kamenicama.

O novom albumu Dave Mustaine kaže: "Neke pesme su mračnije, neke su brže. Trenutno smo u poziciji da ne znamo šta da radimo ili gde da idemo. Ceo svet je naš i možemo da radimo šta hoćemo. Da se vratimo korenima speed i trash metala ili da eksperimentišemo".